:pos2::pos2:
Некој погоре спомна, дека немало квалитетни дџ и во Македонијава наша....
Уф само колку ги има да знаете, само не можат ред да начекаат од
БравоС бенТ, Жарко фризеро, Састаф бенТ, Караоке ЖУРКА со свите хитој от ГраНТ продакШН...
Овие вие што ги кажувате се сите скопски дј, зад кои што стои медиум како Антенна5 и Сити радио,па затоа се познати,или пак имале групи,ваделе песни и сл...(не велам дека не се добри)...меѓутоа има и многу подобри од нив, од другиве градови, деца, што тешко дека ќе начекаат некогаш тезга во Колосеум, В2 ,ХардРок,пошо апсолутно никој не ги познава..или пак ги познаваат само во своите градови.Еве јас зошто ги почитувам тие деца од страна. Затоа што, веројатно пуштаат во некој кафич од четврток до недела, и замислете треба да се бара репертоар за четири дена од неделата, кој ќе биди различен, а сепак добар..потоа по 3 дена пауза, истата песна. За разлика од нив, познативе дј-и го имаат малтене истиот сет, речиси научен на памет и го пуштаат денеска Скопје, утре Прилеп, други ден Охрид итн, итн...А пак замислете светскиве дџ-и..нив му е најлесно
Е сега, за од ПОЗНАТИВЕ дџ-и...единствено му се дивам на
Горан Кан(без разлика што не сум кизнај колкав техно љубител)...не познавам друг што можи да ме воодушеви со нешто, што не би можел Scofield или Јас да го направиме(со исклучок на скречериве)....
И да надополнам......МРАЗАМ ЛАП-ТОП ДЏ-И...

:smir: