Навивачки групи во Македонија

Z

ziko bt

Гостин
види сеа друго е да си фан на српски клубој и да клајш дрес како нас а друго е цел живот да цепиш срски и плус то си навивате за српски клубој(шо е случај со цела Македонија за жал). мене ова мене со сликиве не ми држи вода ко знам дека и вие сте изгорени по звезда партизан. оти?оти да не се палевте толку на нив немаше да ви бидат празни стадионите а станува збор за град од 400.000 :tapp:

........а замисли Битола да беше до српска граница:jaj:
а замисли скопје да беше до ''албанска'' граница
туку некам ни да мислам туку вака сте пишани пола ''албанци''

Z

ziko bt

Гостин
Сами си се издавате, цела Македонија србоманишта.
јас лично не ни се замарам со србите иако ја симпатизирам звезда ама факт е дека некој се изгорени за нив па скопјаниве ми вадат слики од нас ко барем пола од нив дуп дават за србите:hump:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.433
Поени од реакции
8.561
не ми е јасно што сакате да докажете сега што треба јас да барам кај вас слики каде што одат на утакмици со дресови од милан сигурно ќе најдам или шалови ама не се замарам со вас не вредите толку а дека смета ова со дрсови од други клубови и шалови смета ама толку ние развиена навивачката култура и свест трба радикални чекори за вакви членови исфрлање од делот од трибината каде штое наввачата група сместена ако сакаат кај семкарите нека седат ама тоа е сами треба да му текне дека сами се брукаат па после групата :kesa:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.070
Поени од реакции
74.749
Факт е дека кај нас (мислам на цела Македонија) има многу кои со голем респект и со многу жар ги следат натпреварите на српските екипи. Факт е дека се подобри од нас во навивање, ама тоа не значи дека треба да свршаваме во гаќи на нив:tapp:
Преку кур од тие што одат на натпреварите на ѕвезда и Партизан. Кога ќе видам со знаме отишле на пример ПФЦ Скопје и особено Кумановчани ми иде јајцава да си ги изедам. Али тоа е влијанието кое го имаат од своите татковци и роднини кои им ја полнат главата со љубов кон српските тимови и не можеме да очекуваме нешто подобро:toe:

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
види сеа друго е да си фан на српски клубој и да клајш дрес како нас а друго е цел живот да цепиш срски и плус то си навивате за српски клубој(шо е случај со цела Македонија за жал). мене ова мене со сликиве не ми држи вода ко знам дека и вие сте изгорени по звезда партизан. оти?оти да не се палевте толку на нив немаше да ви бидат празни стадионите а станува збор за град од 400.000 :tapp:
јас лично не ни се замарам со србите иако ја симпатизирам звезда ама факт е дека некој се изгорени за нив па скопјаниве ми вадат слики од нас ко барем пола од нив дуп дават за србите:hump:
Сакаш да кажеш дека Скопскиот дијалект има србизми или српски зборови ???
Дај не лупај глупости кога немаш поим. Баш битолскиот дијалект е многу поразличен од нашиот литературен јазик.
Ти друже стварно си невозможен, прашај кого сакаш, информирај се малку, и ќе видиш дека Скопскиот дијалект е многу поблиску до литературниот јазик отколку битолскиот.
Скопје е главен град, битола е провинција, Скопскиот дијалект е многу поблиску до литературниот наш јазик отколку вашиот дијалект.

Иначе викаш дека Комити се србомани ???
Мене не ми изгледа баш така. Ај погледни ги малку овие клипови (доказ дека уште од времето Комити со самото свое свето име Комити се залагааат само за Македонските идеали и Македонскиот народ и нема никакви про ориентирања кон ниту една друга држава или народ)

Мене тука некако не ми изгледа баш дека Комити се србомани. Клиповите го дожуваат спротивното.

