Рисивери за сателитска

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Еве кај мене во ценовник што можам да ви понудам. Кажете дали е ефтино или скапо зашто немам осет за цени за сателитска опрема како се на друго место.
Sat Equipement Sat. Antena 90cm //115cm +5€ 1254,3
Sat Equipement Card Sharing, all channels for 1year 6147,2
Sat Equipement TECHNISAT SKY STAR2 + remote rev. 2.6D 3107,5
Sat Equipement TECHNISAT SKY STAR2 USB2.0, NEW MODEL 6011,6
Sat Equipement DreamBOX DM500-S 9356,4
Sat Equipement SUNNY LNB .6dB 440,7
Sat Equipement HUMAX LNB .6dB 949,2
Sat Equipement MOTOR 18" 1469
Sat Equipement MOTOR 12" 1197,8
Sat Equipement Polarmont drzzach 881,4
Sat Equipement Pozicioner so dalechinsko 3299,6
Sat Equipement DiSEq motor 1.2 3819,4
Sat Equipement DiSEqC 2/1 SWITCH // 4/1 +6€ 587,6
Деловите се нови со гаранција

Иначе јас имам Скај Стар 2 дома, па кажете како е најдобро ако воопшто постои начин да ги гледам сите канали што би ги гледал со кард шеаринг.

Zona-X

БАБА РОГА
Член од
1 февруари 2007
Мислења
24
Поени од реакции
0
Ova e od nedosatatok na intelegencija:PP

Kanalite secket zs SKYOT e najtezok za dekodiranje. Imaat takov kod so ako zgresis edna bukva (taka e zborot) e taka ke seckat na sekoj 10 sec. Inace jas dur se zamaram da snimam Fun karticki ili Gold Karticki na sekoj 2 dena zs mnogu cesto se menvet kodojve makar so iam i Infiniti ona citact pisac brishac. Drugo e ti ko ke zastanis na televizor i na rat gledas to so sakas.I 150 eur godisno ne se mnogu za takva rabota t.e. 756 denari mesecno.
Kakvi bukvi kakvi бакраќи ,dali ti voopstO znaes sto znaci poimot Cardsharing, ili samo tropas napamet, kakvi Bafer gold karctci(za nisto ne gi biva) da mu stavis hex ili bin (takvi jas koristev pred 10 god. a ne sega ti da mi gi kazuvas'' NAFTALINKI'') . :pos2:

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
ОК, штом заврши војнава со постовите погоре...пак да си прашам фино лепо. Колку кошта целосната сателитска опрема? И да, сакам да користам cardsharing.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
jas imam resiver echolite 770 dali mozam na nego da ja koristam taa cardsharing.
nemam pojma kako toa funkcionira

Zona-X

БАБА РОГА
Член од
1 февруари 2007
Мислења
24
Поени од реакции
0
ОК, штом заврши војнава со постовите погоре...пак да си прашам фино лепо. Колку кошта целосната сателитска опрема? И да, сакам да користам cardsharing.
So dreambox okolu 20000 -+ 2000den

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.226
Поени од реакции
8.335
Ме смеете многу сеа видов дека има ваква тема. сервери ова она тоа е еден NOTEPAD koj ги ставаш пееровите и тоа е тоа не ти треба ништо друго:) .....да на gbox сецка skyit skyuk SVE sto e NDS pravi problem...али затоа е тука CCCAM кој за NDS е закон ....Ја имам дреамбокс и оргинал тоталтв и делам со други што имаат оргинални картици некој кој има дреамбокс еве од мене ке добиете гратис CS=Cardsharing ....

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.226
Поени од реакции
8.335
Ти треба тањир, конвертор, мотор, Dreambox и router. Тоа е ако сакаш cardsharing, ако не сакаш тогаш не ти треба router, а место Dreambox земи си било каков receiver.

Каков рутер што збориш може и дирекно преку PC да се врзе и ке гледа CS...

Тхе ман Дреамбох 140-160е.окце 10еуро мотор 25еуро и тањир 15еуро
значи околу 10.000 до 12.0000денари преку сила ке ти фати и +гратис имаш од мене CS....

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36

значи околу 10.000 до 12.0000денари преку сила ке ти фати и +гратис имаш од мене CS....
Ау, одлично. :) Може спецификации/модели или што и да е да ми кажеш за компонентиве горе?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114

Не сфатив. Ако имам Дримбокс, од тебе гратис ќе добијам кард шеаринг, кој ќе ги отвара скоро сите кодирани канали и нема да ми сецкаат?

Зашто некој би ми го дал ова за без пари или ни ти всушност не го плаќаш кардшеарингот?

