Македонски DJ-и

• Креатор на темата Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување Време на започнување
DJ ми е нај идиЈотска ствар на свет, од секад сум ги мрзел секад ќе ги мрзам. Од ништо прават нешто, врска немотија, јаката филозофија, не го ни сваќаат целиот концепт на диск џокејувањето па да мрчат муда "Јас свирам во клуб б2" EW! Одвратно..дрвење мадиња тотално..
Затоа си поштуем Продиџи, презентирање на своја музика од друг аспект, а не некој фраер ми застанал пред грамофони, си игра со тастери на сцена и мисли дека е Бог.

DJ ми е нај идиЈотска ствар на свет, од секад сум ги мрзел секад ќе ги мрзам. Од ништо прават нешто, врска немотија, јаката филозофија, не го ни сваќаат целиот концепт на диск џокејувањето па да мрчат муда "Јас свирам во клуб б2" EW! Одвратно..дрвење мадиња тотално..
Затоа си поштуем Продиџи, презентирање на своја музика од друг аспект, а не некој фраер ми застанал пред грамофони, си игра со тастери на сцена и мисли дека е Бог.
Пробај,види,искуси,слушни,запознај се,распознај се,пронајди се....па после кажи тоа што мислиш во врска со македонските ДЏ-и на темава,ОК?:smir:

А за во врска со темава,планирам така еден пообемен пост ама утре некое време,пошто ептен ми се спие,ова беше само онака блиц реплика :smir:

Марга Сотировска (Марга Сол)

Марга Сотировска, во светот позната и како Марга Сол, е навидум обична девојка од соседството. Девојка со прекрасни манири, кои во денешно време и не се среќаваат пречесто, оваа 26-годишна музичарка, автор на неколку албуми со амбиентални и инструментални теми, и 30-40 снимки објавени насекаде во светот, прва од Македонија успеа да потпише договор со светскиот музички гигант Сони, за издавање на неколку синглови. За многумина, кои ја познаваат, ова претставува мал чекор за Марга, а голем за македонската музика воопшто...

Иако на домашната музичка сцена функционира само пет-шест години, Марга Сотировска и тоа како е познато име во глобалните амбиентални рамки. Со четири албуми зад себе, и 30-40 синглови кои се најдоа на многубројните компилации во светот, Марга, за која критиката вели дека создава музика на иднината, допрва ќе не израдува со уште поголеми успеси. Според планот, оваа и следната година треба да се промовираат неколку нејзини песни, кои ќе бидат објавени со етикетата на светската музичка корпорација Сони, по што ќе следува и албумот, како круна на досегашниот успех. Марга, или Марга Сол, има 26 години и по вокација е дипломиран новинар. Освен со музиката, се занимава и со графички дизајн и успешно изработува обвивки за цедиња и друг промо-материјал, претежно за странски издавачки компании.
Дизајнот, боите и естетиката се втората Марга во мене, а ова повторно е поврзано со музиката, нели - констатира Сотировска!

Продолжува овде.

Пробај,види,искуси,слушни,запознај се,распознај се,пронајди се....па после кажи тоа што мислиш во врска со македонските ДЏ-и на темава,ОК?:smir:

А за во врска со темава,планирам така еден пообемен пост ама утре некое време,пошто ептен ми се спие,ова беше само онака блиц реплика :smir:

Не зборам само зашо ми се збори, и сум пробал и сум видел сум запознал и знам неколку DJ и истиот муабет и на нив им го праам.
Неможеш да ме убедиш дека е некоја голема филозфија, вака ги миксал траките, онака ги миксал траките, НЕ ме занима како ги микса, ако сака нека има 10 секунди простор помеѓу траки само нека е правиот избор на песни. А прав избор на песни неможеш да направиш на онлајн радио, затоа шо не ја глеаш публиката како реагира, ти тогаш си пушташ музика шо сакаш ти да ја слушаш а не публиката, шо не е целата поента на ДЈ-от ин ди фрст плејс.
Втора ствар, зашо мора да е кренат над сите и него да го гледаат? Нешо јака муда праи? Да не предава нуклеарна физика? Стиска синхронајз, со малце осет за ритам и вежбање по дома прави солиден прелаз и фура друга трака. Само клошар застанува така и се праи мангуп, ко шо кажав, затоа ги поштуем Продиџи, само еден чоек ја праи музиката, ама егото му е на место и несака да застане како Бог и да стисне плеј, искача со уше 3ца и прави Бум на сцена.

Едноставно различни ставови иаме, си следиш мода, шема е сеа да си ДЈ, мангупски е, леб без мотика, ти го поштуеш, ја не го поштуем.
Највише ме иритира шо искача дека ДЈ-от ја праи журката а не продуцентот чија музика се пушта.

И следен пат не биди стереотипен, не ме оценувај ако не ме познаваш :)
Их, колку сум ЕМО на темава..не ме рчкај да не сечам ВЕНИ! >.<

@GoD.HateUSaLL Постов ти го занемарувам,филм ти е нешто кажуваш синхронајз ова она....Правам муабет за ДЏ,а не за лаптоп ДЏ - и,ама ај нема везе,твое си е и мисли си како шо сакаш.

Македонски ДЏ-и:

На прво место би го ставил еден од поеминентните во државава што знаат што е ХАУС музика: Dj Power - еден од поголемите колекционери на плочи кај нас,околу 3000,резидент по скоро сите скопски клубови и дискотеки од '90 па наваму,член и создавач на групацијата и букинг агенција House sound of Skopje.Сум го слушал мал милион пати и буквално секогаш знаел да изненади со некое добро парче што тешко кој го има или го врти,што е стварно за респект.Моментално врти во Ciao.
http://www.myspace.com/djpowerr

Втор на листата би го ставил Кристијан Карапанчевски,т.е. другата половина на House Sound of Skopje.Претежно врти тек-хаус,електро...
http://www.myspace.com/kristijankarapancevski

Идемо даље: Самоил Радински.Тие што биле Градиште на времето кога беше Дерик Меј знаат за што правам муабет,ЅВЕР ;)
http://www.myspace.com/samoil

Горан Кан - дефинитивно еден од подобрите техно ДЏ-и кај нас,а можда и најдобар
http://www.myspace.com/goran_kan
http://www.myspace.com/gkerkez

Flooder - Дефинитивно најдобриот минимал ДЏ кај нас!
http://www.myspace.com/djflooder

Мирко Попов - Чоек со свој филм,свој стил и своја замисла и гледање на музиката.Мајстор за acid/tech house/electronika....Нешто во стилот на Тига,LCD Soundsystem....
http://www.myspace.com/mirkopopov

Pass-n-g-r - Пионер на техно сцената во Македонија,сопственик на првата продавница за плочи во Македонија - Масива.
http://www.myspace.com/pass_n_g_r

Ова се мал дел од ДЏ-ите што ги имам слушано од нашата сцена што ми оставиле добар впечаток и добро сеќавање.Да не претерам ама ги имам слушано скоро сите попознати македонски ДЏ-и.Доста од нив ми се некако боранија или пак можда се добри ама не знаат да се снајдат.Со еден муабет - не ме фасцинирале ни од технички аспект па ни од музички:toe:

Сите што ги наведив представуваат зачеток на Македонската клубска сцена,организатори на првите забави/журки,промотери и иницијатори за носење на светската клубска сцена кај нас.

И пред СЕ - знаат што се грамофони,за разлика од многу други што не знаат за тој поим или немаат ни слушнато ни видено. Е не почна се со Мекинтош,имаше нешто и пред тоа :smir:

Па синоќа за прв пат можев да го слушам Никифор, и дечкото беше извонреден. Иако пушташе музика која не ми лежи, а тоа е tech-house,minimanl, сепак журката беше извонредна. Перфекција во миксање, без ниту една грешка, одличен контакт со публика, и се на се супер журка.

Не видов ваква тема па дај ќе отворам. Што мислите за DJ Ицко. Еден од најдобрите македонски DJ. Кој слуша антена 5 и електронска музика сигурно го знае. Мислам дека вреди да се покоментира за него...и ве молам да не тресете глупости а да не сте слушнале за него.
Еве ги неговите страни:
http://www.djicko.com
http://www.myspace.com/djicko
Поздрав
Sekoj den slusas antenna5 vo sekoe vreme go znais Ciao Antenna ? Toj e najdobar Dj Icko pusta mix od 1 sat i tolku si stava ko na play lista si go pusta tamu aj malce neka se pomaci neka stavi po nekolku pesni na primer 15tina pesni po so 3 minuti.A ne samo eden mix od 1 saat.

Горан Кан - дефинитивно еден од подобрите техно ДЏ-и кај нас,а можда и најдобар
http://www.myspace.com/goran_kan
http://www.myspace.com/gkerkez

Дефинитивно еден од подобрите серковци кај нас, а може и најдобар:) би било праволно напишано.
Класичен шупак, не само овој шо е цитиран туку и остала багра, во последно време и Мирко Попов станува геј шупак.

Мислам дека имам пишано на темава, али ај да пишам пак.
Не поштуем транс, техно срања. Најискрено.

Али еве од тоа шо слушам јас DJ шо ми праат кеф на било која журка кај нив или било кој микстејп нивни да го чујам
GameOver (Castro, RETOX, Shanklys, Bony) знае да откачи со ептен мрсен и добар днб, а исто знае и да те опушти со некој ѕенѕачки лајт днб.
СлавеМан, тешка будала. Човек со стил на пуштање музика и забавување народ, кога ќе ми текне со Славе дека сме грицкале сончоглед пред згради и сме пиеле ракија у 2ра година и батето беше најкул со сите, иако имаше пуштано музика на DAS EFX, JERU THE DAMAJA и уше пун кур познати фаци едноставно се поштуе.
Али Нова Манџа на Стара Школа е најпозакон дешавка шо ја правеа Славе и Гејмовер, имаше мрсна музика, смеење, оро играње и
Славе: Ајде кажи ДА
Цела публика: ДААААА
Славе: Моја драга публикаааааааа

знае фора да напраи и да се заглави до 5 саат у кастро.

ДЈ СТРуја, скреч мастер бесноќа, последно го слушав од надвор у Хавана кога правеа журка....Се мрдна батето, пола саат кваалитетен скреч.

Е толку диџеи, океј и ДЈ Васо се поштуе зашо рока фанк и драм енд бејс од плочи

I ti vikas Powe Popov i kompanija se shupaci a ja vikam ovie tvoive se shupaci. I?
Ne slusas elektronska-nemoes da kaez dali se dobri ili ne.

Од македонска сцена поштовање за Сателајт, Бушава Азбука, Навигатор и Казар... сите други ми се ко да вртат само за себе музика, не гледаат пред себе...

У последниве година две од тие што ги иам слушано Базел ми остави најдобар впечаток. Дечкото си врти нов модерен звук што у Македонија е реткост. Остало тапа,заостанати у времето.

И пред СЕ - знаат што се грамофони,за разлика од многу други што не знаат за тој поим или немаат ни слушнато ни видено. Е не почна се со Мекинтош,имаше нешто и пред тоа :smir:
Тачно не почна се со Мекинтош,али јбг времиња се мењаат.Не почна се ни со audi q7 али го возат бе,ретко кој вози фиќо.

п.с. Отидов на гејм овер пред месец дена иако не слушам таква музика и искрено дечкото ме изненади позитивно

п.п.с. Горе споменативе дји нема да ги коментирам,да не се најде некој навреден

Од македонска сцена поштовање за Сателајт, Бушава Азбука, Навигатор и Казар... сите други ми се ко да вртат само за себе музика, не гледаат пред себе...

Па што да гледаат пред себе цела маса народ слуша лепша него ночи:tapp: наравно дека никој нема да ги разбира оти позатуцан народ нема на балканов за електроснка музика:toe:

Па што да гледаат пред себе цела маса народ слуша лепша него ночи:tapp: наравно дека никој нема да ги разбира оти позатуцан народ нема на балканов за електроснка музика:toe:
:pos2::pos2:

Некој погоре спомна, дека немало квалитетни дџ и во Македонијава наша....
Уф само колку ги има да знаете, само не можат ред да начекаат од БравоС бенТ, Жарко фризеро, Састаф бенТ, Караоке ЖУРКА со свите хитој от ГраНТ продакШН...
Овие вие што ги кажувате се сите скопски дј, зад кои што стои медиум како Антенна5 и Сити радио,па затоа се познати,или пак имале групи,ваделе песни и сл...(не велам дека не се добри)...меѓутоа има и многу подобри од нив, од другиве градови, деца, што тешко дека ќе начекаат некогаш тезга во Колосеум, В2 ,ХардРок,пошо апсолутно никој не ги познава..или пак ги познаваат само во своите градови.Еве јас зошто ги почитувам тие деца од страна. Затоа што, веројатно пуштаат во некој кафич од четврток до недела, и замислете треба да се бара репертоар за четири дена од неделата, кој ќе биди различен, а сепак добар..потоа по 3 дена пауза, истата песна. За разлика од нив, познативе дј-и го имаат малтене истиот сет, речиси научен на памет и го пуштаат денеска Скопје, утре Прилеп, други ден Охрид итн, итн...А пак замислете светскиве дџ-и..нив му е најлесно:)

Е сега, за од ПОЗНАТИВЕ дџ-и...единствено му се дивам на Горан Кан(без разлика што не сум кизнај колкав техно љубител)...не познавам друг што можи да ме воодушеви со нешто, што не би можел Scofield или Јас да го направиме(со исклучок на скречериве)....
И да надополнам......МРАЗАМ ЛАП-ТОП ДЏ-И... :):smir:

:pos2::pos2:

Некој погоре спомна, дека немало квалитетни дџ и во Македонијава наша....
Уф само колку ги има да знаете, само не можат ред да начекаат од БравоС бенТ, Жарко фризеро, Састаф бенТ, Караоке ЖУРКА со свите хитој от ГраНТ продакШН...
Овие вие што ги кажувате се сите скопски дј, зад кои што стои медиум како Антенна5 и Сити радио,па затоа се познати,или пак имале групи,ваделе песни и сл...(не велам дека не се добри)...меѓутоа има и многу подобри од нив, од другиве градови, деца, што тешко дека ќе начекаат некогаш тезга во Колосеум, В2 ,ХардРок,пошо апсолутно никој не ги познава..или пак ги познаваат само во своите градови.Еве јас зошто ги почитувам тие деца од страна. Затоа што, веројатно пуштаат во некој кафич од четврток до недела, и замислете треба да се бара репертоар за четири дена од неделата, кој ќе биди различен, а сепак добар..потоа по 3 дена пауза, истата песна. За разлика од нив, познативе дј-и го имаат малтене истиот сет, речиси научен на памет и го пуштаат денеска Скопје, утре Прилеп, други ден Охрид итн, итн...А пак замислете светскиве дџ-и..нив му е најлесно:)

Е сега, за од ПОЗНАТИВЕ дџ-и...единствено му се дивам на Горан Кан(без разлика што не сум кизнај колкав техно љубител)...не познавам друг што можи да ме воодушеви со нешто, што не би можел Scofield или Јас да го направиме(со исклучок на скречериве)....
И да надополнам......МРАЗАМ ЛАП-ТОП ДЏ-И... :):smir:

Е бато да си ми жив и здрав за цел пост ,посебно ова што го спомна зза Горан Кан-најдобриот македонски Dj кога гостуваше кај нас прв пат сите се чудеа кој е овој сите мислеа дека е Горан Каран само му ги згрешиле името ејјјј да не се знае најдобриот домашен дј па нека се фрлат од 5 бее:toe: :uvo::tapp:затоа нема публика за електронска музика кај нас имаме и продуценти и дј кои се на исто ниво како овие од надвор само што никој не ги подржува никој траки не им слуша а камоли да им одат на журка...така да постот од -Trance-HCI е за во канта нека не се љути ама за тоа
сите други ми се ко да вртат само за себе музика, не гледаат пред себе..
си имаш црвен картон:baeh: јуст кидиинг:smir:

Закон тема позз до сите вас но со одобрение на „службата“ ако може овде да се постираат и некои миксови направени од наша страна сега знам дека повекето од тука мразете лап-топ ДЏ-еи но сигурно сте си направиле по некој микс дома на виртуал дџ на пример... ако се одобри ова закачи на рапидшеар пост и грми :baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom