Нови возачки дозволи

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
колега, јас мислев на лугето... лугето после 65-та креваат раце, а не на законите... мада знам и ретки примероци кои со свои 75 уште возат...
Еве го дедо ми абе знае дека за 300 евра има застава 101 која ќе му ја врши работата сто пати поарно него овој фиатов, ама не бе. Уште фрла фрла пари еве 74 години има абе не му е гајле колку кошта нити лекарско нити возачка ги дава парите ради меракот што го има у колата.. повеќе ја сака колата него баба ми :pos2::pos2:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Абе што стана со возачите почетници...им ја намалија "казната" од 2 на 1 година или не ?

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Абе што стана со возачите почетници...им ја намалија "казната" од 2 на 1 година или не ?
мислам дека уште не е сменето ништо..

иначе да прашам во врска со ова полномошниве и такви глупости.. ако возам на пример кола од другар или фирма некоја ќе ми прават ли проблеми и колку голема казна можам да окркам? :)

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Сеуште ништо официјално не е сменето , најверојатно нема ни да се смени .

Член од
21 септември 2008
Мислења
267
Поени од реакции
84
иначе да прашам во врска со ова полномошниве и такви глупости.. ако возам на пример кола од другар или фирма некоја ќе ми прават ли проблеми и колку голема казна можам да окркам? :)
За фирма доколку ја возиш во државава доволно е да ти направат овластување за управување на нивното возило, најдобро ти е на меморандум со задолжителен потпис и печат. Доколку сакаш да одиш надвор од државава, задолжително е вадење на овластување од АМСМ. Исто така за службен пат со службено возило препорачливо е и да имаш патен налог, има будали може и тоа да ти побараат, поготово ако одиш надвор од државава обавезно тоа.

За приватно лице незнам дали може само со овластување напишано од него да возиш, најдобро ти е од АМСМ ако редовно ја возиш колата, околу 400 денари годишно изнесува овластувањето. Инаку може да возиш во негово присуство без проблем без таков документ, ова важи и за во странство ако одите.

Pep

Член од
1 декември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
21
Taka e prijatelce se slozuvam so tebe,eve bas go procitav gore pisanoto,ista e situacijata kaj mene sega polagam,zedov testovi,uste gratska i poligon arno ama posle tesko za kola,e toa se vika surova realnost.

V

Vollstandig

Гостин
Taka e prijatelce se slozuvam so tebe,eve bas go procitav gore pisanoto,ista e situacijata kaj mene sega polagam,zedov testovi,uste gratska i poligon arno ama posle tesko za kola,e toa se vika surova realnost.
Абе арно до кола да стасаш, работава е ја шо се скапавод паѓање:)

Pep

Член од
1 декември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
21
Prijatelce odis li vo avto skola na probni testovi..ako odis ke nemas problem pozz

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.733
Поени од реакции
11.609

Кој е точниот одговор на 12то прашање? Знам само дека не е б).

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
-овај ќе да беше со првенство на минување... така да и јас сум сигурен дека не е б...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И јас се сложувам со Цигерман, друг е знакот за првенство на минување, а задолжително запирање би требало да е STOP. Мислам дека е под а), а најдобро Ѓавол да кажеш кој тест е овој па да видам кај мене како е заокружено, уште ги чувам :)

B

BooBojan

Гостин
-овај ќе да беше со првенство на минување... така да и јас сум сигурен дека не е б...
Овој знак е пат со првенство на минување.Кога е пред тебе таков знак ти имаш предност.
Знакот погоре е крстосување на пат со пат со првенство на минување(односно ние сме должни да ги пропуштаме возилата кои се движат по тој пат).По мојава логика одговорот е Б.

Kajgana Shop

На врв Bottom