Помош, совети, размена на искуства...

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Дали некој користел Polarizer Filter, какви се резултатите, вреди ли да се има, и дали може да се најде во нашиве продавници?
Гледав по нет доста го користат.

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Дефинитивно е многу добро. Меѓутоа немој да мислиш дека само ако го навртиш филтерот ќе ти се подобрат сликите сами по себе. Мистичен има, видов на некои слики дека има користено такво (освен ако не средувал во фотошоп) и ако не го користиш правилно може да ти ја огрди сликата, а не разубави.

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Epa vaka, POLARIZATOR ti treba ako fotkas pejsazi, priroda, so eden zbor fotki na koi ima NEBO, ili ako sakas da "iscezne" nekoja refleksija. A za nabavka na istiot mozes da se obratis vo PIX+, tamu ima na SIGMA, jas si zemav UV filter, a do leto planiram i POLARIZATOR, a za primeri nema da ti pratam linkovi, ednostavno prasaj go mr. GOOGLE :salut:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
у ве филтер ти е само за заштита на објективот, ништо повеќе.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Дефинитивно е многу добро. Меѓутоа немој да мислиш дека само ако го навртиш филтерот ќе ти се подобрат сликите сами по себе. Мистичен има, видов на некои слики дека има користено такво (освен ако не средувал во фотошоп) и ако не го користиш правилно може да ти ја огрди сликата, а не разубави.
Не сум ставил слики со поларизатор, ставав некои со градиент, сансет и тобако филтри.

Инаку, поларизатор е топ за небо.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Дали некој има туториал за Canon Powershot SX100 IS затоа што кај нас во продавница даваат само три листа и тоа основните работи. Или пак ако некој има дома ваков апарат нека ми објанси што за што служи и некоја финта што ја има овој апарат.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Фотошоп помош.

Како да ставам рамка од срце во слика?

Пробав вчера ама тешко ми иде. :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Фотошоп помош.

Како да ставам рамка од срце во слика?

Пробав вчера ама тешко ми иде. :)
Mислиш слика во рамка од срце:) треба да ја направиш сликата соодветна, наоѓаш рамка правиш paste врз сликата која сакаш да биде во рамката и малце подесување:)
После тоа за да рамката изгледа по океј дабл клик на леерот со рамката ти се отвара нов прозор и бираш бевел енд ембоус, поиграј си со слајдерите дур да најдеш соодветна дебелина и рефлексија и немаш гајле:)

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Шо апаратче би било најубо да се купи на нашио пазар негде до кај 10000 ден. ?
Кажете кое е најдобро, од ваше искуство :)
Фала однапред...

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Шо апаратче би било најубо да се купи на нашио пазар негде до кај 10000 ден. ?
Кажете кое е најдобро, од ваше искуство :)
Фала однапред...
Canon A560 за некои 9 илјади можеш да го најдеш , а вреди и тоа како за парите што ке ги дадеш.ова е мој совет, бидејќи вади феноменални фотки , супер видео 640*480 , дизајнот е ергономски , супер батериски живот и одличен софтвер.

пиши и твое мислење.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
328
Поени од реакции
8
Сакам да прашам, дали SONY W55 е добар дигитален апарат, и дали вреди за парите, последно беше 10000 ден. во германос.?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Сакам да прашам, дали SONY W55 е добар дигитален апарат, и дали вреди за парите, последно беше 10000 ден. во германос.?
За тие пари на ново нема лош апарат т.е. мање више сите се исти:) имаат по некоја лажга плус минус повеќе ама веруј 60% од тоа нема да ти користи барем не на тој апарат. Ова не е напишано затоа што ме мрзи туку затоа што е така реално, тоа се апарати за домашна употреба и треба ама и не треба да се очекува некое лудило фотка, јес да ако рчкаш малце фотошоп фотката ќе ја напраиш ептен добра:)

Член од
4 февруари 2007
Мислења
328
Поени од реакции
8
За тие пари на ново нема лош апарат т.е. мање више сите се исти:) имаат по некоја лажга плус минус повеќе ама веруј 60% од тоа нема да ти користи барем не на тој апарат. Ова не е напишано затоа што ме мрзи туку затоа што е така реално, тоа се апарати за домашна употреба и треба ама и не треба да се очекува некое лудило фотка, јес да ако рчкаш малце фотошоп фотката ќе ја напраиш ептен добра:)
Или ако имаш око и талент, можда нешто ќе извајш. Иначе сега користам дигитален апарат со вграден телефон, SAMSUNG E590, 3mpix и немат шо немат, секакви опции, па и многу добри фотки вадит. Ќе постирам некоја и да слушнам мислење од the pros.
А ако можи, да ми дајте предлог, дигитален апарат, за најмногу до 13 - 14.000.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Или ако имаш око и талент, можда нешто ќе извајш. Иначе сега користам дигитален апарат со вграден телефон, SAMSUNG E590, 3mpix и немат шо немат, секакви опции, па и многу добри фотки вадит. Ќе постирам некоја и да слушнам мислење од the pros.
А ако можи, да ми дајте предлог, дигитален апарат, за најмногу до 13 - 14.000.
Nikon P50
Canon PowerShot SX100 IS

Kajgana Shop

На врв Bottom