A замисли ти битола да беше главен град а ? АМА НЕ Е ... :vozbud:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.433
Поени од реакции
8.561
многу си смешен патриот или како беше тоа за јазикот ќе почекаш малку дека ск е поблиску и почист јазик односно дијалект
Македонскиот литературен јазик колку за твоја информација е создаден од централното подрачје на Македонија цела мислам бидејќи бил под најмало влијание на стански пропаганди и бил и останал најчист и тоа е земен дијалектото од велешко прилепско и битолско е сега ти види и не продавајте мадина за бубрези како само вие да сте Македонци само едно ќе ти речам во 2001 се виде кој се правите Македонци ајт сега :drk:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119

....или може повеќе вие го милувате тој епитет:toe:
нормално е да ги следиш другите навивачки групи,да ги простудираш,да видиш нешто ново,каква организација имаат,координираност,како посредуваат одредени работи итн.......тоа е дел од секој кој го следи навивањето во МК и во светот......никој не може да го оспорува фактот дека Делии и Гробари се меѓу најдобрите навивачки групи во светот.......секој им се восхитува,што е и најнормално гледано од навивачки аспект
-Делии,невидена организација,восхитувачки кореографии,синхронизирани песни и бројност)исто како и Торцида
-Гробари,закоравени Анти-Цигани отколку навивачи на ПФК,организирани се за инциденти и разни деликвентни однесувања,бројност слично како и БББ(ма да овие имаат 100% подобри кореографии од нив)
...е сега да НАВИВАМ за Звезда или Партизан-ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ
1)си имам клуб во Мк за кој си навивам-без разлика дали е јак или не ние ПРЕД СЕ си имаме тимови во Македонија,па не ја гледам причината зашто морам да ги СИМПАТИЗИРАМ/НАВИВАМ за Звезда или Партизан:toe:
2)и до кога во Македонија ќе се поставува прашањето:За кого си за Звезда или Партизан:nenene:
3)од кои причина баш морате да "бирате" помеѓу нив???:kesa:
........после се чудиме зашто Мк-тифо сцената ни е срање.Видете ја босанската сцена како се воздигна(не зборам за убиствата и тепачките што се случуваат во неа-туку за бројноста,атмосферата,креативноста) исто така и словенската(иако има само две јаки групи меѓу два града-слично како кај нас) зашто да не можеме и ние да го достигнеме тој успех???

Z

ziko bt

Гостин
Сакаш да кажеш дека Скопскиот дијалект има србизми или српски зборови ???
Дај не лупај глупости кога немаш поим. Баш битолскиот дијалект е многу поразличен од нашиот литературен јазик.
Ти друже стварно си невозможен, прашај кого сакаш, информирај се малку, и ќе видиш дека Скопскиот дијалект е многу поблиску до литературниот јазик отколку битолскиот.
Скопје е главен град, битола е провинција, Скопскиот дијалект е многу поблиску до литературниот наш јазик отколку вашиот дијалект.

Иначе викаш дека Комити се србомани ???
Мене не ми изгледа баш така. Ај погледни ги малку овие клипови (доказ дека уште од времето Комити со самото свое свето име Комити се залагааат само за Македонските идеали и Македонскиот народ и нема никакви про ориентирања кон ниту една друга држава или народ)

Мене тука некако не ми изгледа баш дека Комити се србомани. Клиповите го дожуваат спротивното.

A замисли ти битола да беше главен град а ? АМА НЕ Е ... :vozbud:
бооо глуп чоек скопскиот политературен од Битолскиот (во србизмите можи) немој не ме радуј :pos2: није могуче изгледа 5-6 одд си па немате стигнато по македонски да земите од кој дијалекти е составен македонскиот говор и да полни сте србизми и за то молим те не се брукај во јавност
комити пеат против срби јесте ама ко се делевме ама пак скопјани навиват за српски клубој иронично зар не :vozbud: не ми вели дека не е така оти ке бидиш грешка
и да поарно чист провинциски град отколку двојазичен главен град шо смрди на гној од другарчинава ваши

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Има ли по селски акцент од вашиот ? Точно е дека литературниот Македонски јазик е земен од централниот дел на Македонија е сега кажете ми дали битола е во центарот на Македонија или на јужниот дел на Македонија ? Погледни на карта и ќе видиш дека битола се наоѓа во јужниот дел на Македонија, додека Скопје е измеѓу централниот и северниот дел.

Најголемиот дел од Македонскиот литературен јазик е земен од Велешкиот дијалект, затоа што Велес е град што се наоѓа во средишниот дел на Македонија. епа сеа вие видете Велес дали е поблиску до Скопје или до Битола.

Вашиот селски дијалект никогаш нема да биде блиску до литературниот јазик. Еве неколку примери

СКОСКИ И ЛИТЕРАТУРЕН - МОЖЕ наспроти битолски МОЖИ

СКОПСКИ И ЛИТЕРАТУРЕН - ВЛЕЗЕТЕ наспроти битолски ВЛЕГВАЈТЕ

СКОПСКИ И ЛИТЕРАТУРЕН - МОЖЕМЕ наспроти битолски МОЖИМЕ

СКОСПКИ И ЛИТЕРАТУРЕН - ЗНАЕМЕ наспроти битолски ЗНАИМЕ

Има и уште други безброј примери кој што ме мрзи да ги пишувам.

П.С. Учете малку литература и ќе видите каков е правилниот Македонски литературен јазик.

Епа сега сами проценете кој дијалект е поблиску до литературниот наш јазик.

M

Mario Gómez

Гостин
:eek:ftopic:Битола е центар на природна Македонија, по тоа се мисли, литературниот јазик бил земен од централното наречје.

Член од
24 јули 2009
Мислења
11
Поени од реакции
0
Да да стварно со само две години постоење и јас мислам дека најдобри се. Тоа што ги немало другите 18 нема никаква врска. Тоа што им се деси Бегалка во Јане Сандански и тоа нема врска. И Македонија со А, македонци сме не сме селани
Не се 2 години постоење, тоа се 19 години постоење, СЕУШТЕ ПОСТОИМЕ, ние не сме криви што немаме спорт од 2004 па до сега... но сепак, КУМАНИ ЗАПАД СЕ ВРАТИЈА!! Не е важно што сите наши тимови играат во 2ра лига, ние секаде сме со нив! Kumani - Pride of Kumanovo!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.433
Поени од реакции
8.561
Има ли по селски акцент од вашиот ? Точно е дека литературниот Македонски јазик е земен од централниот дел на Македонија е сега кажете ми дали битола е во центарот на Македонија или на јужниот дел на Македонија ? Погледни на карта и ќе видиш дека битола се наоѓа во јужниот дел на Македонија, додека Скопје е измеѓу централниот и северниот дел.

Најголемиот дел од Македонскиот литературен јазик е земен од Велешкиот дијалект, затоа што Велес е град што се наоѓа во средишниот дел на Македонија. епа сеа вие видете Велес дали е поблиску до Скопје или до Битола.

Вашиот селски дијалект никогаш нема да биде блиску до литературниот јазик. Еве неколку примери

СКОСПКИ И ЛИТЕРАТУРЕН - ЗНАЕМЕ наспроти битолски ЗНАИМЕ

П.С. Учете малку литература и ќе видите каков е правилниот Македонски литературен јазик.

ти бе дете глуп си или со сила се прајш или на спремање одиш за глупости абе сите те гледаат што пишиш
од цела Македонија централното подрачје т.е. битоласкиот прилепскиот и велешкот дијалект и немој да се брукаш тука прочитај нешто после пиши или ако не знајш прашај не е срамота оди на под форумот историја прашајги модераторите ќе ти кажат тоа е гледаќе на крсте мисирков и после го продолжил конески или кој беше кога го правеле литературниот јазик :tapp:
пс. крсте мисирков во македнските работи исто така има кажано дека најдобро за Македонија ќе биди главен да е Битола бидејќи се наоѓа на срдина и има најмало влијание на странските пропаганди

Z

ziko bt

Гостин

СКОСПКИ И ЛИТЕРАТУРЕН - ЗНАЕМЕ наспроти битолски ЗНАИМЕ WTF

остај батали не вреди да се расправам со тебе само уше ова се секава дека си искомплексиран селанец шо се преселил скопје па то ти има удрено во глата па сеа Битолски дијалект бил селски :pop: се кладам и дека немаш досега зборано со Битолчанец или ако имаш ти има набиено тешки комплекси
више ова не се трпи, да се избањам па ке искачаме анализирај го ова брич еден

Kajgana Shop

На врв Bottom