Нови возачки дозволи

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ај нека ти е честито... и со памет :)

CF.REAL MADRID

ЦЕВКА
Член од
9 септември 2009
Мислења
335
Поени од реакции
9
На колку години може да се уплати за полагање.....Мора директно на 18 или на пример ако имаш 17 и некој месец дали ке те примат да возиш градска и после на 18 да ти ја дадат возачката...Може ли така?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
На колку години може да се уплати за полагање.....Мора директно на 18 или на пример ако имаш 17 и некој месец дали ке те примат да возиш градска и после на 18 да ти ја дадат возачката...Може ли така?
знам дека беше на 17,5 можеш да полагаш значи на 17 години и 6 месеци старост може да се почне со часови возење, па со тестови, полигон градска... а возачката на 18 наполнети.. така беше порано а сега незнам...

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.620
Поени од реакции
14.497
Со 17,5 може да возиш часеви, за да полагаш (тестови, полигон, градска) мора да имаш 18.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Со 17,5 може да возиш часеви, за да полагаш (тестови, полигон, градска) мора да имаш 18.
Сигурен си за ова? Мислам дека бараат да си блиску до 18-ката за авто школа пошто обуката трае некои 2-3 недели. Ако ја поминиш на 17 и пол, ќе треба да чекаш 6 месеци за да полагаш.

Член од
6 октомври 2010
Мислења
11
Поени од реакции
1
Еве момци, и јас да се пофалам дека се положив од прва :vozbud: само сакав да прашам: од денот на поднесувањето за возачката, колку време треба да се чека до земањето? и на сите што полагаат и кои се во план да полагаат, дај боже и тие да имаат иста среќа како мене

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Еве момци, и јас да се пофалам дека се положив од прва :vozbud: само сакав да прашам: од денот на поднесувањето за возачката, колку време треба да се чека до земањето? и на сите што полагаат и кои се во план да полагаат, дај боже и тие да имаат иста среќа како мене
Cestito vozacka druze! Sto se odnesuva do cekanjeto jas poloziv na 27 juli 2010 a vozackata ja zemav na 3 avgust...sekako uplativ za itna postapka zatoa sto me mrzese da cekam dolgo po redovna postapka (razlikata u cenata e sitna taka da bi ti preporacal itna postapka okolu 500 denari doplakas mislam)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Прво да ти честитам возачката, со здравје да си ја возиш и со УМ!!! .... иначе за 10 работни дена се зема возачката.....не ти треба доплаќање плус 5стотки за итна постапка, едноставно ќе си почекаш, со ти 500 ќе си частиш друштво, девојка....:smir::motor:

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
ЈА зедов денес..кефој сум :D

Член од
9 декември 2010
Мислења
68
Поени од реакции
13
Сега скоро полагав и тестови положив од прва со 0 негативни и полигон од прва, за гратска убаво ме изреметија првите два пати и на крај ме пуштија. Кои нервози паднаа тогаш...:)

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Имам едно прашање за теоретскиот дел - тестови ...

На 27 прашање (раскрсница,кружен тек) кога се поминува под мост линијата треба да биде испрекината или воопшто да не обележувам ништо ?

B

BooBojan

Гостин
Имам едно прашање за теоретскиот дел - тестови ...

На 27 прашање (раскрсница,кружен тек) кога се поминува под мост линијата треба да биде испрекината или воопшто да не обележувам ништо ?
Немој ни случајно нешто да си бележел.Пред мостот прекинуваш линијата и ставаш знак дека линијата продолжува< и после мостот пак знак дека продолжува линијата <.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Година и нешо ја иам возачкава и дури сега приметувам, само кај мојата дозвола немам впишано информациски код, бр. 12, празно ми е. Има некој проблем за ова? Ме имаат запрено и цајкани за контрола и не ми пререкле ништо ама да не има некој проблем што може да настане?

Kajgana Shop

На врв Bottom