Ефтинки се сега бе, <4000 денари. Ќе ми треба и мене уште една петстотка наскоро. Кога се очекува трипл плеј од Т-Геј?Ова е за никаде! Бев принуден да си купам денес 500GB хард диск
Ми се зема, само се плашам од скриени трошоци, така да видам како ќе биде, можеби ќе земам.Дајте некој коментар за новите Call & Surf пакети :wink:
Абе сајтови имам, него брзина немам. Не ми е јасно како кај тебе има брзина поголема од теоретската а кај мене е 20% помала од тоа што треба да имам. Како е кај другите? Принц, чекам коментар од тебе.Кај мене симнува со 840кб/с максимално. Инаку вакви страни тешко се најдуваат што тераат со таа брзина.
Рапид тера ама со премиум акаунт, Microsoft страната...
Оти поголема од теоретската, па јас имам 8мбпс, за таа брзина треба да симнувам со 1000кб/с.Абе сајтови имам, него брзина немам. Не ми е јасно како кај тебе има брзина поголема од теоретската а кај мене е 20% помала од тоа што треба да имам. Како е кај другите? Принц, чекам коментар од тебе.
Кај сите е така Јане. Барем, на поранешните 4 Мбпс јас симнував стандардно со 410-430 Kbps а сега со околу 620 Kbps. Јас знам дека треба да се има загуба и сите тие работи, ама загубата кај т-хоум е многу голема. Пример, 620*8=4960... Значи ти цел мегабајт губиш.Абе сајтови имам, него брзина немам. Не ми е јасно како кај тебе има брзина поголема од теоретската а кај мене е 20% помала од тоа што треба да имам. Како е кај другите? Принц, чекам коментар од тебе.
Незнаев дека имаш 8мбпс. Мислев дека си на обичен пакет за домашни корисници со 6мбпс.Оти поголема од теоретската, па јас имам 8мбпс, за таа брзина треба да симнувам со 1000кб/с.
Тоа и ме зачуди. Ептен губимеКај сите е така Јане. Барем, на поранешните 4 Мбпс јас симнував стандардно со 410-430 Kbps а сега со околу 620 Kbps. Јас знам дека треба да се има загуба и сите тие работи, ама загубата кај т-хоум е многу голема. Пример, 620*8=4960... Значи ти цел мегабајт губиш.
Знаев дека има загуби. Не ми беше доволно јасно како идат тие загуби и колку изнесуваат во проценти или како и да се мерат. Значи фала за објаснувањето. Сега знам дека добивам тоа што плаќамНе знам што се жалите непотребно, тие загуби од 20% се нормална работа кај АДСЛ`от еве прашајте си некој другар што е на АДСЛ во германија,тоа е поради телефонската мрежа и TCP/IP протоколот кај кабелската нема вакви падови во пакетите поради тоа што инфраструктурата нема модулација на пакети и нема загуби.
Добар си е телеком си ја знаат работата.........
него другите што ќе праат??????????????????????