Пробај со OPEN DNSОва ми личи на ДНС проблем.
И кај мене нешто отвора нешто не.
СакамОнлајн корисничка подршка на Т-хоум, повелете.
- Имам проблем.
Како можам да ви помогнам?
- Па немам интернет и немам појма зашто.
Сакате да се кладиме дека веќе некој им направил вака?
Абе незнам што е финтата, и јас сум на соло, пред да покачат ова брзиниве топ беше лагот ама откога покачија и лагот рипна у пм...Абе луѓе ај кој знае да помогне нека пише. Јас не сум баш на т-хоум туку на он нет ама нема врска адслот е ист. Работата е што имам работено од кај другари и по роднини и со некој од пакетите на т-хоум и од он нет адсл и знам колку биле брзи и слично. Сега си ставив он нет адсл во понеделник ми го пуштија ама работата е што на кантер серверите а и воопшто имам многу висок пинг. Кај што сум работел по другиве корисницни еве пример на макс адсл серверите пингот варирал меѓу 5 до 35,40, а на кајгана серверите од 40-70. Сега откако се приклучив на интернет мојот пинг на макс серверите е над 50 а на кајгана над 100. Ако некој случајно имал ваков проблем и го средил или пак знае како да помогне. А инаку за тие што имаат у план да помогнат само да им пишам што сум се обидел и што ми кажаа кајможе да е проблемот. Антивирус не е, други програми што работат паралелно со интернет не се, повразност на телефонот не е, а некои викаат дека е и до мојот компјутер ама што ни они не знаат. Ај ве молам помогнете ако знаете ако не ќе си страдам.
Абе чоек јас не пишав овде за залажувања и слично ја пишав само за проблемот. Инаку до пред некој ден играв кантер и други онлајн игри од кај тетка ми која има исто така он нет адсл соло потполно истиот пакет и таму не правев никакви подесувања и слично се си беше ок. Но еве и Иван пиша, а и јас забележав со зголемувањево на брзините, а и сеа со наградниве игри не само кај он нет туку и еден другар со макс адсл ми велат им поебале нешто.Зошто бе уште се лажете со тоа оф нет. Иначе има подесувања за секој вид на интернет конекција за намалување на лаг на кантер и оптимизирање на гејм плеј . Има убаво објаснето на друг форум,кантерски. Знаеш на инсомниа
Зошто бе уште се лажете со тоа оф нет. Иначе има подесувања за секој вид на интернет конекција за намалување на лаг на кантер и оптимизирање на гејм плеј . Има убаво објаснето на друг форум,кантерски. Знаеш на инсомниа
Бла бла бла... најдобар.
1 недела не постирав. Во таа една недела 2 дена беше супер интернетот, па 17 саати без интернет дека некој будала го сјебал оптичкиот кабел, па пак 2-3 дена добар нет... пак денес паднал линкот према унгарска и тек утре ќе биде поправен...
Што побогу се случува? Премногу често се случуваат проблеми со интернетот во МК, на глобално ниво зборам.
И јас имам таков проблем, модемот ненормално ми загрева на секои 15 минути, па морам да го ладам на клима. Потоа ке поработи 1 час, и пак истото се случува.Користам Макс адсл. Во последнава недела на секои 12 саат (ваљда кога ги обновуваваат IP адресите) за разлика од порано кога се беше само disxonnect/connect сега и сијаличката од рутерот (Dlink DSL-564T) за АДСЛ ми се гаси и за некоја минута се пали пак али само на 10 секунди. И после пак од поново во траење околу 1 саат. Рутерот и топол, некогаш го ладам на вентилатор или клима, ама џабе е. Да не е нешто зезнат, го имам веќе 3 години. А ни firmwareot не е флешуван набрзо, туку има 1 година.