Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Едма работа само ме интересира. Кога даунлоадирате нешто со колку ви симиња максимално? Колку сега кога треба да се 6мбпс а колку претходно кога беа 4?
Јас тест кога правам на тоа Спиднет стално ми мери некои 1000кбпс помалце брзината. Кога симињав торенти порано кога имав 4мбпс ми симињаше со некои 410-420КБпс. Сега ми симиња со 620-640КБпс. Нормално ли е да има толкава загуба на пакети или како и да се вика тоа? Теоретски кога ќе поделиш треба да симињаш со 768КБпс. Кај мене има загуба од 130-140КБпс. Така е кај сите или јас нешто сум во заблуда?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Кај мене симнува со 840кб/с максимално. Инаку вакви страни тешко се најдуваат што тераат со таа брзина.

Рапид тера ама со премиум акаунт, Microsoft страната...

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Ова е за никаде! Бев принуден да си купам денес 500GB хард диск :icon_lol:
Ефтинки се сега бе, <4000 денари. :) Ќе ми треба и мене уште една петстотка наскоро. :( Кога се очекува трипл плеј од Т-Геј?

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
И јас тоа планирам за 34 дена ми завршува договорот со он.нет Wadsl. Па планирам 25 гига од т-хоме да зеам. Тоа се околку 1200 денари + месечна такса за телефон околу 400 денари вкупно е 1600. А пакетов Call & Surf e 1700 денари со вклучена месечна претплата за телефонот и плус 500 минути гратис кон сите фиксни телефони и неограничено кон другите Call& Surf. Па ми изгледа дека се исплати :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Кај мене симнува со 840кб/с максимално. Инаку вакви страни тешко се најдуваат што тераат со таа брзина.

Рапид тера ама со премиум акаунт, Microsoft страната...
Абе сајтови имам, него брзина немам. Не ми е јасно како кај тебе има брзина поголема од теоретската а кај мене е 20% помала од тоа што треба да имам. Како е кај другите? Принц, чекам коментар од тебе.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Абе сајтови имам, него брзина немам. Не ми е јасно како кај тебе има брзина поголема од теоретската а кај мене е 20% помала од тоа што треба да имам. Како е кај другите? Принц, чекам коментар од тебе.
Оти поголема од теоретската, па јас имам 8мбпс, за таа брзина треба да симнувам со 1000кб/с.

P

Princ

Гостин
Кај сите е така Јане. Барем, на поранешните 4 Мбпс јас симнував стандардно со 410-430 Kbps а сега со околу 620 Kbps. Јас знам дека треба да се има загуба и сите тие работи, ама загубата кај т-хоум е многу голема. Пример, 620*8=4960... Значи ти цел мегабајт губиш.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Не знам што се жалите непотребно, тие загуби од 20% се нормална работа кај АДСЛ`от еве прашајте си некој другар што е на АДСЛ во германија,тоа е поради телефонската мрежа и TCP/IP протоколот кај кабелската нема вакви падови во пакетите поради тоа што инфраструктурата нема модулација на пакети и нема загуби.

Добар си е телеком си ја знаат работата.........

него другите што ќе праат??????????????????????

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Абе денес некако ме зафркава интермецот :) не оди баш нај нај.
Незнам дали кај другите има ист проблем или до мене е ?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Оти поголема од теоретската, па јас имам 8мбпс, за таа брзина треба да симнувам со 1000кб/с.
Незнаев дека имаш 8мбпс. Мислев дека си на обичен пакет за домашни корисници со 6мбпс.
Кај сите е така Јане. Барем, на поранешните 4 Мбпс јас симнував стандардно со 410-430 Kbps а сега со околу 620 Kbps. Јас знам дека треба да се има загуба и сите тие работи, ама загубата кај т-хоум е многу голема. Пример, 620*8=4960... Значи ти цел мегабајт губиш.
Тоа и ме зачуди. Ептен губиме
Не знам што се жалите непотребно, тие загуби од 20% се нормална работа кај АДСЛ`от еве прашајте си некој другар што е на АДСЛ во германија,тоа е поради телефонската мрежа и TCP/IP протоколот кај кабелската нема вакви падови во пакетите поради тоа што инфраструктурата нема модулација на пакети и нема загуби.

Добар си е телеком си ја знаат работата.........

него другите што ќе праат??????????????????????
Знаев дека има загуби. Не ми беше доволно јасно како идат тие загуби и колку изнесуваат во проценти или како и да се мерат. Значи фала за објаснувањето:). Сега знам дека добивам тоа што плаќам

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Сеа виов дека со новиот пакет од 10 гига, нема да плаќам 700 туку ќе плаќам 600, заради тоа што на предходниот пакет, од 2 до 3 гига се наплаќаше околу сто денари, а сега тоа го нема така да доаѓа како да го поефтиниле.

Kajgana Shop

На врв Bottom