Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
За мене, 4 Мbps есупер, бидејќи имам можност да бидам на интернет само кога се враќам во Гевгелија за време на викенди, при што ретко го поминувам лимитот. Единствено декември беше исклучок со 80 поминати гигабајти(не е исклучок, дека пак не го поминав, но сепак стигнав подалеку од другиве месеци), додека кај сите други месеци од септември па се до денес не им е поминат 60тиот гигабајт :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
А некое известување, соопштение... за ова со брзинава ?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.005
Ае максималната брзина, нека ја зголемуваат колку сакаат, мене не ми влијае тоа многу. Најбитно е да направат во тек на ударните термини 16:00-22:00 да фуче интернетот, да не вадам резултати од СпидТест каде што ми иде со 200 даун и 100 ап.
Корисник сум на MaxADSL 100 пакетот

Денес се накурчив и баш мерев какви резултати ќе ми даде Net Limiter 2 Pro.
Вуала:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
У моментов само кајгана ми отвара

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
И јас имам потешкотии при отварање страници, некои воопшто не ги отвара.

Приметувам ми отвара само домашни страни :)

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
На 4 дена пред новиот месец не гледам никакви коментари :/ Ќе има промени или не? Прашајте ако имате некој вработен во Мт.Њет, до сега би требало да бидат информирани доколку би настанала промена.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Ќе прашам јас утре повторно, па ќе ти кажам. ;)

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Можеби прашањево е за со хардвер,но тука ќе прашам зошто знам дека ќе добијам одговор....Wireless модем или рутер доколку земам,низ цела куќа ли ќе ми фаќа и под спратови??Се работи за просечно поголем простор

P

Princ

Гостин
На 4 дена пред новиот месец не гледам никакви коментари :/ Ќе има промени или не? Прашајте ако имате некој вработен во Мт.Њет, до сега би требало да бидат информирани доколку би настанала промена.
Не верувам дека ќе има. Во септември (последниот пат кога имаше нешто) беше наголемо рекламирано ПРЕД време. Овој пат ништо не наговестува дека ќе има било што ново.
Можеби прашањево е за со хардвер,но тука ќе прашам зошто знам дека ќе добијам одговор....Wireless модем или рутер доколку земам,низ цела куќа ли ќе ми фаќа и под спратови??Се работи за просечно поголем простор
Wireless е заебана технологија. Најсигурно ти е ако конкретно испробаш бидејќи зависи од дебелината на зидовите и нивната градба, моделот на бежичниот рутер... инаку бежичен модем не постои :)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Во Мај ќе биде ребрендирањето, ќе има концерт на плоштад, SugarBabes ова она...

Па најверојатно тогаш ќе има ново...

Но, барем WiMax ов да почни најпосле, макар само со телефонија.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Sugababes??? Леле ке ме има у весник: "Локален манијак брутално силувал три странски државјанки":pos2:

Е стварно ако ги донесат, ке потпишам договор со ѓаволот!

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Има некој проблеми повторно со отварање страни?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Да. :(
Користи некој од вас други DNS сервери, освен тие на МТ-Нет?

Kajgana Shop

На врв Bottom