Фан Клуб: Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.156
Поени од реакции
7.854
Ахххх другаче другарче, не велам дека сум којзнае како редовен, ниту кој знае колкав „чкембар“.... Но, сигурно поголем од некои кои идат на стадион само за Вардар или Работнички или пак на ракомет кои идат само кога играме со Вардар... Сум бил на натпревари, татко ми ме носеше на натпревар од Пелистер и тоа е воедно и мојот прв натпревар, кој некогаш сум го гледал во животот... Знаеш како е на 7 годишно дете да го однесиш на фудбал ?! Тоа ти е исто, како на тинејџер од 16 години, секс... Сега, на 22 години, мислам дека ова што се случува со мојот клуб е патетично, жално и пред се, крајно фрустрирачки.... Не велам, дека идам на сите гостувања, не велам дека одам во Скопје или Кичево, но јас си го сакам овој клуб, и тоа многу... Не велам дека ги имам посетено сите мечеви, но за да се почуствуваш „Чкембар“ тоа и не е потребно..... Тоа се учи од мали нозе, се учи од 12 или 13 години, кога првата касета ми е со песните од Пелистер, се учи кога татко ми ми прераскажува за Европски четврт финалиња и полуфиналиња во ракомет, се учи кога на трибини гледам фанатици, се учи кога сите сме заедно.... Но, она што го видов денес на трибини и терен е спротивно на ова што го пишувам.... Ни еден, од тие, т.н Чкембари денес не видов..... Чест на исклучоци... И на крај, кога ке дојде исто толку патетична управа, која нема завршено ниту средно образование, и кога ке додат луге, кои како такви ке го водат овој клуб, е баш ова се случува.... Сум бил сведок на многу мечеви, убави и лоши моменти, но ова денес беше сигурно моето најголемо разочарување..... Ниту Џате, ниту играчи се криви.... Но, тоа е тоа.... Живееме во „чудесна земја наречена Македонија“..... Жално е....

Ако мислиш дека сум за бан, побарај, слободно.....


Биди ми поздравен
Даре бе дај не заебавај каков бан 9далеку од тоа)какви црни камења јас не сум модератор :smir: не бе тоа беше
само мала шала или минус како сакаш речи за претходниот твој пост

Очигледно не ја свати поентата што сакав да ти кажам ете за се си во право ова денес што го видовме беше под секое ниво и до сега никогаш ама баш никогаш не сум го видел толку слаб ПЕЛИСТЕР ниту кога играше втора лига :kesa:
значи мора да се преземи нешто не само до тебе и од мене од сите за да се избегни најлошото што ќе постигниш со тоа ако не одиш на стадион?Ништо!
никој не те караше дали го сакаш клубот или дали си одел на утакмици него сега баш сега треба да се оди и да се бодри тимот тоа сакав да ти кажам сега кога му е најтешко од кога знаме за него и налет тоа не се гледа некаков излез од овај ќорсокак
и бараж да играме со овај тим губиме во втора лига првите четири не тепаат и на домашен терен да играме едино само со охрид ако падниме можно е да куртулиме не за друго многу наши (битолчани)имаат во клубот
Значи сабота во автобус и правец кичево :salut:

--- надополнето ---

bregalnica se proseta niz Bitola


Kup na Maledonija - Osminafinale 2 - mec

Pelister - Bregalnica (S) 0:2 (0:1)

Gradski stadion pod Tumbe kafe. Gledaci: 200
Glaven sudija: Dejan Jakimovski
Asistenti: Milos Milosevic i Zoran Bojaninov (site od Skopje)
Delegat: Mile Tanovski (Resen)
Strelci: Velinov vo 10 i Trajcev vo 61 minuta za Bregalnica
Zolti kartoni: Panovski, Bradonjic, Milenkovski (Pelister), Velinov (Bregalnica)
Crveni kartoni: Petkovski (Pelister) i Cvetanovski (Bregalnica) vo 71 minuta


Pelister:

Petrovskin, Brdarorvski (od 46m. Talevski), A.Ristevski, Veljanovski, Milenkovski, Panovski, Bradonjic, Petkovski, Simonovski (od 28m. B.Ristevski), Kelesovski, Maglovski (od 64m. P.Ljamcevski)

Bregalnica (S):

Kolev, Blazevski, Pop Panev, Cvetanovski, Novakov, Trajcov (od 71m. Dimovski ), S. Velkovski, Andonov, Mandak, Velinov, Siskov (od 63m. B. Velkovski)

Igrac na natprevarot: Vanco Trajcov (Bregalnica)


Borbata za Kup cetvrtfinaleto Pelister i Bregalnica ja pocnaa so igra so otvoren gard i sansi uste vo ranata faza. Uste vo 4 minuta Maglovski inspirirase ubavo dodavanje do Veljanovski, koj izleze oci v oci so Kolev, no gostinskiot golman mu vleze vo udarot i ja isfrli topkata vo korner. Od prvata organizirana akcija, stipjani povedoa. Se igrase 10 minuta koga Slavco Velkovski centrirase od desnata strana a Stojance Velinov so glava biese vo pobliskata strana i go otvori rezultatot. Zelenite deluvaa voznemireno po primeniot gol i maka macea da povrzat akcija. Simonovski zaradi povreda uste po nepoln polovina cas morase da go otpstapi mestoto na Blagojce Ristevski, koj se pridodade vo napadot pokraj Kelesovski. Sepak poblisku do vtor gol bea stipjani, otkolku do izramnuvanje zelenite. Vo 36 minuta Siskov izvoredno biese, no so neverojatna parada pak domasniot golman Petrovski go spasuvase rezultatot. I vo 41 minuta gostite bea blisku do vtor gol otkako Mandak sutirase vo poln trk, no Petrovski so parada isfrli vo pole. Pred odmorot Stefan Maglovski so dijagonalen udar od desnata strana, najavi i zramnuvanje no za malku bese neprecizen.
Na pocetokot na vtoriot del Husein kompletno go transformirase timot so vleguvanjeto na Igor Talevski vo sredniot red mesto Vladica Brdarovski. Sepak bledata inicijativa na Pelister ja prekina Trajcov so gol od kontranapad vo 16 minuta od vtoriot del. Maglovski zagubi topka na sredinata od terenot, pa Velinov go lansirase Trajcev sam pred Petrovski i iskusniot gostinski igrac ja zatrese mrezata vo pobliskiot agol. Po vtoriot postignat gol stipjani go zacvrstija sredniot red i so vleguvanjeto na Dimovski mesto Trajcov go zgusnaa sredniot red. Vo 74 minuta po eden ostar start na sredinata na terenot Petkovski i Cvetanovski preteraa vo megusebniot fizicki duel i dvajcata zarabotija crven karton. Polesno od predvidenoto, Bregalnica go eliminira Pelister i go vturna vo najgolemata kriza otkako klubot se vrati vo Prvata liga pred pet sezoni.



Maglovski do zima vo Pelister

Otkako mina nekolku meseci vo Germanija, mladiot Stefan Maglovski od pred nekoja nedela povtorno e vo Bitola. Po treninzite so prvata ekipa dobi sansa na mecot so Bregalnica od prvata minuta. Sigurno ke ostane vo svojot maticen klub do krajot na esenskata polusezona.

Brdarovski so polesna povreda

Mladinskiot reprezentaivec Vladica Brdarovski pri eden lizgacki start vo prviot del zaraboti povreda na kolenoto i na poluvreme bese zamenet so Talevski. Negoviot nastap za sabotniot natprevar vo Kicevo so Napredok e neizvesen.

Negativen rekord na pelisterci

Preku 550 minuti na oficijalni mecevi Pelister e bez postignat gol. Imeno dvata kup meca so Bregalnica, dvata domasni meca so Rabotnicki (0:3) i Metalurg (0:0) i dvete gostuvanja so Skopje (0:2) i so Vardar (0:1) go prodbabocija crniot moment na bitolskiot klub
 
Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.492
може некој да ми даде слики од новите гостински дресови на пелистер за оваа сезона???
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.156
Поени од реакции
7.854
Pelister vo dupka od koaj nema vrakanje














Fudbalerite na Pelister go doprea dnoto i so sest posledovatelni meca bez postignat gol se naogaat vo neverojatna golgeterska kriza. So ogled na toa sto i odbranata ne e nisto podobra, sledese eliminacija vo Kupot i pretpsoledno mesto na tabelata po skoro polovina od esenskiot del. Iako simpatizerite na zelenata boja spas gledaat vo eventualno kompletno renoviranje na igrackiot kadar za proletniot del, uste mnogu fudbal gi ocekuva pelisterci do zimskata pauza. Taka na primer v sabota vo Kicevo so Napredok, nevoznozna misija e da se sostavi kompetitiven tim i da se izvadi strtna edinaesetka, koja ke moze da mu parira na domakinot. Zgora na problemite se sobra i povredata na Vladica Brdarovski i crveniot karton na Nikola Petkovski.
Trenerot Nedzat Husein samo sto pristigna ima eden kup rabota i vo site linii potrebni se korekcii kako timot bi bil na nivoto za optstanok vo ligata. Posledniot kup mec so Bregalnica jasno pokaza deka timot i fizicki i mentalno ima mnogu problemi i se soocuva so mnogu mecevi vo kratok period. Ako minatata sezona preku Ohrid i Drtita, zelenite lesno stignaa do polufinaleto, ovoj pat Kupot e zavrsena prikazna. Vo meguvreme pretsedatelot Atanasov koj go sledese mecot vo sredata vo razgovor so ekipata i so navivacite povtorno vetuvase stabilizacija, iako se sto se slucuva vo Bitola ovie meseci se sami prazni vetuvanja.
Doaganje na nlovi fudbaleri so proveren kvalitet e nevozmozno najmalku do zimskata pauza a do togas ima vo optek uste 27 boda, sto ke znaci deka Pelister moze i da potone na dnoto na tabelata i potoa da bide prekasno sekoj obid za kam-bek. Bitolskata publika e luta na Atanasov, koj se vrati vo Skopje i se obiduva da dovede nekoj od fudbalerite koi se uste se pod dogovor so bitolskiot klub. Na primer Brnajrcevski ili Angelevski, koi veke poln mesec ne se vo Bitola. No vo meguvreme postoi moznost i za dopolnitelni zaminuvanja, kako na Nemanja Bradonjic za cie sto smestuvanje klubot voopsto ne obratil vnimanie. Vo Kicevo protiv Napredok kade i mnogu posilen Pelister loso minuval v sabota se predviduva lesen triumf na domakinot, ako ne se sluci cudo vo rezija na mladisnkiot bitoski pogon.


NA alfatv vo momentot 20 30 emisija za sarisa dvizenjeto i za ckembarite navodno naseta grupa e samo nacisticka rezili be sto televizii imame nie samo da se plukalo i na najgolemiot ljubilej plukaat po nas krvta komunisticka nivna da mu ja ebam
 

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.673
Поени од реакции
2.891
AJ brat za se vi se krivi komunistite c c c nikad vie ne ste krivi samite. Od koa padna komunizmot nemate nisto vo taa famozna bitola

Nemoj da kazes dka ne ste nacisti zs smesen ke izlezes
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
AJ brat za se vi se krivi komunistite c c c nikad vie ne ste krivi samite. Od koa padna komunizmot nemate nisto vo taa famozna bitola

Nemoj da kazes dka ne ste nacisti zs smesen ke izlezes

Сега ти демек знаеш дека СМЕ НАЦИСТИ-НИЕ НЕ ЗНАЕМЕ...:zver:...
Ти си смешен со коментаров,ова е само непознавање на работите........
Има луѓе во групата со некоја своја нацистичка идеологија...:jaj:си тераат свој стил и свој филм,тоа не е спорно,,,,....,но денес скинерите во Чкембари не се повеќе во таа бројка како порано,максимум 10 ина идат-и тоа повеќето на дерби мечеви.....
Така да не ти држи постот, не можиш на Чкембари да му залепиш етикета на НАЦИСТИ....кога реалноста е сосема друга...:smir:
 

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.673
Поени од реакции
2.891
Moze da si u pravo so nacismov ama da krivis komunisti vakvi takvi sramota e
 
Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158

Значи ви ја погодивмо паролата...СРАМ треба да вие да напаѓате деца од 15 год и да им чепкате по чанти и да пробате да земете се што асоцира на ВОЈВОДИ.
 

110%ЗеленоБел

Слобода за навивачите!
Член од
26 декември 2009
Мислења
638
Поени од реакции
33

Значи ви ја погодивмо паролата...СРАМ треба да вие да напаѓате деца од 15 год и да им чепкате по чанти и да пробате да земете се што асоцира на ВОЈВОДИ.
Не тропај глупости, никој не му е крив на Д**** шо иди во Битола со маица од Војводи, И НИКОЈ НЕ БЕШЕ УДРЕН.
А ТАКА ДА СИ СЕ ШЕТАШ ВО БИТОЛА НЕМОЖИ.
 
Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Не тропај глупости, никој не му е крив на Д**** шо иди во Битола со маица од Војводи, И НИКОЈ НЕ БЕШЕ УДРЕН.
А ТАКА ДА СИ СЕ ШЕТАШ ВО БИТОЛА НЕМОЖИ.
А што е Битола некоја посебна држава?или може грција? он небил удрен ама затоа на сила муе искината...и затоа ти С..... пази како се понашаш нареден пат кога ќе дојдеш во Тетово.
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
А што е Битола некоја посебна држава?или може грција? он небил удрен ама затоа на сила муе искината...и затоа ти С..... пази како се понашаш нареден пат кога ќе дојдеш во Тетово.
Добро бе дечко,еве пример јас да се шетам со маица Чкембари низ Тетово...и ме нападните кој ќе ми биди после крив?
Вие-шо сте ме нападнале.....???Или пак Јас?
Јас ќе бидам крив нормално,кога си ја барам бељата.....
Шо очекуваше ти.да му речат БРАВО ДЕЧКО,СУПЕР МАИЦА.....:zver:...
И шо мораш да спамираш во нашата тема?.да пишуваш вакви постови во нашиот клуб.......
Ај да отвораме тема и да постираме за секоја случка,за секое дете на кое ќе му ги истегнат малку ушите и ќе му скинат некоја маица....:blabla:,зошто сака да се прави мангуп во друг град...:tapp:....
Дај не замарајте со глупости-и не ја тупете темата за ФК Пелистер...
Отворете си нова тема ДЕТСКА ИГРОТЕКА и таму пишете си кој е ПИЧКА,НА КОЕ ДЕТЕ ОД 10 ГОДИНИ МУ ЈА СКИНАЛЕ МАИЦАТА И СЛИЧНИ ДРУГИ АКТИВНОСТИ....:bip:....
 

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
28
Највероватно Брадоњиќ си оде од Пелистер затоа што Ванчо не му платил кирија и овој наводно останал на улица..
Жално навистина за Пелистер..:kesa:
 
Z

ziko bt

Гостин
Барем за Брадоњич не ми е криво шо замина,иначе баш ме интересира кој ке биди следен потег на ван4е :)
 
Член од
13 август 2009
Мислења
9.540
Поени од реакции
5.769
А што е Битола некоја посебна држава?или може грција? он небил удрен ама затоа на сила муе искината...и затоа ти С..... пази како се понашаш нареден пат кога ќе дојдеш во Тетово.
Ова ти е исто, како, кога навивач на Ливерпул ке отиде во „синиот дел“ на Ливерпул, каде се Евертон... И ден денес, тоа се нема случено.... И нема да се случи....

А немој да споредуваш баби и жаби... Битола и Тетово ?! Хммммм.... Зарем треба да се зборува за „градот“ Тетово и градот Битола ? Не !! :)


Поздрав
 

Kajgana Shop

На врв Bottom