Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Ако имаш од оние рутерите томсон, дој на мсн ќе ти објаснам како треба :). Ако си со д-линк, мислам дека нема никаков проблем со нив ( зборувам за цс серверот ). Значи креираш, ја даваш адресата на останатите и толку е :toe:

Имам D-Link што го даваат со ADSL и Wireless рутер Linksys WRT54GL.
Јас сум wireless поврзан и финтата е што неможам да влезам во рутерот зашто не ги знам USER и PASS (192.168.1.1).

Кога креирам кантер, ми дава дека мојата адреса е 192.168.1.101:27015 што е локалната, а преку www.cmyip.com ми дава 77.20.хх.х. И никако никој неможе да ме најде. Кога симнувам торенти преку било кој торент клиент, download иде 500-600 KB/s а upload накај 10-11 КВ/ѕ и вика дека портот нешто јаде лајна :)

Имам D-Link што го даваат со ADSL и Wireless рутер Linksys WRT54GL.
Јас сум wireless поврзан и финтата е што неможам да влезам во рутерот зашто не ги знам USER и PASS (192.168.1.1).

Кога креирам кантер, ми дава дека мојата адреса е 192.168.1.101:27015 што е локалната, а преку www.cmyip.com ми дава 77.20.хх.х. И никако никој неможе да ме најде. Кога симнувам торенти преку било кој торент клиент, download иде 500-600 KB/s а upload накај 10-11 КВ/ѕ и вика дека портот нешто јаде лајна :)

Средив!

Е сега пак јас имам проблем :)
Незнам што му стана, кога креирам цс сервер се е во ред, влегуваат играчи но за минута-две се појавува Connection problem и никој неможе да мрдне, server down. Подесив одново се ко што треба и пак ништо :toe:

Е сега пак јас имам проблем :)
Незнам што му стана, кога креирам цс сервер се е во ред, влегуваат играчи но за минута-две се појавува Connection problem и никој неможе да мрдне, server down. Подесив одново се ко што треба и пак ништо :toe:

Интернетот те зеза кога има повеќе upload. Пробај тестирај го, играјте 1 на 1, не повеќе, само 2ца да има.

И на торент обавезно симни ја Non Steam v35, има поправано многу багови, и работи на Vista :vozbud:

Интернетот те зеза кога има повеќе upload. Пробај тестирај го, играјте 1 на 1, не повеќе, само 2ца да има.

И на торент обавезно симни ја Non Steam v35, има поправано многу багови, и работи на Vista :vozbud:

Сега ќе инсталирам и ќе пробам :) Да не сакаш 1 на 1 :vozbud:?

Едит: Колку мб е пачот ? Јас најдов еден 500 мб, нема шанси да е толку :nesum:

Jas seuste go imam problemot so T home sekoj den im se javuvam od 1 septemvri pa navaka i nikako da se resi problemot .Slaba linija ,disconekcija i max 3 mb a ne 6 za koi plakam.Kako e kaj vas ima li nekoj dr problemi so netov posebno me interesira za Dracevo za da znam dali e samo kaj mene problemot .

Probaj so drug adsl spliter

Spliterot dojdoa od t-home da ti go smenat ili ti sam si smeni?mozal li da probam so onie pazarskite spliteri dali i kaj mene e toa problemot, ke smeta li nesto?

Spliterot dojdoa od t-home da ti go smenat ili ti sam si smeni?mozal li da probam so onie pazarskite spliteri dali i kaj mene e toa problemot, ke smeta li nesto?

Jas zemav od brat mi on imase eden rezerva od t-home
od pazar neznam moze da se isto sranje
proveri ja i viluskata sto odi direkno vo tel linija smeni ja i nea neznam kakov ti e priklucokot za tel starinski ili na zekce moze i toa da pravi problem

Ако ова е најдобриот интернет во државава тогаш државава не ни ја бива.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom