Нови возачки дозволи

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Скопје да положоиш од прва треба да си Шумахер, татко ми на времето полагал за автобус во Скопје и бил првиот што од прва го поминал испитот.Инаку сепак привилегија е да полагаш во Скопје бидејќи во другите градови немаш таков развиен градски сообраќај.Многу што положиле од мојот град после со тешкотии возеле градска низ Скопје.

Хахаха баш си во право. Во Скопје е предизвик да возиш. Ај за улиците што се со дупки ова она и испокршени сообраќајни знаци ама и некои сељачана кои не знам како им дале возачки дозволи треба да ги пазиш и да ги избегнуваш да не те зачукаат. Сепак мислам дека ако положиш во Скопје и успешно возиш година дена тука дека си спремен за било каде во светов да возиш. :pos: Полошо од овде за возење мислам нема нигде.

Хахаха баш си во право. Во Скопје е предизвик да возиш. Ај за улиците што се со дупки ова она и испокршени сообраќајни знаци ама и некои сељачана кои не знам како им дале возачки дозволи треба да ги пазиш и да ги избегнуваш да не те зачукаат. Сепак мислам дека ако положиш во Скопје и успешно возиш година дена тука дека си спремен за било каде во светов да возиш. :pos: Полошо од овде за возење мислам нема нигде.

Немој така да мислиш, Софија пример е многу полошо, исто има улици со дупки, плус трамваи, тролеи, ти шибаат од сите страни, се пикаат кај било. Хаос е . Балканот таков ти е :)

Каков осет имам дека ќе ме бутнат поради пешацине што истрчуваат отсекаде, поготово на Рузвелтова :nerv:

Oд прв пат да положиш се ретки случаите, зависи како ќе ти се погоди и сообраќајот дента, па и културата на тие што возат, па зависи комисијата како ќе е расположена. Како што вика Марко, кажете, ќе ви се дадат + пари на почеток, ставете ги во цената ако не, навистина психичко малтретирање е да се оди на полагање.

Јас првиот пат ко полагав инструкторот ми рече вака: „Ко ќе влезиш в кола да полагаш, замисли си дека си веќе падната, значи ти соопштија дека си падната и ти си возиш само кругче низ град. Па после ко ќе довозиш, полошо не можи да биди, само можи поарно да биди.“

Еден совет за пешаци. Вози со полека со 30 на саат ќе имаш време да реагираш, а и комисијата нема да ти мрчи.

Јас возев со 30-40 ми велеа дека не сум активна во возењето. И то цело време ми го велеа. Ко ќе видиш крајот не му се наоѓа. Како и да возиш тие забелешка ќе најдат обавезно.

Дупки не дупки јас на друго мислев, да положиш во некое мало градче градска вожња не е исто со тоа да положиш во Скопје од повеќе причини.Скопје има булевари со повеќе ленти и повеќе амтомобили, има семафори и раскрсници.Ќе истренираш повеќе но и ќе најдат повеќе причини да те бутнат.А додека да вежбаш во мал град кај што нема семафори и густ сообраќај, кога ќе одиш Скопје првите неколку пати ќе имаш проблеми со снаоѓањето.

Баш ме интересира по другите градови како се однесува комисијата, дали работат по принципот на лесна печалба на пари... куткаат и по 3-4 пати за банални работи да не речам и измислици, наоѓаат изговори кои те вадат од такт.
на ист принцип работат насекаде, сите знаат дека по бројот на пари уплатени во касата се делат плати и премии за комисијата, во Струмица е општо-познато и воопшто не треба да се чуди некој ако закасни комисијата саатипол по предвидениот термин за полагање, ако во колата ти смрди на ракија и кромид, ако ти зборуваат по пат која швалерка ја онадил вчера вечер, ако ти викат заеби пешаци не ги пуштај немаме време за сите кои полагаат, а после поради ова те соборат.
како некој претходно што кажа, да се положи на прва без врски е реткост, до минатата година имаше многу такви случаи бидејќи школите имаа сопствена комисија и кога си платил 20.000 за целосна обука и 5 пати колата да ти гаси те пуштат.
за Струмица како далеку помал град од Скопје, може да се претпостави 95 посто од рутата која ќе ти ја дадат како ќе иде, со инструкторот од 36 часови барем 25 возевме по 2 главни улици, една споредна угорнина со стоп знак каде обавезно носат на ручна, како и 3 кружни текови, кои се во склоп на 2те главни улици. буквално напамет знаев каде се наоѓа секоја дупка, шахта, полна линија, знаци, а бев соборен првиот пат бидејќи "многу остро" сум влезел во првиот кружен тек, демек некој позади мене може да ме заобиколи ако се брза некаде и да ме претекне, или му блокирам пат на оној кој е во кружен тек, а знаеме дека оној кој чека за влез во кружен тек мора да ги пропушти возилата. на втора поминав за 10 минути, ме свртеа еден круг по главните улици, не ме носеа ниту на ручна ниту по транзитен пат, 2 семафори и положив.
инаку за возачка овде брзо одат работите, со уверението бев во МВР, една услужна тетка ме слика за возачка, ме прати во пошта отспротива да ми пополнат документи и ми дадат таксени марки, за пола саат завршив и ми рече за 2 недели да дојдам да ја земам возачката.

