Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Значи јас да го ебам во дупо тој педеро шо не ми менваше пакет. Така претпоставував јас дека не можи да се смени пакетот ако имаш потпишано договор, пошто мене не ми го менваја пакетот ми рекоја нов договор да потпишам. Утре ќе пробам со врски некако од таму чоек да среди работа оти бројо е пишан на друго име и фкрај треба да малтретирам луѓе.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
http://online.mt.com.mk/index.aspx?IDPage=382 промени го тука.... најбрзо ти е...
Финтата е шо мене договоро ми истече во август. Сакам да продолжам само еден месец, ама со друг пакет. Ми рекоја дека така не можи, требало да се раскини овај постоечкиот договор и да се потпиши друг само за 1 месец за новиот пакет. Бев лично таму во салонот и му објаснував 20 минути дека не можи толку глуп да е тој брато таму шо седеше, ама тој беше упорен и инсистираше дека е најглуп на светот и дека мора да се прај нов договор.

Зато шо бројо е пишан на дедо ми, а дедо ми живеј на 50 километри од Битола. Немам намера да го малтретирам, ќе видиме дали ќе можи алтернатива да се најди некако. Ако не бериќат ќе јам кур ушеден месец, барем после то ќе имам интернет како шо можи да сонувате да ви обезбеди мт нет. А така :baeh:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.485
Јас би ви препорачал да не брзате со потпишување на договори со Мт.нет (ѓаволот).
Стрпете се уште ден-два максимум, па видете што ќе понуди провајдерот што највеќе му „пакости“ на Телеком.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Искрено мислам дека со новиов 2Х пакет многу ќе се изгорат затоа што ќе има преголема побарувачка а малце давачка. Тоа би бил најнестабилниот интернет евр...не се лажете одма да истрчате по пошти:pos: почекајте малце да слушнете жалење

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.005
Од луѓето што ги знам што имаат ADSL и оние што имаат WADSL, оние со W многу повеќе се жалат отколку овие првиве.
Утре ќе ми се јават продажните агенти за детали у врска со Max ADSL 10.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.485
Тончи, треба да се цитирам пак? :)
Никој не спомна ништо за W :)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Е па, дојде денот. Дојде денот кога и Тони, ќе има високо-квалитетен интернет, за доста поволна цена. Испратив барање до Мт-нет за миграција на маx100! :)

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Мал совет за сите кои сакаат да мигрираат во друг пакет. Одете во некој од салоните на МТ. Мене за час и половина ми го средија акаунтот. Сепак, ваш избор е дали ќе се одлучите за онлајн барање за миграција, но вака побрзо ќе го процесираат барањето :)

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Јас би ви препорачал да не брзате со потпишување на договори со Мт.нет (ѓаволот).
Стрпете се уште ден-два максимум, па видете што ќе понуди провајдерот што највеќе му „пакости“ на Телеком.
Како и да е мене МНОГУ повеќе ми одговара.

1. Ми се намали од 1 година и 9 месеци (3 поминати) договорот на 1 година
2. Плаќам 600 денари поефтино од колку што плаќав! :smir:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Искрено мислам дека со новиов 2Х пакет многу ќе се изгорат затоа што ќе има преголема побарувачка а малце давачка. Тоа би бил најнестабилниот интернет евр...не се лажете одма да истрчате по пошти:pos: почекајте малце да слушнете жалење
Точкест не бери гајле не се будали од мт. нет да го изгубат приматот најстабилен интернет во Македонија, за тоа и од секогаш биле најскапи.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Утре најверојатно ќе мигрирам во макс 100. Користам макс од 4гига (направи сам).Е не ми е јасно на крајов на месецов што ќе платам, нормално освен телефонските разговори?!?!

Brutal

Enemy Of God
Член од
27 март 2007
Мислења
168
Поени од реакции
3
Активен пакет МаксАДСЛ 100 2048/256 Kbps заклучно од 03.09.2007 19:28:09:
Active package МаксАДСЛ 100 2048/256 Kbps from 03.09.2007 19:28:09:
Остварен ADSL сообраќај за корисничкото име ****** заклучно со 05.09.2007 01:22:24:
Realized ADSL traffic for username ****** through 05.09.2007 01:22:24:
Вкупно сообраќај (upload + download):
Total traffic (upload + download): 19200,74 MB Максималното време на ажурирање на податоците е 2 часа.
Maximum time for data updating is 2 hours..

si go staiv i ja stotcheto konechno,si kupiv ushe eden external HDD i picham DL ..Vo brzinata nema nekoe zgolemuvanje , 150-170 kb/s i toa e..

Член од
24 август 2006
Мислења
136
Поени од реакции
45
Се обидов да мигрирам онлајн...се е ОК,само што неможам да ги внесам податоците до крај,претпоставувам тоа е заради 4-тата потточка..Цена и начин на плаќање на ADSL опремата...од овие четири избори во никој не се гледам затоа што опремата која што беше на МТ ја користам не 6,не 8 туку 18 месеци..во превод веќе е моја.
И сега глупаво би било да одберам нешто од ова...па потоа да ми дојде на домашна адреса да плаќам уште еден модем поради погрешен клик.
Добро би било некој/а да поткаже како го заобиколивте ова прашање и ја пративте апликацијата.

П.С.
Се работи за мигрирање од MaxADSL Start во MaxADSL 2 Направи Сам.

Kajgana Shop

На врв Bottom