П.С. Имам 1 тањир, 1 окце, 1 мотор со позиционер, и во собата моја имам скај стар картичка и најчесто сателитот ми е свртен на Хотбирд. Е сега во случај да купам Дримбокс што друго ќе ми терба да докупам од опремава за да гледам во двете соби сателитска? Значи кај мене на скај старот, а во дневна дримбокс, со тоа што нормално ќе бидат на исти сателит. Дали може само уште еден кабед да се донесе и од 1 окце да излагаат 2 кабли или мора да се купи уште едно окце за дримкосот зашто неможе од едно окце 2 ресивери да се опслужат.
Ај некој поупатен нека ми го објасни ова за да видам ќе пројдам само со дримбокс или дримбокс и окце или па ќе треба уште плус работи да се докупуваат.
И ако некој продава дримбокс на старо нека пише понуда па ако ми одговара може да направиме нешто.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.226
Поени од реакции
8.335
Ova e od nedosatatok na intelegencija:PP

Kanalite secket zs SKYOT e najtezok za dekodiranje. Imaat takov kod so ako zgresis edna bukva (taka e zborot) e taka ke seckat na sekoj 10 sec. Inace jas dur se zamaram da snimam Fun karticki ili Gold Karticki na sekoj 2 dena zs mnogu cesto se menvet kodojve makar so iam i Infiniti ona citact pisac brishac. Drugo e ti ko ke zastanis na televizor i na rat gledas to so sakas.I 150 eur godisno ne se mnogu za takva rabota t.e. 756 denari mesecno.
Ау, одлично. :) Може спецификации/модели или што и да е да ми кажеш за компонентиве горе?
Dreambox 500s zemi drugoto sto sakas odberisi ti.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.226
Поени од реакции
8.335
Не сфатив. Ако имам Дримбокс, од тебе гратис ќе добијам кард шеаринг, кој ќе ги отвара скоро сите кодирани канали и нема да ми сецкаат?

Зашто некој би ми го дал ова за без пари или ни ти всушност не го плаќаш кардшеарингот?

П.С. Имам 1 тањир, 1 окце, 1 мотор со позиционер, и во собата моја имам скај стар картичка и најчесто сателитот ми е свртен на Хотбирд. Е сега во случај да купам Дримбокс што друго ќе ми терба да докупам од опремава за да гледам во двете соби сателитска? Значи кај мене на скај старот, а во дневна дримбокс, со тоа што нормално ќе бидат на исти сателит. Дали може само уште еден кабед да се донесе и од 1 окце да излагаат 2 кабли или мора да се купи уште едно окце за дримкосот зашто неможе од едно окце 2 ресивери да се опслужат.
Ај некој поупатен нека ми го објасни ова за да видам ќе пројдам само со дримбокс или дримбокс и окце или па ќе треба уште плус работи да се докупуваат.
И ако некој продава дримбокс на старо нека пише понуда па ако ми одговара може да направиме нешто.
Нормално не го плаќам зашто имам оргинал картица и ги делам со другите ...За CS ти треба да имаш интернет зошто така работи .
Ке си купиш окце со 2 излеза и завршена работа и кабел нормално...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Нормално не го плаќам зашто имам оргинал картица и ги делам со другите ...За CS ти треба да имаш интернет зошто така работи .
Ке си купиш окце со 2 излеза и завршена работа и кабел нормално...
Значи дримбокс 500с и уште едно окце од 350 денари и кабел и завршена работа? И што пари е тоа окце со 2 излеза зашто го немам во ценовник? иначе интернет имам. А тоа за кард шерингот па не ми е јасно. Ти си имаш оргинал картица и ја делиш со другите, а они зимаат од тебе и така сеи разменувате картици. Но јас немам ништо да дадам:) Кој би ми дал за без пари да гледам се и сешто? Како би се поврзал за да "зимам" од тебе канали.

Член од
20 февруари 2008
Мислења
11
Поени од реакции
0
Ресивер

Може да ми кажете нешто повеќе за сателитцки ресивер.
Го имам тањирот со моторче но ми фали ресиверот па ме интересира што и како треба да барам и како се движат цените.

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
DreamBox ти е најдобро решение....

Мораш со рутер да го поврзиш на интернет и си снима кодови од на нет!!!
Кошта не појке од 200-250 еур (Ресиверот еднаш се купвит)
Плус годишна претплата за серверот за кодовите 100еур а имаш и од 50 еур на овај од 100 еур е постабилен повеке канали а на овај 50 еур помалу канали понестабилен

Е сега имаш и ресивери кои не функционираат преку Shearing т.е. да симнува кодови од нет во спротивно ти мораш да ги ставаш преку софтвер и емулатор
Samsung има добри ресивери лесни за користење и многу лесно се менува софтверот
е сега работата е шо ке се замараш секој 2-3 ден да ставаш нов софтвер или нови кодови!!! Самсунгот е доста ефтин незнам цена за него!

Колку пари толку музика еве ти линк од добар форум за овие работи ЛИНК
овде мојш да најш све шо ти требит.....

Warning this is illegal!

Kajgana Shop

На врв Bottom