Јас првиот пат ко полагав инструкторот ми рече вака: „Ко ќе влезиш в кола да полагаш, замисли си дека си веќе падната, значи ти соопштија дека си падната и ти си возиш само кругче низ град. Па после ко ќе довозиш, полошо не можи да биди, само можи поарно да биди.“

Јас возев со 30-40 ми велеа дека не сум активна во возењето. И то цело време ми го велеа. Ко ќе видиш крајот не му се наоѓа. Како и да возиш тие забелешка ќе најдат обавезно.

Епа јас кога полагав му доаѓа веќе точно една година сега во септември беше или октомври не сум сигурен ама ништо од тоа не ми направија. Да од 17 души двајца положивме ама сите што ги бутнаа направиле грешки и самите си признаа. Јас не ни дозволив да напраам грешка за нешто да ми прокоментира и ништо не ми викаа.

Ја денес почнав со часови, и онака 1 пат седнуем на возачко седиште, никад не сум имал некоја си желба за возење. И стискам на Гаста и Колата отиде. Мноу сензитивна.
Ај се надевам дека понатаму ќе биде боље.

А коа ке дојде ред за градска да се полага, здравје боже од 1-ва паѓам сигурен сум 100%. Сигурно нема да бидам 1 шо паднал и тоа ми олеснува стварите.:pos2:

Утре има сесија за полагање и двајца мои врсници полагаат тест, градска и полигон во исти ден. Комисијата доаѓа од Охрид и едвај чекаат сите да ги испопаѓаат и да си се вратат, кај нас автошколите се опремени со 1-2 матизи. Незнам како се во другите градови?

Утре има сесија за полагање и двајца мои врсници полагаат тест, градска и полигон во исти ден. Комисијата доаѓа од Охрид и едвај чекаат сите да ги испопаѓаат и да си се вратат, кај нас автошколите се опремени со 1-2 матизи. Незнам како се во другите градови?

Kaj nas vo Skopje ima sto ti dusa saka, jas polagam so pezo 206-ka :tv:

се мења комисијата, од различни градови се

Ама депресивен инструктор си имала:nenene:

може не приметуваш,ама гледаат дали на семафори ти е лер или кумплугот го притискаш,дали добро менуваш брзини или гледаш да избегнуваш брзини,дали ти сецка колата поради гаста,држење линија,две раце на волан....ехеееееееееј има милион причини да те кутнат...Не дека ги бранам комисијата,ѓубриња никакви се-поентата ми е дека ние некогаш грешиме,некогаш одлично возиме,а сепак не куткаат ради пари....

Mоже не приметуваш,ама гледаат дали на семафори ти е лер или кумплугот го притискаш,дали добро менуваш брзини или гледаш да избегнуваш брзини,дали ти сецка колата поради гаста,држење линија,две раце на волан....ехеееееееееј има милион причини да те кутнат...Не дека ги бранам комисијата,ѓубриња никакви се-поентата ми е дека ние некогаш грешиме,некогаш одлично возиме,а сепак не куткаат ради пари....

Баш сакав тоа да кажам, братучедка ми полагаше од Тирана и таму ги учеле на семафор да чекаат во прва со кумплухот притиснат.Тоа е веќе катастрофа, мислам има негативни последици за колата ако држиш ногата 1 минута на кумплухот.И сега мене татко ми ме учи друго а инструкторот друго.Кого да слушам?:pos:

Нормално е лер и рачната крената.Ни да кочиш ножна-ни ламелата да ја кинеш за џабе...

Баш сакав тоа да кажам, братучедка ми полагаше од Тирана и таму ги учеле на семафор да чекаат во прва со кумплухот притиснат.Тоа е веќе катастрофа, мислам има негативни последици за колата ако држиш ногата 1 минута на кумплухот.И сега мене татко ми ме учи друго а инструкторот друго.Кого да слушам?:pos:

Pa sto e tatko ti? Sigurno instruktorot poubavo i podobro ke ti objasni nego on..

Ме интересира дали може со уверение да се вози на 17 години... да ги земеш часовите и доколку ти одобрат и ти дадат одобрение наместо со возачка за тоа време да возиш со уверение?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom