Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Јас во последно време сум многу задоволен, воопшто не ми паѓа мрежата, брзината е урамнотежена и за тие пари дефинитивно нема подобар избор, од самото воведување на нет во мк па до денес.

Абе за кого како... :toe:

jas sekoj eben den od 4-7 mi se gubi sijalickata od telefonskiot kabel sto ide do adsl modemot ima li nekoj problem takov?

На периоди се случува така или ?

Evo poslednata nedela e vaka od 4-7 na sekoj minuti se gubi konekcijata ne sveti sijalickata pa pak ke svetne itn...neznam dali ke izmestam nesto ako go restiram modemot posto nikad sum nemal pristap do nego ili nema da ima problemi.

Evo poslednata nedela e vaka od 4-7 na sekoj minuti se gubi konekcijata ne sveti sijalickata pa pak ke svetne itn...neznam dali ke izmestam nesto ako go restiram modemot posto nikad sum nemal pristap do nego ili nema da ima problemi.

Ако си на длинк модеми, слободно ресетирај го ништо нема да изместиш. Ако користиш THOMSON ST780 тогаш подобро не фаќај :)

сакам да прашам нешто имам АДСЛ 10 и имам многу ping на нетот дали може да се намали ова чудо некако или?:smir:

сакам да прашам нешто имам АДСЛ 10 и имам многу ping на нетот дали може да се намали ова чудо некако или?:smir:

Тоа чудо е проблем од страна т-хоум :smir: Колку ти е пингот према гугл ?

Дали може да делам адсл со switch.
ako ne koe e naievtino resenie??

Дали може да делам адсл со switch.
ako ne koe e naievtino resenie??

Можеш да делиш, само МИСЛАМ дека ќе треба да се јавиш во т-хоме за тие да средат некои работи.

према сите ми е над 200:tapp:

Го зедов гугл како пример, дека нормално би требало да се движи во границата помеѓу 50-80 ms. На max и Телекабел серверите, колкав пинг имаш ?

mislev dali nekoj ima takvo iskustvo, dali sigurno moze, da ne go kupam za dzabe,
t.e dali ima moznost koga dvata komp. se na net da si imaat razlicni ip adresi, znam deka so kabelskive moze da se deli so switch, za telekom znam deka moze so ruter prasanjeto mi e koe e najevtino resenie za po doma mi treba , so brat mi da delam

mislev dali nekoj ima takvo iskustvo, dali sigurno moze, da ne go kupam za dzabe,
t.e dali ima moznost koga dvata komp. se na net da si imaat razlicni ip adresi, znam deka so kabelskive moze da se deli so switch, za telekom znam deka moze so ruter prasanjeto mi e koe e najevtino resenie za po doma mi treba , so brat mi da delam

Земи рутер, поврзи и намести како што треба и нема да имаш никакви проблеми.

Може да се подели :)

Земи рутер, поврзи и намести како што треба и нема да имаш никакви проблеми.

Рутер му е поскапа опција отколку свич :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom