знам дека беше на 17,5 можеш да полагаш значи на 17 години и 6 месеци старост може да се почне со часови возење, па со тестови, полигон градска... а возачката на 18 наполнети.. така беше порано а сега незнам...На колку години може да се уплати за полагање.....Мора директно на 18 или на пример ако имаш 17 и некој месец дали ке те примат да возиш градска и после на 18 да ти ја дадат возачката...Може ли така?
Сигурен си за ова? Мислам дека бараат да си блиску до 18-ката за авто школа пошто обуката трае некои 2-3 недели. Ако ја поминиш на 17 и пол, ќе треба да чекаш 6 месеци за да полагаш.Со 17,5 може да возиш часеви, за да полагаш (тестови, полигон, градска) мора да имаш 18.
Cestito vozacka druze! Sto se odnesuva do cekanjeto jas poloziv na 27 juli 2010 a vozackata ja zemav na 3 avgust...sekako uplativ za itna postapka zatoa sto me mrzese da cekam dolgo po redovna postapka (razlikata u cenata e sitna taka da bi ti preporacal itna postapka okolu 500 denari doplakas mislam)Еве момци, и јас да се пофалам дека се положив од прва само сакав да прашам: од денот на поднесувањето за возачката, колку време треба да се чека до земањето? и на сите што полагаат и кои се во план да полагаат, дај боже и тие да имаат иста среќа како мене
Прво да ти честитам возачката, со здравје да си ја возиш и со УМ!!! .... иначе за 10 работни дена се зема возачката.....не ти треба доплаќање плус 5стотки за итна постапка, едноставно ќе си почекаш, со ти 500 ќе си частиш друштво, девојка....:smir::motor:Еве момци, и јас да се пофалам дека се положив од прва само сакав да прашам: од денот на поднесувањето за возачката, колку време треба да се чека до земањето? и на сите што полагаат и кои се во план да полагаат, дај боже и тие да имаат иста среќа како мене
Немој ни случајно нешто да си бележел.Пред мостот прекинуваш линијата и ставаш знак дека линијата продолжува< и после мостот пак знак дека продолжува линијата <.Имам едно прашање за теоретскиот дел - тестови ...
На 27 прашање (раскрсница,кружен тек) кога се поминува под мост линијата треба да биде испрекината или воопшто да не обележувам ништо ?