Нови возачки дозволи

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира дали може со уверение да се вози на 17 години... да ги земеш часовите и доколку ти одобрат и ти дадат одобрение наместо со возачка за тоа време да возиш со уверение?

Одобрението (уверение) се дава откако ќе положиш, а не откако ќе ги извозиш часевите. Значи треба да имаш полни 18 години. Ти можеш ако сакаш да возиш со уверението, ама не смееш :) Затоа се вика уверение, а не возачка дозвола.

Pa sto e tatko ti? Sigurno instruktorot poubavo i podobro ke ti objasni nego on..
Сигурно не знам инструкторот повеќе од татко ми, тој е професионален возач кој сите категории од прво ги има положено.Порано одел за Гдањск во Полска и низ цела европа и работел за транспорт компании.

Финтата е што во големи градови, кај што има многу сообраќај инструкторот ги учи новаците да држат кумплухот стиснат за да тргнат одма на зелено и да не кочат сообраќајот.Знаеме како тргнуваат овие што сега имаат положено така да да не тргнуваат 10 секунди по одкако ќе се појави зелено на семафорот така ги учат.

Некој да не има тестови за возачки испит да ми ги прати?
Ама не решени

Некој да не има тестови за возачки испит да ми ги прати?
Ама не решени

Ги имаш во една печатница во Ново Лисиче карши поштата... поранешна Авто Школа Ива... сега печатница.. 60 денари се копиите

I jas momentalno polagam!!! 4asovite gi izvozev, testovi pominav, poligon i toa. No me burnaa gradska!! Iako site vikaat komisijata vakva-takva, namerno i za gluposti ti naoga greski i pisuva negativni..... bla bla..........Nema vrska fakt ja si gi napraviv i me "butnaa"!! Eve bas denes prijaviv za po vtor pat. :vozbud: pa ke vidime kako ke bide :))))
inaku polagam so Sitroen Sakso, dizel,,,,,,,,,,,,,,,:helou:

aj so srejka neka ti e i sto pobrzo da si polozish :)

Iskreno, vozackata za mene ne e potvrda deka znaes da vozis.Imam milioni greski primeteno kaj polozeni soferi koi ne smee da gi napravi ni covek koj prv pat sednuva da vozi , a ne pak sovek koj dobil dokumenti deka znae da vozi

I jas momentalno polagam!!! 4asovite gi izvozev, testovi pominav, poligon i toa. No me burnaa gradska!! Iako site vikaat komisijata vakva-takva, namerno i za gluposti ti naoga greski i pisuva negativni..... bla bla..........Nema vrska fakt ja si gi napraviv i me "butnaa"!! Eve bas denes prijaviv za po vtor pat. :vozbud: pa ke vidime kako ke bide :))))

Oд АМСМ си и ти? :)

Ни за мене не е некој фактор комисијата дека знаеш да возиш, особено ако се станати на лева нога или се нервозни од што се расправале со некој пред тебе, за глупости пишуваат казнени поени.
Јас во четврток полагам :)

Другари мои ги бутнаа по втор пат на градска, ти ибам глупата охридска комисија, како сакаш да поминвиш кога само грешки прајш. Оваа недела 6 од 7 што полагаа ги бутнаа, и сега пак по две недели. Најмногу се фаќаат околу кружнион, го направија за беља од општината, само да ти викаат, не го сврти убаво. Ако ме падни вгодина мене има тоа мењачот да го извадам и во г`з да му го стам.

Soferka sum od 2003 godina,znaci iskusna mozam da kazam sakam koli luda sum po brzo vozenje najveke na otvoren pat :helou:

Kolku samo nema vrska, jas super vozev(ne deka se falam) i me butnaa od prv pat, na kraj od voznjata komisijata vika izlezi od kola i toa kopileto tamu na listata napisal nekoi greski koi ne gi imav napraveno za da me butne, i ne mi gi kaza kako na primer DEKA NEGDE SUM ZABORAVIL DA DADAM ZMIGAVEC, a nemase veze nigde ne zaboraviv da dadam zmigavec, padnav sto padnav, vtoro polaganje POLOZIV SO 0 negativni, site clenovi od komisijata me pofalija ednostavno ostanaa bez zborovi, duri i se cudea kako bilo mozno da sum padnal prviot pat... Toa e toa si go napunija buzdetot so uste 2000 denari plus...

Kolku samo nema vrska, jas super vozev(ne deka se falam) i me butnaa od prv pat, na kraj od voznjata komisijata vika izlezi od kola i toa kopileto tamu na listata napisal nekoi greski koi ne gi imav napraveno za da me butne, i ne mi gi kaza kako na primer DEKA NEGDE SUM ZABORAVIL DA DADAM ZMIGAVEC, a nemase veze nigde ne zaboraviv da dadam zmigavec, padnav sto padnav, vtoro polaganje POLOZIV SO 0 negativni, site clenovi od komisijata me pofalija ednostavno ostanaa bez zborovi, duri i se cudea kako bilo mozno da sum padnal prviot pat... Toa e toa si go napunija buzdetot so uste 2000 denari plus...
Комплетно се сложувам со тебе за се што кажуваш. + Кога ќе осетат дека немаш воља за возење и ако те турнат еднаш ти ќе се откажиш од возачка- под прва те пуштаат, ама ако видат дека имаш јака воља ќе те турнат еднаш за да си го наполнат буџетот. За жал, не си еднинствен на кој му допишуваат негативни

Комплетно се сложувам со тебе за се што кажуваш. + Кога ќе осетат дека немаш воља за возење и ако те турнат еднаш ти ќе се откажиш од возачка- под прва те пуштаат, ама ако видат дека имаш јака воља ќе те турнат еднаш за да си го наполнат буџетот. За жал, не си еднинствен на кој му допишуваат негативни

Znam deka ne sum edinstven, ama da ne mi bea dopisani tie negativni bez veze ke polozev od prva. :nesum:

Добро, во секој случај има влијание и располозението дали некој пред тебе ги изнервирал.....итн итн.... Јас за мојот случај мозам со сигурност да кажам дека самата си бев виновна... Инаку не сум од АМСМ, од авто-школа МИКО-КОМЕРЦ БАТЕ, може некој чул. И јас сега полагам по втор пат др среда. А дека е перење на пари е , се согласувам со тоа....Ако сака ке ти најде најситна грешка и ке те бутне, тука им неможеш ништо. ВИ ПОСАКУВАМ СРЕЌА НА СИТЕ!!!

Oд АМСМ си и ти? :)

Ни за мене не е некој фактор комисијата дека знаеш да возиш, особено ако се станати на лева нога или се нервозни од што се расправале со некој пред тебе, за глупости пишуваат казнени поени.
Јас во четврток полагам :)

СО СРЕЌА

Се си положив од прва :) абе учено чоече...не фаќав врски пошто немаше потреба, знаев да возам уште пред да почнам со часовите. Возачкава ја имам одприлика некои 7 години, се научив да возам на матиз, а полагав со пежо 206...се беше супер само подобро ќе беше инструкторката да гледаше што праам додека возам низ Скопјево а не да се шминкаше :) И така јас не возам сеа веќе 4 години, си добив уплаф, ќе напраев сообраќајка со семафорот за малку пошто еден улетан морон ми пресече пат :toe: и сеа полека почнувам да си се опуштам после толку време...арно мама вика, не ми е страв од вас како возите, од другите се плашам :) и така...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom