Goran Bt
локал патриот
- Член од
- 28 јуни 2009
- Мислења
- 9.422
- Поени од реакции
- 8.544
Арно гледаш :smir:колку толку се мачам да дознаам нешто за клубот и тоа од интернет и од некој играчи и се разбира од навивачите ,вистина дека не знам се до крај оти јас за разлика до некој немам некој близок во клубот (прецедател или од управата)да ми кажва што е и како е од прва рака .Никаде не те навредив кажи ми каде те навредив?да дај господ да биди така како што велиш ти не само што ќе ти честитам туку и пијачка ќе те частам од твоја уста во божји уши се за најдоброто на клубот .Вистина дека сега да со земиш клубот или треба да си будала или да имаш корист од него трето нема а познавајчи како круме не му даваше плати на играчите и правеја штрајкови(значи не сме со амнезија)останува вторто за жал .Круме сега влезе во клубот да биди опозиција на хари и ффм исто така за да фати некој динар со продажбата на владица и драгарски и се разбира ако може и од голманчето и вељановски и на крај од сезоната да си замине .Друго никој не го натера со сила крума да го земи клубот туку тој сакаше и викаш заглавил па брат нека си замини ако не му чини или ќе остани уште некој време ?!Ако го сакаше клубот што не проба да се врати порано односно ен издејствува преку тие што сега го вратија и крај краева кај беше овај Круме кога бефме 2 лига и кога му беше најтешко на клубот па сите го оставија на здравко и љубо да го води и да шиткаат утакициGledam deka prilicno dobro gi poznavas rabotite, ama sepak ne znaes se do kraj. POcnuvas duri i da vregjas ama nema veza. Eden den ke gi citas moive komentari i ke mi cestitas za se ova sto go pisuvav. Denes da go prevzemis Pelister vo situacija kakva sto e treba da si lud. Tocno e go branam Krume bidejki mislam deka e cesen covek koj zaglavi so fudbalot. Krume go saka klubot povekje od bilo koj drug, ljubovta kon klubot se meri so zrtvata sto se dava za nego a ne samo so peenje pesni i palenje dimni po tribini. Ako ckembarite go sakaat tolku klubot zosto ne soberat 5000 evra da ja platat kaznata za incidentot so Sileks. Taa kazna pak ke ja plati Krume. Oti Ckembarite baraat 3000 denari od utakmica zatoa sto se redari i toa na nivnata tribina? Mislis deka jas ne go sakam Pelister? Koga jas odev po gostuvanja niz cela bivsa Jugoslavija i so rakometot i so fudbalot , 99% od segasnite ckembari odea vo gradinka. Jas za razlika od Ckembarite plakjam karta na sekoja utakmica, tolku mozam da pomognam na klubot , a ckembarite vleguvaat besplano na utakmici, duri i za gostuvanja Krume mu plakjase avtobusi, mu kupuvase pirotehnika a tie pak go psueja. E sega koga svatija pak go baraat Krume i mu davat polna podrska i Efto i Pit Bul i site drugi od prvata postava na Ckembarite. Denes Pelister ima igraci koi maksimum vredat po 20 000 evra, pred se mislam na Brdarovski i Dragarski. Veljanovski ne vredi ni tolku. Mislis deka Dragarski ke pomine vo Zilina? JAs ne vervam, razlikata megju nasiot fudbal i posledniot vo Ligata na Sampionite e kako nebo i zemja. Go spomnuvas kapitenot Petkovski, pa toj ne pomina na proba vo Slovacka Vtora Liga, ima 26 godini, nema dogovor so klubot sto znaci deka mozi da si zamini bez pari , samo problemot e sto nikoj go nejki. Nikoj nejki mestaci i prodavaci. znaci od prilika imame igraci koi vredat site zaedno ne povekje od 100 000 evra, a trosocite za vodenje klub kako Pelister na godisno nivo se okolu 200000 evra, i kaj e sega matematikata? Mislis deka ako imase matematika ke mu go ostaese nekoj klubot na Krume ? Nemoj be drugarce takvi raboti.
Gi spomna i pripremite vo Spanija. Jas ke te potsetam deka pred desetina godini Pelister bese na turnea vo Germanija i tamu zagubi od Verder 8:1, pa takvi rezultati ima i vo Ligata na Sampionite. Taa turnea vo Spanija neprodade nitu eden igrac. Indirektno da, Altiparmakovski bese prodaden ama od Vanco a ne od Krume. Krume odbi suma od 60000 evra a Vanco go prodade za 20000.Prodazbata na Spirovski bese dogovorena uste pred pripremite, tocno e deka i Spirovski bese na proba dodeka ekipata bese vo Spanija ama ne pomina vo Hanza Vtora bundes Liga, sega Spirovski e rezerva vo Borac, uste eden reper za kvalitetot na igracite. Tocno e i toa deka Krume ne ja plati turneata ama ja obezbedi( komentiravme deka toa e isto)
Sto se odnesuva do FFM, zapmti go datumot pa ke komentirame pak . Hari e pretsedatel najkasno do 31.03.2011, a posle toa ke vidis
Види мајката не просветли круем со сакал клубот повеќе од сите нас абе аман шо збораш ете ја содам на утакмици уште од 99 редовно па никогаш не сум го видел круме на трибина а не да помози нешто и што сакаш да докажеш дека Ќкембарите не го сакаат клубот и не му имаат поможено до сега ?!па кој останал со него целото време круме ванчо здравко тони митичот кој ?Никој бе другар сите земаат некој динар и палат патики и bwe ние како навивачи како треба да со подржиме клубот ако ен со навивање и создавање атмосвера и се разбира со некој притисок
Немој молимте да ми го спомнуваш инцидентот со силекс па малку ли е што јадовме 6 прекршочни и што му дадовме на знаење на ванчо дека е крај со него нема што да бара тука па да те потсетам ако судеше јакимовски и неговито помошник(ни свирна пенал и срвен во 20 минута) и ние ако ен го сакавме клубот уште тогаш ќе правевме поглеми проблеми ама за доброто на клубот да не јади поголема казна(парична и бодовна) излеговме од стадион да се доигра утакмицата и продолживме со бодрење од надвор.Велиш круме ќе ја плател казната па да не сакаш јас да ја платам ?па тој сака да биди прецедател тој нека ја плати ако бидам јас прецедтаел јас ќе ја платам
Не е вистина дека чкембари како група бараат пари и сакаат нивни редари тоа е договор меѓу кавадар*т мири*т и др со управите а не навивачите значи самите си ја бркаат работата а тие као ќе се договорт нивн аработа никој не му побарал да има наши редари
Никој не ти рече дека ти не го сакаш клубот кој ти рече така?само арно си кажа ти си одел на времето секаде и кажи ми ти плаќаше карта тогаш?не бе другар никој не плаќа карта кога оди да навива не дека не треба само сакам да ти кажам дека такова е работата но реков не треба да биди ете сега на ракомет почна да се плаќа што не значи дека и на фудбал нема да се случи истото
Круме плаќал за автобуси па ќе плаќа бе другар ако сака никој со сила не го терал да дава пари за автобуси и впрочем тие пари за автобусите пак одат за подршка на клубот не одат во џепот на некој или за бакљите исто ваши ако сак нека даде ако ен нека е здрав и жив никој не го тера со сила
За фудбалерите како сакаш речи пет души гарант ќе си заминат е сега дали ќе се земат пари не знам ќе видиме не ги сакале си сакале решенисе да не остават
За тоа со ффм и хари тешки да биди така ќе нема посреќен од мене на форумот со гаранција но реков и да си замини хари ќе постави негов човек оти сите општински сојузи се во негови раце и пак ќе биди старата песна .Се додека не се изработи квалитетен закон за спорт(ослободување од данок и донации) и спортски клубови(акционерски друштва) и спортски објекти(под локална власт) нема да дои напред спорт и фудбалот кај нас :salut:
/