V O L K S W A G E N

Biker_boy89

Driver
Член од
17 јануари 2009
Мислења
105
Поени од реакции
0
Кога веке стана збор за каиш, кога го фарбав голфот мајсторот шо ми го фарбаше кога го отвори да го провери ребрастиот каиш имаше откинато повеќе од половина запци а секое негово палење беше вожња ко на трки.Мајсторот се зачуди кога му казав како го возев и ми рече дека ако била некоја друга кола до сега ке била рикната.Сакам да кажам дека нема поиздржлив мотор од Волксваген.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Кога веке стана збор за каиш, кога го фарбав голфот мајсторот шо ми го фарбаше кога го отвори да го провери ребрастиот каиш имаше откинато повеќе од половина запци а секое негово палење беше вожња ко на трки.Мајсторот се зачуди кога му казав како го возев и ми рече дека ако била некоја друга кола до сега ке била рикната.Сакам да кажам дека нема поиздржлив мотор од Волксваген.
Нека се скине каишот, па после кажувај колку е издржлив моторот на Волксваген. Кога ќе ти излетаат клипњачите преку хауба тогаш да видам кој мотор е најиздржлив. :vozbud:

Biker_boy89

Driver
Член од
17 јануари 2009
Мислења
105
Поени од реакции
0
Нека се скине каишот, па после кажувај колку е издржлив моторот на Волксваген. Кога ќе ти излетаат клипњачите преку хауба тогаш да видам кој мотор е најиздржлив. :vozbud:
Знаеш кога ке излетаат лани.Брат и за тоа мислиле волксваген не го заборавиле тоа хахаха не се секирај.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Знаеш кога ке излетаат лани.Брат и за тоа мислиле волксваген не го заборавиле тоа хахаха не се секирај.
:pos2::pos2::pos2::pos2:
Каков сака нека е моторот, ако се скине каиш, се испочукува се и оди моторот у ПМ.
Такви приказни тука не расправај :)

Biker_boy89

Driver
Член од
17 јануари 2009
Мислења
105
Поени од реакции
0
:pos2::pos2::pos2::pos2:
Каков сака нека е моторот, ако се скине каиш, се испочукува се и оди моторот у ПМ.
Такви приказни тука не расправај :)
Абе се има скинато 1 за тоа викам така.Сега не знам точно на која брзина и како ама сигурно ако тоа се случило на некоја друга кола тешко неа.:D:D

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Абе се има скинато 1 за тоа викам така.Сега не знам точно на која брзина и како ама сигурно ако тоа се случило на некоја друга кола тешко неа.:D:D
Сосем исто како и на Волксваген. Нема разлика.
Моторот е тој, концепцијата е таа, законите на физиката се универзални...

С

Спенсер

Гостин
^^ новото поло е стварно ѕверско...:vozbud:

татко ми имаше голф 3ка 1.9тди 105кС...еднаш му се скина каиш, на некој си 20.000км мислам...ама освен каишот мислам имаше и друго нешто оштетено...мислам...окулу 200еур не фати попрацка севкупно,...(мислам)

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Аууу за полово немам зборови, како изгледа како охохохо ептен мерак ми фаќа.
Да не знае некој што мотори ќе се вградуваат во новово поло?

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Ваљда исти... иначе дизајнот е топ, иако многу слични ги прават, предницата е иста ко на новиот голф...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Аууу за полово немам зборови, како изгледа како охохохо ептен мерак ми фаќа.
Да не знае некој што мотори ќе се вградуваат во новово поло?
Ќе оди со следниве мотори:

- 1,2 (60 и 70КС)
- 1,2 турбо (105КС)
- 1,4 (85KS)
- 1,4 турбо (180КС)
- 1,6 TDI (75КС и 90КС)

:smir::smir::smir:

Член од
11 јули 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Проблем со ГОЛФ 4

Здраво.

Бидејќи ова е само за VW па се надевам дека ке ми помогнете.Имам сервис за VW и дојде ГОЛФ 4 1.9 110 КС со турбина.Колата кога работи во место е многу супер но во возење не иде повеќе од 80 КМ и не иде над 3000 RPM.Ја сменивме турбината проблемот остана,го сменивме Turbochargerot пак исто,го сменивме катализаторот пак исто.Па затоа ако знаете нешто во врска со ова ве молам пишете.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Здраво.

Бидејќи ова е само за VW па се надевам дека ке ми помогнете.Имам сервис за VW и дојде ГОЛФ 4 1.9 110 КС со турбина.Колата кога работи во место е многу супер но во возење не иде повеќе од 80 КМ и не иде над 3000 RPM.Ја сменивме турбината проблемот остана,го сменивме Turbochargerot пак исто,го сменивме катализаторот пак исто.Па затоа ако знаете нешто во врска со ова ве молам пишете.
сигурен си дека е во турбото маката, а не во чипот?

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Здраво.

едно искуство со пасатот, вака правеше кога се заеба делот што го регулира воздухот што влегува во моторот(тоа е едно после филтерот за воздух на пасат 1.9 тди 90кс 1995та)
едит: кај мене обртаите одеа до бескрај а колата пак не одеше но сепак проверете со тој дел

Член од
30 јуни 2008
Мислења
493
Поени од реакции
13
Здраво.

И кај мене го вадеше истиот звук. По некое време татко ми виде дека цревото имаше дупка (тоа што го носи притисокот). Колата не идеше поише од 110.:helou: Ја иам Фиат Крома 2.0 Тди.

Kajgana Shop

На врв Bottom