Фан Клуб: Пелистер

Член од
15 мај 2010
Мислења
145
Поени од реакции
2
Ako tepa u finale rabotnicki togas vie ke igrate kvalifikacii liga evropa ili ne??????
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Dostoinstven kraj na prvenstvoto




Horizont Turnovo - Pelister 0:1 (0:0)

Iako malkumina ocekuvaa podvig na eden od najzeskite i tradicionalno nezgodni tereni za Pelister, bitolcani se nadminaa sebesi i ja prekinaa mini-serijata od tri meca bez pobeda. Otkako zagubija dva vrzani meca od Horizont Turnovo, vo poslednoto 31 kolo na stadionot ‘Kukus“ vo Turnovo slavea so 1:0 so golot na mladiot napagac Antonio Bujcevski vo 56 minuta. Bez mladinskite reprezentativci Altiparmakovsii, Brdarovski i A.Veljanovski i bez B.Ljamcevski, zelenite so mnogu skepsa bea isprateni na ova gostuvanje. No igraa strplivo ja cekaa svojata sansa i na pocetokot na vtoriot del ja docekaa. So ovaa pobeda izdvojuvana so verojatno najmladata ekipa vo klupskata istorija, Pelister go potvrdi 4 mesto sto pred pocetokot na ovoj cuden sampionat nikoj ne go ocekuvase. Edna godina po barazot so Skendija za opstanok vo ligata, Pelister ja podmladi ekipata, lansirase mnogu mladi fudbaleri i ostvari odlicen rezultat.
Za prv pat nacionalen prvak e Renova i ke ja pretstavuva nasata zemja vo kvalifikaciite od Ligata na sampionite. Sigurno mesto vo Ligata na Evropa imaat Rabotnicki i Metalurg, a vo zavisnost od ishodot na Kup finaleto ke se znae tretiot evro-patnik megu Teteks i Sileks. Ligata ja napustija isklucenite Sloga J., Makedonija G.P. i Pobeda. Baraz za opstanok ke igra Milano so cetvrto plasiraniot vtoroligas.

Подобро тетекс да игра во европа иако ни се (какви такви) ривали барем од тоа што го гледав со нас што го изиграа во средата сигурно повеќе заслужуваат од силекс клуб фирма без ниту еден навивач :smir:
Кај нас грешката била во старата управа и круме се да му ебам да му се запали златарницата семката да му ја ебавам негова зошто му го ускратија тоа на овие млади играчи да се претстават во европа


--- надополнето ---

Хоризонт Турново – Пелистер 0:1


15 Мај 2010
Фудбалерите на Пелистер во последниот натпревар од оваа фудбалска сезона на гостувањето во Турново победија минимално и со три бода останаа на заслуженото четврто место, со голот на Бујчевски.

Денес со одигрувањето на последното коло се спушти завесата на оваа фудбалска сезона која за жал на сите клубови, а и на “пелистерци“.
Фудбалерите на Пелистер гостуваа во Турново, а иако со подмладен состав победија, а со победата го зачуваа четврото место на табелата, зад екипите на Ренова, која е првак за оваа сезона, Работнички и Металург.
Оваа сезона за фудбалерите на Пелистер ќе биде запаметена по лошиот есенски дел во кој фудбалерите во кој имаше многу нервози, неодиграни натпревари, неколку штрајкови, промени на тренери, неостварени трансфери, вонредни собранија, промени на претседатели и на Управен одбор.
Во пролетниот дел сосема нов Пелистер, со нова Управа со исплатени фудбалери, со околу педесетина фудбалери на тренинг, со победи, без примен гол во Битола.
Но за жал оваа сезона ќе биде запаметена и по испаѓањето на Пелистер од полуфиналето од Купот на Македонија, на пенали од екипата на Работнички, а со тоа и неизборувањето излез на Европска сцена според спортските резултати.
Но, и да се стигнеше до финале, битолчани поради немањто на европска лиценца не ќе можеа да играа во Купот на освојувачите на националните купови.
Останува само на тренерот Науме Љамчевски и на неговиот стручен штаб, на фудбалерите и на Управата да им го честитаме четврото место на табелата и да им посакаме идната сезона на радост на сите љубители на фудбалот во Битола, да го обезбедат излезот на Европска сцена.
 
Z

ziko bt

Гостин
abe za Rabotnicki ke si navivame vo finaleto pa dur ne se objavat tie so ke odat Evropa pomalce ke se nadevame
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
Да ти ебам и првенство и се,на 2 кола до крај кажуваат кој клуб има лиценца кој не!!!:nesvest:
Па ова го нема ни во Африка!!!:tapp:
Фала богу заврши сезоната,најскандалозната од постоењето на мак-фудбалот!!!:toe:
Сезона полна со скандали,местенки,исклучувања од лига,нешта шо се секојдневие за фудбалот кај нас.
Порано беше Зинго,па дојде Ламбе,еве сега и Хари-кој од кој помафијаш:zlo:
Не е ни чудо шо е на вакво дереџе фудбалот-дури и полошо можеше да биди.:kesa:

Околу Пелистер и пласманот-секоја чест на дечките,одиграа одлична сезона,посебно кога ќе се земи во предвид со какви проблеми се соочувавме во текот на цела есенска полусезона,неисплатени плати,штрајкови,проблеми со Упрвата на Круме,па бробата на двете струи во клубот-на крај добро се заврши,новата управа барем засега се покажа на ниво,се надевам дека наредната сезона ќе биди подобро.
Поставен е рекорд,цела пролетна полусезона Пелистер не прими ниту еден гол на свој терен,одбраната беше феноменална,и ако не беа неколкуте несреќни порази Пелистер ќе беше дури и на второ место.
Другата сезона,со неколку засилувања,и задржување на овој кадар и на тренерот Љамчевски кој заврши одлична работа со овој Пелистер,можиме со право да се надеваме борба за највисок пласман,зошто да не и на титула.....
Пелистер моментално без никакво претерување ги има најдобрите млади играчи во Македонија,играчи кои покажаа и докажаа дека имаат голема вредност,само да не избрзаат нашите од Управата и да ги дадат за без пари,како шо го дадоа Стефан Спировски во Борац Чачак:nesvest:
Ако веќе треба да се продаде некој од младите играчи,барем да заработи добро и клубот да види некој ќар,а не да бегаат играчите за ситна пара како шо беше случајот со Мирко Ивановски кој денес растура во Славија Прага:nesvest:
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Ljamcevski vo Vietnam, ponudi za Pavlovic


Cetiri dena po posledniot mec za bodovi vo ovoj cuden sampionat, fudbalerite na Pelister i natamu se vo trenazen proces i taka ke ostane se do petok, koga ke zaminat na zasluzen odmor, spored neoficijalnite informacii od klubot do tretata nedela od mesec juni. Do togas ke bide napraven planot za narednata sezona. Prvite cekori gi povlece prestedatelstvoto na celo so Vanco Atanasov, koe sinoka imase sredba so fudbalerite. Celta e kosturot od ovaa sezona da se zadrzi, no i da se napravi potrebnata restrikcija, bidejki ovaa prolet neretko na treninzite na zelenite rabotea i po 40 fudbaleri.
Eden od onie koi mozebi ke go napustat Pelister e Blagojce Ljamcevski, koj se naoga vo Vietnam na proba vo eden od najsilnite kjubovi vo ovaa zemja GDT Long An i lesno moze da se sluci da potpise permanenten dogovor. Vo ovoj klub veke nastapuva Filip Madzovski. Megu fudbalerite za koi postoi golem interes e i golmanot Igor Pavlovic koj imase odlicna prolet i ne primi nitu eden gol na domasen teren.
“ Imavme odlicna sezona i sakam da im se zablagodaram na site soigraci za postignatoto. Okolu mojata idnina se uste nisto ne znam. Znam samo deka pretsedatelot Atanasov so mene bese korekten i vo zavisnost od negovite nameri zaednicki ke odlucime dali ke ja prodolzime sorabotkata” istakna cuvarot na mrezata na pelisterci za kogo postoi interes od nekolku stranski klubovi so insistiranje na grcki klubovi. Toj e e eden od cetvrtoricata internacionalci, koi nastapuvaa za zelenite i se uste se vo pregovori za prodolzuvanje na sorabotkata. Od upravata na Pelister potenciraat deka ke doveduvaat samo zasiluvanja vo vistinska smisla na zborot i povtorno ke lansiraat nekoj od talentite na mladinskata akademija na klubot. Taka bese i minatata sezona koga po osvojuvanjeto na mladinskiot Kup, koga vo prviot tim sansa dobija i ja iskoristija Altiprmakovski, Brdarovski, A.Veljanovski, Bujcevski, Maglovski itn.

Тоа што добрите познавачи на фудбалот го предвидуваа дека голем број на фудбалери на Пелистер се на мета на менаџери и клубови, полека почнува да се остварува. Прв кој повлече нога и замина да си ја проба среќата е Благојче Љамчевски, кој како дизнаваме веќе е во Виетнам. Љамчевски деновиве треба да го потпише новиот договор во клуб од првата фудбалска лига на Виетнам, во градот Сајгон.



Не успеавме да го дознаеме името на клубот, бидејќи никој не знае како се изговара, но клубот е на претпоследното место на табелата по одиграните 11 кола, а до крајот на сезоната има уште 15 кола. Ако се помине како треба на 25 мај треба да е неговото деби за новиот клуб.
Според зборовите на неговиот тренер Науме Љамчевски, неговиот фудбалер и внук од брат Благојче, е слободен играч на кој му завршил договорот со Пелистер и како таков е во преддоговор со новиот клуб. Науме додава дека потенцијалниот клуб на Благојче е база на блазилските тренери и фудбалери. Во клубот има пет бразилци и тренер бразилец, а иако конкуренцијата е силна, тој се надева дека ќе дојде до потпишување на договорот.
Ова не е мислење само на Науме, туку тоа го велат сите го познаваат Благојчеи зборуваат само со епитети за неговото однесување на теренот и надвор од него.
Инаку, неофицијално дознаваме дека целта на менаџерите ки го претставуваат Благојче не е Виетбан, туку тој кариерата според нив треба да ја продолжи во Јапонија или Кина, бидејќи Виетнам е пазар за фудбалери за нивните лиги. Со оглед на тоа дека во Јапонската или Кинеската лига се вртат милионски суми за трансфери, тогаш менаџерите се надеваат дека Благојче и тие ќе завртат големи пари.


Сега за сега добар е овај ванчо но грешката со документацијата за издавањето ан лиценцата не се забора иако голем дел од вината е на круме претходниот прецедател

За љамче сег ако замини нема да има оштета оти му истекол договорот единствено голманот ако се продај ете во грција ќе земат некој динар ама и тоа ситно ќе биди


http://tera.mk/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=143&video_id=997
на линкот можете да ја погледните синоќешната емисија град на тера и темата за фк Пелистер и гостите во неа од управата и плановите за иднина и вложувањето во младите:smir:
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Фудбалерите на Пелистер од утре на заслужен одмор од еден месец


20 May 2010
На состанокот на фудбалерите и претседателот Ванчо Атанасов, фудбалерите искажаа задоволство од односот кон нив, а како и не би го кажале тоа кога се им е исплатено, за разлика од минатата Управа со која се бркаа за пари.

Утре со одржувањето на лесен тренинг завршува и официјално оваа фудбалска сезона за фудбалерите на Пелистер која секој за себе, по нешто ќе ја памети. Но, на состанокот со претседателот Ванчо Атанасов тие ја искажаа добрата соработка со него и се надеваат на продолжување на истата и во наредната сезона.



Иако претседателот Атанасов рече дека сака костурот на екипата да биде ист како и оваа сезона, сепак, рече тој мора да се направи трансфер листа на фудбалери, бидејќи оваа полусезона тренираат педесетина фудбалери и реално тренерите не можат да работат со толку фудбалери.
Но, веќе двајца фудбалери се со една нога надвор од клубот. Покрај Благојче Љамчевски кој се наоѓа во Виетнам, со конкретна понуда е и голманот Игор Павловиќ кој и го најавил неговото заминување. Но, се додека не стават потпис на договор тие се членови на Пелистер.
Исто така неизвесни се и оние кои не се тука, односно се на турнеа со “Б“ селекција на Македонија во Јемен. Таму се Марјан Алтипармаковски, Александар Велјановски и Владица Брдаровски, а токму за нив се интерсираа менаџерите.
На овие имиња можат слободно да се додадат и Кире Ристевски и Тони Велјановски кои одлично одиграа и имаат “чисти“ документи.
Но, како било кој каде ќе замине ќе се знае до средината на јуни кога најверојатно ќе биде закажана и првата прозивка на фудбалерите за идната сезона.
До тогаш престојат разговори и преговори со овој стручен штаб и Управата околу анализите за тоа како поминала оваа сезона и дали ќе биде прифатен нивниот план за идната година, кој според првите најави тој е многу амбициозен.


Znaci i ovie da si zaminat klubot nema da vidi denar pari !!!zosto mi se zavrseni dogovorite no mene kako sto mi se gleda edino samo eden do dvajca moze da zaminat stranstvo a drugite bi trebalo da ostanat kaj ans osven ako ne se polakomat za sitni pari vo nekoj klub od naseto prvenestvo (se razbira nikoj klub od kaj nas en vredi za da se preslet i izbegaat ne barem sega koga zemaat redovno pari i premii)


Ambicite za vgodina bile pak so istoto tim sven tie sto ke si zaminat slobodno ke se odat da se donesele samo dve zasiluvanja i toa jaki igraci od stranstvo pred se se misli na nasi intarnacinonalci pa ke vidime sto ke bidi do juni
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Pelister-Bregalnica 1-1

Sekomu po poluvreme


Prijatelski mec

Pelister - Bregalnica (S) 1:1 (1:0)

Gradski stadion “Tumbe kafe”. Gledaci: 100.
Glaven sudija: Todor Blazevski (Bitola)
Strelci: Bujcevski vo 39 minuta za Pelister i Velinov vo 55 minuta za Bregalnica (S)
Zolti kartoni: nema
Crveni kartoni: nema

Pelister:

Apostolovski, Petkovski, Dragarski, Ristevski, Milenkovski, P.Ljamcevski, Maglovski, Simonovski, Janakievski, C.Veljanovski, Bujcevski
Uste igraa: Petrovski, Grujovski, Ralevski, Cvetkovski, Panovski, Micevski, Ristevski, Ramadan, T. Veljanovski, Gancev, Tasevski, Vejseli.

Bregalnica (S)

Pavlov, Mirosavljev, Popanov, Novakov, Danailov, Blazevski, Velinov, Mandak, Gorgiev, Dimovski, Kocev
Uste igraa: Alcinov, Sinev, Madzunarov.

Vo prijatelski mec koj za Pelister znacese isprakanje na sezonata, a za Bregalnica podgotovka za barazot, starite rivali igraa miroljubivo. Bez srpskite internacionalci i Lazar Iliev, kako i bez mladinskite internacionalci domasniot strucen stab im ukaza doverba na mnogu fudbaleri od mladinskata akademija. Duri 22 dobija sansa i nekoi od niv ja iskoristija. Vo finisot na prviot del Antonio Bujcevski so prekrasno plasiran udar od rabot na kazneniot prostor gi dovede domasnite fudbaleri vo vodstvo. Vo 55 minuta izramnija gostite preku Velinov koj izleze sam pred Petrovski i so precizen udar po zemja go matirase. Do krajot dvete ekipi imaa uste po edna sansa no se istaknaa golmanite Petrovski i Pavlov. Dopadlivo fudbalsko popladne pod Tumbe kafe so odlicno nadigruvanje na dvata rivali.

--- надополнето ---

Konecno web strana za Pelister i Ckembari do dusa se uste ne e salam napravena no poleka se ke bidi :vozbud:
http://www.pelister-bitola.com/
 

Kajgana Shop

На врв Bottom