Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
За мене, 4 Мbps есупер, бидејќи имам можност да бидам на интернет само кога се враќам во Гевгелија за време на викенди, при што ретко го поминувам лимитот. Единствено декември беше исклучок со 80 поминати гигабајти(не е исклучок, дека пак не го поминав, но сепак стигнав подалеку од другиве месеци), додека кај сите други месеци од септември па се до денес не им е поминат 60тиот гигабајт :)

А некое известување, соопштение... за ова со брзинава ?

Ае максималната брзина, нека ја зголемуваат колку сакаат, мене не ми влијае тоа многу. Најбитно е да направат во тек на ударните термини 16:00-22:00 да фуче интернетот, да не вадам резултати од СпидТест каде што ми иде со 200 даун и 100 ап.
Корисник сум на MaxADSL 100 пакетот

Денес се накурчив и баш мерев какви резултати ќе ми даде Net Limiter 2 Pro.
Вуала:
Mt-NJet.jpg

У моментов само кајгана ми отвара

И јас имам потешкотии при отварање страници, некои воопшто не ги отвара.

Приметувам ми отвара само домашни страни :)

На 4 дена пред новиот месец не гледам никакви коментари :/ Ќе има промени или не? Прашајте ако имате некој вработен во Мт.Њет, до сега би требало да бидат информирани доколку би настанала промена.

Ќе прашам јас утре повторно, па ќе ти кажам. ;)

Можеби прашањево е за со хардвер,но тука ќе прашам зошто знам дека ќе добијам одговор....Wireless модем или рутер доколку земам,низ цела куќа ли ќе ми фаќа и под спратови??Се работи за просечно поголем простор

На 4 дена пред новиот месец не гледам никакви коментари :/ Ќе има промени или не? Прашајте ако имате некој вработен во Мт.Њет, до сега би требало да бидат информирани доколку би настанала промена.
Не верувам дека ќе има. Во септември (последниот пат кога имаше нешто) беше наголемо рекламирано ПРЕД време. Овој пат ништо не наговестува дека ќе има било што ново.
Можеби прашањево е за со хардвер,но тука ќе прашам зошто знам дека ќе добијам одговор....Wireless модем или рутер доколку земам,низ цела куќа ли ќе ми фаќа и под спратови??Се работи за просечно поголем простор
Wireless е заебана технологија. Најсигурно ти е ако конкретно испробаш бидејќи зависи од дебелината на зидовите и нивната градба, моделот на бежичниот рутер... инаку бежичен модем не постои :)

Во Мај ќе биде ребрендирањето, ќе има концерт на плоштад, SugarBabes ова она...

Па најверојатно тогаш ќе има ново...

Но, барем WiMax ов да почни најпосле, макар само со телефонија.

Sugababes??? Леле ке ме има у весник: "Локален манијак брутално силувал три странски државјанки":pos2:

Е стварно ако ги донесат, ке потпишам договор со ѓаволот!

Има некој проблеми повторно со отварање страни?

Да. :(
Користи некој од вас други DNS сервери, освен тие на МТ-Нет?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom