Фан клуб на "Meкларен Мерцедес Ф1"

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ако продолжи со возењето како денешното, тешко дека ке дочека уште многу сезони зад воланот на Мекларен.... Катастрофално издание, премногу возачки грешки. Како човеков да вози под некаков притисок???

Ковалаинен од трка во трка е се поконстантен, а како што тргнало, мислам дека тој ке изненади сезонава.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Според она што го покажаа на тренинзите и квалификациите, речиси сигурен сум дека БМВ им ја превзеде улогата на фаворити со Ферари. Мекларен со бавниот развој станаа трета екипа???? Ке видиме што ке донесе трката и каква стратегија ке имаат, но сепак скептичен сум.

Замислете, се повторува ланската сезона, само Мекларен и Ферари се во заменети улоги. И лани беше исто, победа на Ферари на првата трка, потоа пола сезона ги немаше, за на крај да ја освои Кими титулата на последната трка. Годинава Мекларен победи на првата трка и од тогаш сите останати ги нема никаде :).

Macedonia2007

RED DEVIL
Член од
20 декември 2007
Мислења
1.273
Поени од реакции
3
Според она што го покажаа на тренинзите и квалификациите, речиси сигурен сум дека БМВ им ја превзеде улогата на фаворити со Ферари. Мекларен со бавниот развој станаа трета екипа???? Ке видиме што ке донесе трката и каква стратегија ке имаат, но сепак скептичен сум.

Замислете, се повторува ланската сезона, само Мекларен и Ферари се во заменети улоги. И лани беше исто, победа на Ферари на првата трка, потоа пола сезона ги немаше, за на крај да ја освои Кими титулата на последната трка. Годинава Мекларен победи на првата трка и од тогаш сите останати ги нема никаде :).
Можда у право си
ќе видиме. Ја се надевам дека ќе биде така :helou:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Иако Хамилтон победи во Монако, и го превзеде водството во генерален пласман од Кими, сепак има уште да учи. Катастрофална грешка кога во пит се чукнаа со Кими, до кој стоеше Кубица поради НАЈГЛУПОТО правило на свет кое го донесоа оваа сезона. Кога има Safety Car на патеката, pit-lane се затвара, па затекнатите возачи МОРААТ да чекаат зелено светло.

Член од
30 декември 2007
Мислења
794
Поени од реакции
330
Koj mu dade na maslinkata formula da vozi. Pa vo pit lane da se zakaci vo Kimi na brzina od 60km\h, toa e nesto nevideno. Sigurno posle ova ke sleduva nekoja dobra kazna. A jas da bev na mestoto na Kimi, ke go otepav na lice mesto.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Нико Розберг и Хамилтон добија по 10 места казна за наредната трка... Неможам да речам дека не им е заслужено, кога и двата не го видоа црвеното светло на излез од пит стопот.

Искрено ме загрижува Хејки. Мислам дека може повеќе да прикажи од она што до сега го прикажува. Сепак го има истиот болид како Хамилтон, може да ја добие истата стратегија, но некако не му одат работите од рака сезонава. Или ке заглави во некоја гужва, или стратегијата ке му ја уништи безбедносно возило... Сепак Хејки е човек со најголем број на завршени трки. Само 2 до сега ги нема завршено во цела кариера (оваа му е втора сезона). Вака така знае да догура до целта.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Luge, daj kazete nesto za denesnava trka. Posle 3 trki po red ne simnaa od najvisokoto postolje, al nema veze Lewis ni bese vtor. Plus toa prednosta mu se zgolemi na 6 boda (sea u odnos na Massa) i im se doblizivme na Ferari u konstruktorite na samo 8 boda. Definitivno kako sto e trgnala rabotata nie go imame glavniot zbor u vtoriot del od sampionatot ... !!!* :wink:

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
JBG Druze, nivni problem, a mene mi e mnooooogu milo i drago poradi toa ... !!!* :wink:
Абе и мене ми е мило. Ама знаеш како е, сакам да гледам малце и интересни трки и интересна сезона во која цело време ќе има превземање на лидерската позиција на табелата ама на крај сепак МекЛарен ќе ги земе 2те титули. :)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Абе и мене ми е мило. Ама знаеш како е, сакам да гледам малце и интересни трки и интересна сезона во која цело време ќе има превземање на лидерската позиција на табелата ама на крај сепак МекЛарен ќе ги земе 2те титули. :)
Neeeee breee, kakvi ti promeni na liderskata pozicija, begaj ne daj Boze doma moze nerven slom da dobijam :pos::pos::pos:.

Ne inace i ja bi sakal da bide neizvesno do kraj t.e. barem dvajca piloti da imaat teoretski sansi za titulata do Interlagos. I na kraj se razbira Hamilton da si pobedi, ili pa uste podobro bi bilo toj da bide 2. ili 3. , a Massa 1. no toa da ne mu bide dovolno za naslovot ... !!!* :wink:

Heheheheheeeee :zlo:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Luge, a ima li otvoreno Socijalna Grupa za nasiot (najboljiot) F1 tim ... ???* :wink:

P.S. : A ako nema, da si otvorime, a ... :vozbud::vozbud:

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Hamilton: Играм на долги патеки!

Британскиот возач во F1, воедно и првиот во генералниот пласман, Hamilton изјави дека воопшто не е загрижен од подобрите перформанси на Massa и дека тој игра на долги патеки.
Според него, тој се уште е сигурен на првата позиција, бидејќи титулата ја добива оној кој завршува прв на крајот, што значи дека тој по се изгледа и ќе вози сигурно до крајот на сезоната и ќе чека на грешки на Ferrari, кои можно е да зачестат, бидејќи од овој тим и двајцата возачи се борат за титулата.

“Јас всушност го продолжив водството во генералниот пласман и покрај тоа што загубив два бода од Felipe” изјави Hamilton и дополни “Ментално сум доволно силен за да се справам со оваа ситуација и сум потполно релаксиран околу тоа. Јас играм долга игра!
Британецот изјави дека секако сака да победува на секоја трка, но дека искуството го научило дека некогаш е подобро да вози сигурно и да освои што е можно повеќе бодови.
Дали ќе се оствари целта на Hamilton за освојување на титулата? Да потсетиме, претходната сезона таа му избега од раце во последната трка, кога тој направи возачка грешка и му ја препушти на Raikkonen. Едно е сигурно – натпреварот тукушто започна!

Коментар?!

Kajgana Shop

На врв Bottom