- Член од
- 13 април 2008
- Мислења
- 7.592
- Поени од реакции
- 6.959
Малери го следат Хеики во МекЛарен. Сепак неговите квалитети се неоспориви, и кога - тогаш ќе излезат на видело .. Тој заслужува максимална поддршка од сите фанови на МекЛарен !!
Ок...згрешив една буквичка..моја вина..Си чула ама не добро... КЕРС (кинетик енерџи риковер систем), и тоа го поседуваат Мекларен, Ферари, БМВ... другите го немаат. Така да целиов пост не ти држи ич вода
Toa интрото уствари е Азот Диоксид N02 и се вика нитро :smir:. Пак имаш мала грешка во буквите.Ок...згрешив една буквичка..моја вина..
Мојот пост беше постиран во веза дека има нови правила во Ф1 во тоа е вклучен и овој КЕРС систем кој е составен од една голам батерија која има голема килажа која е поставена во не секој болид во зависност од килажата на шоферот ,служи за добивање на дополнителна енергија која во одреден периот батеријата се полни и возачите кога ке се наполни го кликнуваат коа копче и дава поголема брзина самиот болид..а видовме и на првата трка во Мелбурн и како функционира што за мене е ФАНТАСТИЧНО.Ме потсека на тие игрите нид фор спид со тоа интрото .
Муабетот ми е дека има нови правила во Ф1 .
нови прописи во кои спага предниот спојлер , керс системот и силк или мазните гуми .....
аеродинамиката и слично...
да нема заблуди да ти биде и на др форумџии појасно еве сликовите за што станува збор и кои се новите правила оваа година во Формула 1 ...мислам дека е лесно да се разбере а сто се однесува до тој керс систем накратко погоре одјаснив за што служи
:smir:
Биди маж и признај за пораз...не се факај за буквички :smir:Toa интрото уствари е Азот Диоксид N02 и се вика нитро :smir:. Пак имаш мала грешка во буквите.
Инаку добар пост, баш се опфатени измените на болидите во Ф1
Подобро да ја заврши трката и да го дисквалификуваат отколку да не ја заврши ич.Биди маж и признај за пораз...не се факај за буквички :smir:
Не кажа што мислиш за одземените бодови на Хамилтон...
Дај боже да врни, не треба ништо друго. А не се плаши, кога можеше Хамилтон од 18-ти да дојде до 3 место, од 14 може да победи ако му оди времето од ракаЛоши квали. и денеска ... Луис 14.ти, а Хеики ќе стартува веднаш зад него. Гужва ќе има овде во средината, бидејќи веднаш пред нив се Фетел, Накаџима, Хајдфелд, Алонсо, Кими и Кубица ....