Академија на ИТ Александрија

• Креатор на темата Креатор на темата Роберт
  • Време на започнување Време на започнување
Александрија и нивните IT сертификати

Дечки сакам да ве прашам колку навистина сметате дека колеџов во Алксандрија е валиден и е доволен за човек да смета дека само со 1 год времетраење на колеџот би можел да се надева на работа???

Видов прекрасни услови на нивниот сајт се онака изгледа дека е ок и смеровите се супер но....:toe:

ајде ваши мислења ...

поз

Не е колеџ,туку курс.Едукацијата би требало да е добра,али не се стекнуваш со никаква важечка диплома (како факултетска или високостручна) туку сертификат. Боље глеј некој факултет.

да но они како колеџ(факс ) го кажуваат...

свашта...

Како прво, незнам како може да употребуваат термини како "академија" со кои ги ставаат во заблуда луѓето.

Како второ, ќе се воздржам од коментари.

Вака сега....не треба да се палиме дека ако сме завршиле во Александрија дека сме „Факултетски Образовани„ туку ние сме изучиле еден „занат„....ова Александрија излегува како што беше Кочо Рацин...мислам дека и уште постои каде што се учеа курсеви за Електричари Бравари Техничари и така натака....Значи Александрија нема да ти даде Диплома за завршен Факултет, далеку од тоа, АМА сепак ќе имаш нешто што ќе ти помогне да добиеш подобра работа....според мое мислење Александрија е како еден плус после целото факултетско образование т.е. како дообразување во одредена гранка(графички дизајн, веб мастер, администратор на мрежи итн итн)
Јас се запишав...се надевам ќе завршам:) а планирам и некој од факултетиве подоцна да завршам ама тоа отом потом....али на државен факултет ДЕФИНИТИВНО НЕМА да идам

Александрија сама се прогласи за академија, што не е, тоа е курс и ништо повеќе. Не се стекнуваш со универзитетска диплома или диплома од колеџ. На сајтот има се, ама они се ќе направат да го привлечат товоето внимание и да си нивен иден студент. Ако ти е за курсеви оди си во семос, барем таму се признаени сертификатите и добиваш диплома од Бил Гејтс. Ја планирам таму да идам после факултетот, Александрија не ми е до толку привлечна.:helou:

Добро од Бил Гејтс:) и на тоа значи се пали народот:):):)Јас идам зашто добивам Adobe сертификати:) така да неможеш да кажеш кој е подобар....кој за што сака да учи:wink:

Добро да многу јасно, ја кажав мене што ме привлекува, а секој си гледа нему што му одговара.:helou:

Главната разлика меѓу факултетска диплома и сертификат е што дипломата е трајна, а сертификатот има важност одредено време.

Вака сега....не треба да се палиме дека ако сме завршиле во Александрија дека сме „Факултетски Образовани„ туку ние сме изучиле еден „занат„....ова Александрија излегува како што беше Кочо Рацин...мислам дека и уште постои каде што се учеа курсеви за Електричари Бравари Техничари и така натака....Значи Александрија нема да ти даде Диплома за завршен Факултет, далеку од тоа, АМА сепак ќе имаш нешто што ќе ти помогне да добиеш подобра работа....според мое мислење Александрија е како еден плус после целото факултетско образование т.е. како дообразување во одредена гранка(графички дизајн, веб мастер, администратор на мрежи итн итн)
Јас се запишав...се надевам ќе завршам:) а планирам и некој од факултетиве подоцна да завршам ама тоа отом потом....али на државен факултет ДЕФИНИТИВНО НЕМА да идам

и јас те поддржавам у мислењво а мислиш дека само и со тој сертификат бо можел да просперираш??

Да има разни фирми каде вршат некое тестирање и го вработуваат малди кадри баш за вакви струки....

ок дечки и јас мислам слично ко вас но сакав да слушнам повеќе мислења поз:toe::toe:

Не е колеџ,туку курс.Едукацијата би требало да е добра,али не се стекнуваш со никаква важечка диплома (како факултетска или високостручна) туку сертификат. Боље глеј некој факултет.

Ti garantiram deka mn pobrzo i na podobro mesto ke se vrabotis so toj sertifikat odkolku so diplomite na drzavnite fakulteti.

Александрија сама се прогласи за академија, што не е, тоа е курс и ништо повеќе. Не се стекнуваш со универзитетска диплома или диплома од колеџ. На сајтот има се, ама они се ќе направат да го привлечат товоето внимание и да си нивен иден студент. Ако ти е за курсеви оди си во семос, барем таму се признаени сертификатите и добиваш диплома од Бил Гејтс. Ја планирам таму да идам после факултетот, Александрија не ми е до толку привлечна.:helou:

Jas ucev kako mrezen inziner tamu i sertifikatite sto gi zemam se od Microsoft i Cisco.

Главната разлика меѓу факултетска диплома и сертификат е што дипломата е трајна, а сертификатот има важност одредено време.

Da toa e mn golema razlika i mn e bitna,sertifikatot go zemas i toj sto ti go dal na pr nekoj kako Microsoft saka da se osigura deka posle nekoe vreme ti uste go zasluzuvas toj sertifikat,i uste nesto,koga ke odis da polagas pak za istiot sertifikat polagas i nov materijal,znaci polagas za nesto novo sto iskocilo vo megu vreme,a diplomata sto ke ja zemes na drzavnite fakulteti ja zemas za nekoi raboti sto bile interesni pred 50godini,i na nikoj ne mu e bitno dali ti posle nekolku godini ke go pamtis toa sto si go ucel,bitno im e samo na onie sto ke te vrabotat,a tie od prilika znaat kolku znaci sertifikat od Alexandria i diploma od drzaven fakultet na primer.

Ne sakam da pomislite deka so ova ja reklamiram Alexandria.

Не знам како е сега, но пред 6-7 години кога платив за еден од нивните курсеви ми се случи да предавачот ми рече дека нема време да одговара на прашања односно да дообјасни, на тоа му беше речено дека парчето хартија на кое пишува диплома не ми треба бидејки имам високо образование, дека сум го платил да ме научи, дека нема да ми е срам да го прашам и дека тој е должен тоа да одговори, појасни и сл. на крај краишта од нас зема плата.

Eпа како сезнајковците кои имаат сертификати од Александрија кога ќе се запослат во некоја фирма, обука им држат дечки кои имаат средно и немаат сертификати, а се "бог и батине" за нив во поглед на знаење и стручност? :)

уфф баш незнам дечки а сакам да изучувам за веб дизајн....

незнам слично нешто нудат и семос...

уфф баш незнам дечки а сакам да изучувам за веб дизајн....

незнам слично нешто нудат и семос...
Па биди сигурна дека таму нема баш многу да научиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom