- Член од
- 7 јануари 2008
- Мислења
- 5.366
- Поени од реакции
- 804
Така е кај сите корисници, сите сме повер јузери, а со админскиот мод добиваш некои дополнителни опции како конфигурирање на телефонот, водење сметка за повиците, бришење на сите активности што си ги правил, ресетирање на рутерот, фабричко ресетирање итн...Мене ми е се фабрички ко што е, ко што ми наместија они, па имам поголеми бројки. А брзината пак ми е некои 5мбпс кога симињам.
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:768 / 6.144
Ајде коментар и од моја страна за рутерот и за интернетов. Сега за сега после неколку саати се ми е исто ко порано. На почетокот еднаш снема интернет неколку минути, па после се врати. Брзината си е иста.
Што се однесува до рутерот. Заклучено е само подесувањето за телефонот. Друго се ми е одклучено. Или па не сум ве сфатил за што зборевте во претходниве страници. Сите сетинзи, ама баш сите на жичната и безжичната конекција ми се отворени и можам да правам што сакам. Што повеќе ми треба па да го одклучувам? Вака е и кај вас? Кај јузерите колку што видов Power User сум. Сите имате ваков јузер? Ми рекоа само рестарт да не правам на рутерот зашто ќе се избрише сетингот за телефонот, па ќе мора да чекам да дојдат на ново да ми подесат.
10 пати го прашав тој, што ако се заглави нешто рутерот, ако падне, ако го исклучам од струја, дали ќе има телефон. Ми потврди дека на телефонот ништо не му смета, и безразлика на се, телефон ќе имам. Си отидоа, го гасам рутерот од копчето и гледам телефонот не работи :pos2:
Друга работа
Му викам а реално колкава брзина треба да добивам?
Паа колку ти е толку треба... и се здтка малце
Па еве на торенти од приватни тракери кога симињам поише од 620 не иде никогаш, одприлика таа е брзината.
Епа тоа се ти зависи од серверите што симињаш... јас на работа имам АДСЛ 2 модем со 24Мбпс мене ми симиња, али што ги имаме едни торенти да видиш како симиња, толкава брзина не си видел нигде, не со мегабита, дури и во килобајти ја мериме од што е многу брзо одма ни симиња филмови
И тука после овој исказ го прекинав разговорот зашто ми стана јасно што е и како е, со кого разговарам. 3 пати ја повторив реченицата за да сфатам што кажал али не најдов логика. Изгледа сакаше нешто да ми каже ама неможеше Можеби знае да се конектира со лаптопот и да ми го внесе јузернејмот и пасвородот од пппое конекцијата, али видов дека не е за нешто посложено да го прашам што имав проблем.
Ова е тоа што ти зборував во претходните мислења во врска со телефонот, дека не треба да се ресетира рутерот, а иначе кога рутерот ми е исклучен телефонот работи нормално, незнам зошто кај тебе не работи
Брат за ова немам коментар