Рисивери за сателитска

gramat

click here to continue
Член од
23 јуни 2007
Мислења
340
Поени од реакции
8
Ако сакаш добар шеринг кажи, се шо ти треба е dreambox.
Кошта 200 Евра годишно а имаш од 2000 до 3000 канала.

100 Proof

Охриѓанец
Член од
27 јули 2007
Мислења
104
Поени од реакции
0
Ако сакаш добар шеринг кажи, се шо ти треба е dreambox.
Кошта 200 Евра годишно а имаш од 2000 до 3000 канала.
Plakam 150 eur na prlipski server SO SITE PAKETI BATO so tolku skapo kajtebe BTW SVE ama apsolutno sve otvarat + stabilen e

Член од
16 март 2006
Мислења
63
Поени од реакции
0
Дечки нека не ве лажат нема никој сервер о македонија сите зимаат од надвор(Србија,Хрватска бугарија) можда само Оних ама и они зимаат 90% од надвор

gramat

click here to continue
Член од
23 јуни 2007
Мислења
340
Поени од реакции
8
Plakam 150 eur na prlipski server SO SITE PAKETI BATO so tolku skapo kajtebe BTW SVE ama apsolutno sve otvarat + stabilen e
Абе скапо, ка нема друго јебига...
(3000 кажах онака :) ...отвара се :)

A "iceman" кој ти кажа оти у македонија нема сервери :nenene:

Член од
16 март 2006
Мислења
63
Поени од реакции
0
Abe ima ama vo sporedba so srbija. A inace kaj nas serverite(??) na oniks i nekolkute kako nego se tapa. Ima 1 do 2 sto rabotat kako sto treba i davaat podrska. :salut:

Член од
1 март 2007
Мислења
110
Поени од реакции
13
.... A inace kaj nas serverite(??) na oniks i nekolkute kako nego se tapa. Ima 1 do 2 sto rabotat kako sto treba i davaat podrska. :salut:
Еве ве читам и решив да се вклучам во темава !
Можеби особено затоа што сте на мој терен :helou:

Dreambox (во сите негови верзии) ја има истата платформа
LAN, HDD (во или преку мрежа) USB port (v1.1) Compact flash картичка читач, 64 MB RAM меморија, IBM STB04500 controller, PowerPC processor subsystem, 2 пати поsmart card interfaces и најбитно од се работи под Linux.
Дефакто имате PC компјутер само што го чувате под (или до) телевизорот !
Вака спремена машина ќе рече дека е спремна (меѓудругото) за т.н. CardShearing или делење-размена-шерање на картички

е сега
кога дојдовме до шерингот!

Основната поента на шерингот беше комплетно поинаква од она што ја направија денес.
Имено, идејата беше! Јас имам оригинална картичка, ти имаш оригинална картичка (од друг провајдер_нормално) и 2цата си ги гледаме картичките со сите програми на нив! Провајдерите се среќни, продале картички, имаат претплатници, купуваат (продуцираат) програма ... колото се врти :tv:

Во меѓувреме , човековата потреба по $$$ е голема така што дојде до ова... сега да читаме за некави цени, месечни, годишни чланарини, овој е бил тапа, оној е потапа а јас сум најдобар и сл.

Г
о кажувам ова за да не се случи за година-две некој да го :pusk: за ради ова
Шерање картички е ЗАБРАНЕТО во Европа а аналогно на тоа и кај нас. (точка)
Затоа не се ’расфрлајте’ многу со имиња на т.н. сервери, цени, имиња на фирми (кај нас) и слично...

Несакам никого да навредам или бидам така сватен
само ве молам држете се до темата

мојот случај :kesa:

Zona-X

БАБА РОГА
Член од
1 февруари 2007
Мислења
24
Поени од реакции
0
zdr. Eve i jas si kupiv dreambox i si aktivirav Cars sharing! Nego go plativ 120evra za 6 mesecii gledam Hrt 2 i pink ama full( i mnogu sum zadovolen). Mi kazaa ako sakam i nekoi drugi paketi da gledam treba da si platam 10 evra od paket.

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
120 EUR ZA pola godina :PPPPPPPPPP GODISNO plakam 150 eur i sve otvarat lelele imat eden 100 eur neznam samo na hispa neotavaral nesto

STARTER

Firestarter
Член од
31 август 2007
Мислења
935
Поени од реакции
246
Па зошто би плаќал за програмски пакети, кога повеќето кодови ги декодираат хакерите, и може да се најдат по интернетот

Zona-X

БАБА РОГА
Член од
1 февруари 2007
Мислења
24
Поени од реакции
0
Ве читам и ви се чудам на умот, што фрлате пари за нешто што е бесплатно. Јас имам cardsharing и гледам се од SKY UK до TOTAL TV и тоа се на distance 1 - 2, ако занете што е тоа. А немам дадено ниеден динар на некојси тамо сервер што бараат по 100-150e , а каналите сецкаат на секои 10sec. Нека не ве лажат да плаќате пари, се е бесплатно. И тие што наплаќаат повеќето канали ги зимаат бесплатно преку cardsharing. Ако сакате ќе ви наместам да гледате се бесплатно, цената е едно Карли Марко од 1,5L и 100gr кикиритки, ама од Витаминка.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Ве читам и ви се чудам на умот, што фрлате пари за нешто што е бесплатно. Јас имам cardsharing и гледам се од SKY UK до TOTAL TV и тоа се на distance 1 - 2, ако занете што е тоа. А немам дадено ниеден динар на некојси тамо сервер што бараат по 100-150e , а каналите сецкаат на секои 10sec. Нека не ве лажат да плаќате пари, се е бесплатно. И тие што наплаќаат повеќето канали ги зимаат бесплатно преку cardsharing. Ако сакате ќе ви наместам да гледате се бесплатно, цената е едно Карли Марко од 1,5L и 100gr кикиритки, ама од Витаминка.
Почнав да размислувам за да земам сателитска опрема од пред 1 недела. Што се ќе ми треба?

Zona-X

БАБА РОГА
Член од
1 февруари 2007
Мислења
24
Поени од реакции
0
Почнав да размислувам за да земам сателитска опрема од пред 1 недела. Што се ќе ми треба?
Ти треба тањир, конвертор, мотор, Dreambox и router. Тоа е ако сакаш cardsharing, ако не сакаш тогаш не ти треба router, а место Dreambox земи си било каков receiver.

Член од
8 март 2007
Мислења
1.405
Поени од реакции
20
Jas ima dream box koj go plativ 300 evra i plakam 100 evra godisno

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Ти треба тањир, конвертор, мотор, Dreambox и router. Тоа е ако сакаш cardsharing, ако не сакаш тогаш не ти треба router, а место Dreambox земи си било каков receiver.
Фала. Од каде препорачуваш сето ова да се набави? И приближна цена?

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6

Ova e od nedosatatok na intelegencija:PP

Kanalite secket zs SKYOT e najtezok za dekodiranje. Imaat takov kod so ako zgresis edna bukva (taka e zborot) e taka ke seckat na sekoj 10 sec. Inace jas dur se zamaram da snimam Fun karticki ili Gold Karticki na sekoj 2 dena zs mnogu cesto se menvet kodojve makar so iam i Infiniti ona citact pisac brishac. Drugo e ti ko ke zastanis na televizor i na rat gledas to so sakas.I 150 eur godisno ne se mnogu za takva rabota t.e. 756 denari mesecno.

Kajgana Shop

На врв Bottom