V O L K S W A G E N

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Не си знаел за ова? Толку им е бе просекот и сите возат мајбах.

Вентилаторчиња... за жешково време се топ за разладување:helou:
убаво направено ова на другите слики не изгледаше баш така иначе не личат на VW Ауди амблем на раткапните

Prosecna godisna plata u Germanija e 150000?

Ne i ako ja procitase diskusijata ke videse deka jas pisav na Golf target-grupa mu se srednata i siromasnata klasa ,brojkata od 150000 iako diskutabilna ja zedov kako za nekoj reper za bogat Germanec znaci doktor,manager vo kompanija,siten biznismen itn itn

Не си знаел за ова? Толку им е бе просекот и сите возат мајбах.

Alek barem tebe ne bi trebalo da ti objasnuvam Helex uleta kako padobranec zatoa i mu odgovoriv mozebi ne e vo tek na diskusijata.

Ne Alek samo Maybach ,bogata glasa vo Gemanija pokraj Maybach vozi i Mercedes ,Ferrari,Porsche,Infiniti,BMW,Audi i ostanati luksuzni koli od visokata klasa vo nikoj slucaj ne vozi Golf.

Ne i ako ja procitase diskusijata ke videse deka jas pisav na Golf target-grupa mu se srednata i siromasnata klasa ,brojkata od 150000 iako diskutabilna ja zedov kako za nekoj reper za bogat Germanec znaci doktor,manager vo kompanija,siten biznismen itn itn
OK, my bad. No, siromasnata klasa? Mozebi Golf na staro. I pak ne gledam zosto na Golf ne bi mu se dodavale poskapi dodatoci (imas Golfovi i od preku 20000), iako se soglasuvam deka prikazanite bandazi ne stojat ubavo.

Alek barem tebe ne bi trebalo da ti objasnuvam Helex uleta kako padobranec zatoa i mu odgovoriv mozebi ne e vo tek na diskusijata.

Ne Alek samo Maybach ,bogata glasa vo Gemanija pokraj Maybach vozi i Mercedes ,Ferrari,Porsche,Infiniti,BMW,Audi i ostanati luksuzni koli od visokata klasa vo nikoj slucaj ne vozi Golf.

Kako prvo iskoci od filmot deka zivees vo Germanija, kako vtoro odi vo Germanija vidi kako stojat rabotite pa zbori.

Нема врска дали колата е скапа за да има скап бандаж. Германците ненормално ги средуваат Голфовите, србиве Југото, британците Мини Морисот. Мене ми е мерак да возам мала средена машина повеќе отколку тврдина на тркала ала Хамер :smir:

Нема врска дали колата е скапа за да има скап бандаж. Германците ненормално ги средуваат Голфовите, србиве Југото, британците Мини Морисот. Мене ми е мерак да возам мала средена машина повеќе отколку тврдина на тркала ала Хамер :smir:

Epa togas drugar ti si siromav kako mene:kesa:

Се развила дискусија гледам..:)
Ај по ред да си фатам:

Голфот не е кола за сиромаштија. Сиромаштијата во Германија и по западна Европа вози некои коли по 500-600 евра купени по плацевите, стари 10+ години.
Голфот (а и остатокот од таа класа) се купува од луѓе кои се некоја пониска средна класа, или луѓе од средна класа кои не се секираат многу за големина на пр.
Тоа што за македонски услови Голфот, а и други возила од таа класа, како нови, се релативно скапи, е сосема друго прашање. Кај нас, најпродавана е класата подоле.

Алек, те сфаќам шо сакаш да кажеш. :)
Работата е во различното сфаќање на автомобилите и автомобилизмот. За мене е глупост да дадам 2000 евра за озвучување, ама не е глупост истата таа сума да ја дадам за добра лимарска работа...на нешто старо 40 години.
Тебе ти е мерак да пластичариш со спојлери, ова она, незнам шо, незнам како, а мене ми е мерак да направам буквално од ништо нешто.
Немој да мислиш дека не ценам стајлери таму, тјунери...напротив! Ги ценам сите оние луѓе кои на каков било начин работат нешто по коли...освен оние мотика стајлинг типци кои прават глупости...т.е. трошат енергија во сосема погрешна насока. Но, тоа незначи дека сето тоа и ми се допаѓа. Секој си има стил, јебига...
Она шо според тебе, го чувам во гаража 50 години и се мачам по него е затоа што тоа нешто на крај треба да изгледа како денес да излегло од фабрика. Значи, треба да се најде се оригинално за него, ако е ново - супер, ако не треба да се репарира и да се донесе во прифатлива состојба...
А за нешто старо 40 години...да се најде дел не е едноставно.
Да го сакав она што го сакаш ти, досега ќе беше се готово:)
Да не бегам ептен офтопик, нели за Волксваген муабет правиме...не би имал ништо против едно VW K-70 или, уште поубаво NSU Ro-80 :)

аааааааааааааа

Volswagen se zakon koli.Malce starite spori ama dobri se.Luksuzni se kombinata na volswagen.Vnatre e da si spies.EEEEE ja da imav takvo!!:vozbud::vozbud:

Tocno e deka sakam Tuning ama do odredeni granici, sekoja kola ima nekoja granica (za mene) so ako ja pomines ke bide kako ona so go spomna "motika stajling". Na golfot bi mu stavil bandasi, bi go zatemnil malku a ozvucuvanjeto vnatre go stavam poradi mene, obozavam koga ke mi go trese sedisteto bass, nekoi gi nervira toa ama mene mi e TOP, sepak u moja kola stavam za mene, koj ne saka neka ne stava u negova. Sve sto bi napravil na golfot sto go imam e toa, vo Germanija ima golfovi sto vredat kako nov Lexys ama tamu drugi se uslovite i ima serfisi specijalno za tuning i e mnogu polesno e da tjuniras bez da iskoci motika. Dokolku bi imal na primer eclips, supra, TT, Z4, SLK bi se nafatil da mu stavam body kit so bandasi, da mu cepkam motor, neonki, izduv...

Средување на Голфовите стана култ во Германија несомнено мноогуу пари се трошат на нив, а мене стилот кој што го фураат многу повеќе ми се допаѓа одколку оние јапонски со длабоки пластични браници, трајбали и неонки. :toe:

Ауууууууу Волксваген правел коли до серијата Голф 3, после тоа Јапонците им одржаа лекција. И тоа не само јапонците, ами и Французите и Корејците. :toe:
Сега Волксваген има скапо одржување и е една од најкварливите коли. Само Јапонец и ништо друго.

Јапонците се ОК ама французите им одржале лекција ?
FAIL :nenene:

Средување на Голфовите стана култ во Германија несомнено мноогуу пари се трошат на нив, а мене стилот кој што го фураат многу повеќе ми се допаѓа одколку оние јапонски со длабоки пластични браници, трајбали и неонки. :toe:

Има еден ваков сличен во Куманово...и нормално албански е....тоа е тренд...да се има среден голф:helou:

Има еден ваков сличен во Куманово...и нормално албански е....тоа е тренд...да се има среден голф:helou:

Да не мислиш на оној темно црвениот металик ? Тој е добро среден :smir:

Песна за Голф ГТИ :vozbud::vozbud::vozbud::nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom