Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ова е најдобриот интернет во државава тогаш државава не ни ја бива.

Најдобар или не, кај мене се среди работата. Еве веќе 7ми ден дслот не е паднат, има константна брзина од 5 мб, солиден пинг.

Јас го имам интернетов едно пола месец и сум презадоволен, дали два-три пати до сега има нешто паднато и тоа најмногу на 3 минути. За една недела симнав околу 60 гига :)

Јас го имам интернетов едно пола месец и сум презадоволен, дали два-три пати до сега има нешто паднато и тоа најмногу на 3 минути. За една недела симнав околу 60 гига :)

А друже што паќет имаш како оди симнувањето на филмови .. итн.

А друже што паќет имаш како оди симнувањето на филмови .. итн.

Го имам тој што е T-Home Comfort + и го делиме со комшиите под мене. Од добри торенти симнувам со одприлика 600-650kbps, вака од линкови немам многу симнувано или се било нешто ситно така да немам запримитено како иде од страници.

Имам еден проблем ме мачи подолго време т.е од кога го ставив интернетот паѓа конекцијата на секои 5 мниути а некогаш тера подолго т.е не паѓа ама кога ќе падне одиш одма дисконект па конект и имаш интернет ама за 5 мин пак паднал и се така.......некое решение?:back:

Имам еден проблем ме мачи подолго време т.е од кога го ставив интернетот паѓа конекцијата на секои 5 мниути а некогаш тера подолго т.е не паѓа ама кога ќе падне одиш одма дисконект па конект и имаш интернет ама за 5 мин пак паднал и се така.......некое решение?:back:

Сеа ме буниш со ова болдираното, кога ќе ти падне интернетот иконата преку која се конектираш станува сива односно кога ќе стиснеш на неа со десниот клик, имаш опција connect ( така беше кај мене, кога бев на макс пакетите ). А ти велиш дека паѓа интернетот, одиш дисконект па конект... Инаку, се обрати кај оние од техничка подршка ?

дали некој има информации за евентуални нови пакети на АДСЛ? или нови цени???

дали некој има информации за евентуални нови пакети на АДСЛ? или нови цени???

Хммммм, тешко нови пакети до Април.

Обично циклусот со нови работи му е во Април, освен ако конкуренцијава не го натера телеком малце поактивен да биде.

Сеа ме буниш со ова болдираното, кога ќе ти падне интернетот иконата преку која се конектираш станува сива односно кога ќе стиснеш на неа со десниот клик, имаш опција connect ( така беше кај мене, кога бев на макс пакетите ). А ти велиш дека паѓа интернетот, одиш дисконект па конект... Инаку, се обрати кај оние од техничка подршка ?

И јас имам вакви проблеми веќе месец и повеќе секој ден истото, ќе се конектирам на интернет, ќе отварам една страна и толку, а кажува дека сум конектиран, понекогаш ми се јавува грешка 678, два пати идат досега од телеком ама интернет како за инат тогаш има секој ден им се јавувам во тоа центарот за корисници ништо ми викаат се е во ред, до ком првен ми рекоа да го форматирам, па антивирусот не чинел, сега ставив NOD ама пак истите проблеми се јавуваат на карј ми викаат не бил до нив имало пад на напон така било низ цела Македонија не можеле да помогнат ниту дополнителни напојувања и сега јас што треба да правам да се откажам не можам, имам договор уште една година, да ги тужам нешто секако дека они ќе добијат и за џабе фрлени пари, некој ваков проблем да има да каже како може да се подобри.

И јас имам вакви проблеми веќе месец и повеќе секој ден истото, ќе се конектирам на интернет, ќе отварам една страна и толку, а кажува дека сум конектиран, понекогаш ми се јавува грешка 678, два пати идат досега од телеком ама интернет како за инат тогаш има секој ден им се јавувам во тоа центарот за корисници ништо ми викаат се е во ред, до ком првен ми рекоа да го форматирам, па антивирусот не чинел, сега ставив NOD ама пак истите проблеми се јавуваат на карј ми викаат не бил до нив имало пад на напон така било низ цела Македонија не можеле да помогнат ниту дополнителни напојувања и сега јас што треба да правам да се откажам не можам, имам договор уште една година, да ги тужам нешто секако дека они ќе добијат и за џабе фрлени пари, некој ваков проблем да има да каже како може да се подобри.

Со UPS батерија си пробал ?

Со UPS батерија си пробал ?

Ми рекоа и за UPS ама не гарантираат дека ќе има постојано интернет, што значи ни тоа не е решение а еден UPS стабилизатор не е баш евтин, најевтиниот е 2000 ден

UPS ne e resenie. Kaj UPS stabilizatori imaat mala tolerancija. Jas imav isti problemi i zemav stabilizator(naponski regulator). Minimalen napon na koj raboti e 160V, a kaj mene e oko 170V taka da mi odgovara. Od togas nemam problemi ni so internetot ni so telefonot, se raboti kako treba. A deka e eftin, bas i ne e, ali gi stiti uredite. Poubav da dades 50-60E, nego da imas defekt od 200E.

UPS ne e resenie. Kaj UPS stabilizatori imaat mala tolerancija. Jas imav isti problemi i zemav stabilizator(naponski regulator). Minimalen napon na koj raboti e 160V, a kaj mene e oko 170V taka da mi odgovara. Od togas nemam problemi ni so internetot ni so telefonot, se raboti kako treba. A deka e eftin, bas i ne e, ali gi stiti uredite. Poubav da dades 50-60E, nego da imas defekt od 200E.

Не те сватив велиш дека најдобро е да земам стабилизатор за да ми се реши проблемот?

Вака.
Тоа "чести дисконекти" ми е многу добро познат проблем. Сигурно имаш пад на напонот? Да не испадне нешто друго работава (нешто низ кое и јас минував подолг период со "чести, периодични прекини"...).

Работата освен што може да е до твојот напон (осигурај се дека не е... јас имам УПС со батерија и СОВРШЕНО добро си ја врши работата, види и ти ако можеш да најдеш барем на ден-два, да утврдиш дека кај тебе е проблемот), а може и да биде до нивниот напон. Едно време 2-3 дена откако беше отстранет проблемот кај мене со линијата, се појави пак тој проблем. Испадна дека на нивните рутери во централата нивна им паѓа напонот. Тогаш веќе може да се расправаш и да раскинуваш договори доколку не се отстрани проблемот.
Целта ми е да ти укажам дека постојат многу различни причини зошто би ти се ресетирала конекцијата повремено, а за да најдеш што е точно треба многу испробување (бидејќи сепак во твој интерес е стабилен и постојан интернет) а и многу жалење и мрчење на 080012345. Многу.

За колку дена доаѓаат да сменат рутер(откако ке потпишеш договор), кога ке мигрираш на call & surf ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom