Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Кога ќе надминеш ти го успоруваат штом се апдејтира на повеќе од 25. Редовно секој месец праам повеќе од 25.
Еве од минатиот.
хаха и јас веке за овој месец иам напраено преку 40гб ке го остаам компјутерот нека цица до сабајле

Ова го направив за еден ден мислам, ама некат не им се апдејтува повеќе денови. Зависи како начекате.

Па како што реков погоре, док се апдејтува тоа за лимитот не ти е успорена брзината. Па колку успееш да искористиш, толку.

Некои другари ми викаат дека наводно тие што сме имале 10 Гб трансфер, од 1.1.2009, ќе имаме 25 Гб трансфер. Вистина е ова, или ?

luge da ve prasam nesto mozno li e da mi se zgolemuva memorijata na iskoriste internet a nemam poima kade ne simnuvam nesto kojznae sto mozda nekoi pesni i posledno bese Google Earth znaci filmovi takvi raboti ne mozno e da me krade mt-net

a sto e rabotata mozno e nekoj program da odzema memorija

Со самото тоа што одиш на било кои страници (сурфаш на интернет) тебе ти се "троши" дел од дозволениот сообраќај. Google Earth на пример, троши 1 мегабајт за 10 секунди во просек. Ако слушаш радио да речеме, трошиш околу 1 мегабајт за 2 минути, ова е во зависност од кое радио го слушаш итн. Не мора да симнуваш филмови или песни за да ти се троши сообраќајот.

Кога ќе надминеш ти го успоруваат штом се апдејтира на повеќе од 25. Редовно секој месец праам повеќе од 25.
Еве од минатиот.
beat this:baeh:
call and surf comfort 25GB limit(уши)
остварен сообраќај 110,5 ГБ :)
29cwio2.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom