Фан Клуб: Пелистер

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Да, беше и во Шпанија со тимот.
уште пред да одат Шпанија е вратен лично јас не го сметам за добро засилување од ко замина од Пелистер кај и да појдеше не го играја брат му има далеку поголем потенцијал
Фала ви :smir:
Само ме интересираше дали се вратил кај вас зашто знаев дека е некаде во Македонија.
И каде каде е подобар Марјан отколку овој!

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
шо се случи со лазарески???
остана во пелистер или појде во победа???

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.404
Поени од реакции
8.532
Kompletirana srpskata kolonija pod Tumbe kafe

So doaganjeto na Jovan Stefanovic od Metalurg zatvoren e preodniot rok za Pelister koj dovede 5-6 novi iminja I drasticno go smeni igrackiot kadar. Brziot fudbaler za vrska ke go zasili sredniot red i zaedno so Doknic, Pavlovic i Bradonjic ja kompletira srpskata kolonija vo Bitola. Pelisterci dobija del od platata vo sredata i denovive treniraat podgotvuvajki go prvoto gostuvanje vo Tetovo vo natprevar so Teteks vo elitata po skoro dve decenii. Ljamcevski i negoviot strucen stab na raspolaganje imaat golem broj fudbaleri, skoro 40 koi ke se borat za mesto vo timot do leto. Vo ovoj moment Pelister ima mnogu invidualci, no kako ke izgleda timot ovaa prolet uste ne se znae. Povtorno prioritet e lansiranje na mladi talenti od klupskata skola, a Kupot ke bide edinstvena sansa za izlez vo Evropa.
Sto se mu se slucuvase na bitolskito klub ovaa zima e neverojatno. Dve smeni na uprava, najnapred turnea po Spanija, pa preoden rok i dve izmeni na strucniot stab. Kolku toa ke ostavi traga ke vidime uste v nedela koga zelenite igraa so “stofarite” koi gi sovladaa pod Tumbe kafe so 3:1.
Pelister vo konstrukcija gostuva vo Tetovo

Minaa poveke od 15 godini od poslednoto gostuvanje na Pelister kaj Teteks vo natprevar vo elitata. Pred 5 sezoni koga dvete ekipi igraa vo Vtorata liga, zelenite slavea so 0:1 so golot na Mile Dimov vo poslednata minuta. Segasnata situacija ne izdvojuva jasen favorit, iako Pelister imase neverojatni posledni 10 dena po odlukata na centralniot registar za smena na upravata. Ljamcevski na raspolganje ima skoro 40 fudbaleri, no golem od niv novodojdenci, a ostanatite so 7 dena bez trening vo presret na mecot. So samo 3-4 treninzi stariot-nov trener na bitolcani nema lesna zadaca vo izborot na startniot sostav. Koga ke se pridodade i neigranjeto na Marjan Altiparmakovski zaradi zolti kartoni, napadot ke bide vistinski rebus za pelisterci.
“Veke nekolku dena redovno trenirame i mislime samo na fudbal. Nadminati se problemite i se obiduvame da se mobilizirame za sredbata so Teteks. Tie se odlicna ekipa no veruvame deka mozeme da odigrame na visoko nivo i da se vratime neporazeni” veli noviot kapiten na Pelister, Nikola Petkovski.
Koj ke bide vtoriot centralen defanzivec pokraj Cvetkovski i komu ke mu bide doverena ulogata na napagaci se najgolemite grizi za bitolskata klupa.

Huljev posledno zasiluvanje

Pelister vo napadot e posilen i za 21 godisniot hrvatski internacionalec Mirko Huljev, koj nastapuvase za vtoroligasot Split i na kratko za ceskiot Most. Huljev e visok 192 santimetri i veke trenirase vo prethodnite dva dena.

Gancev zadovoli vo Zeleznicar

Po nekolku dena minati vo saraevski Zeleznicar, defanzivecot na Pelister Goran Gancev povtorno e vo Bitola. Neizvesen e za nedelniot mec, bidejki ima samo eden trening so soigracite po vrakanjeto. Toj zadovolil vo BiH i ako se dogovorat poslednite detali, vo narednite nekolku dena treba da mine vo Zeleznicar.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Абе а не се фалите, имате и Штипјанец во клубот!
Вие сте го лапнале Лазар Илиев!:smir:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.404
Поени од реакции
8.532
Што бидна, ќе доаѓате во Тетово или не ?
За жал НЕ
:kesa:
инаку мој тип за утре тетекс 1-1 Пелистер
по кој знае кој пат повторно ќе ја слушаме само на радио утакмицата :drk: само до кога ќе ни се случва ова јас стварно не знам :zid:
ps.поздравете ги вашите интимни браќа кои ќе дојдат со автобус утре требаше да го пуштите тука за да биди поинтерсно :ne: е и да едно прашање колку бакли ви даде брацо за да навивате за тимот каде што ќе игра албанец (можеби не ова коло но другото сигурно):baeh:

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
За жал НЕ
:kesa:
инаку мој тип за утре тетекс 1-1 Пелистер
по кој знае кој пат повторно ќе ја слушаме само на радио утакмицата :drk: само до кога ќе ни се случва ова јас стварно не знам :zid:
ps.поздравете ги вашите интимни браќа кои ќе дојдат со автобус утре требаше да го пуштите тука за да биди поинтерсно :ne: е и да едно прашање колку бакли ви даде брацо за да навивате за тимот каде што ќе игра албанец (можеби не ова коло но другото сигурно):baeh:
kakva vrska imaat bakljite so albanecot?

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.404
Поени од реакции
8.532
kakva vrska imaat bakljite so albanecot?
Прашањето ми беше какво е чуството да навивате за албанец во вашиот тим :tapp:а после да се радвате на неговите игри :nesvest:
ај нема врска убаво да си помините :salut:

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Прашањето ми беше какво е чуството да навивате за албанец во вашиот тим :tapp:а после да се радвате на неговите игри :nesvest:
epa da ne navivame za klubov ako ne, aj od sega za pelister ke navivame. eve ja utre ke navivam za pelister, da zagubi normalno.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.655
Поени од реакции
1.272
Не ти држи вода муабетов,знај. Што има врска ако игра албанец у тимот ? У Тетекс отсекогаш играле албанци кој оставиле голема трага како на пример браќата Беадини,па навивале за Тетекс без разлика дали е албанец или некој друг.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.404
Поени од реакции
8.532
Не ти држи вода муабетов,знај. Што има врска ако игра албанец у тимот ? У Тетекс отсекогаш играле албанци кој оставиле голема трага како на пример браќата Беадини,па навивале за Тетекс без разлика дали е албанец или некој друг.
Добро бе можеби кај вас е традиција да играат такви играчи кај нас страмно тело таква состојба и до сега колку што знам само два три торбеши и еден албанец имаат играно во целата историја на клубот ама реков и претходно нема врска мубаетот убо да си помините :smir:

Само по четири тренинзи откако се врати на позицијата шеф на стручниот штаб на Пелистер, тренерот Науме Љамчевски, утре го очекува првиот првологашки натпревар, на гостувањето во Тетово

Љамчевски на последните два тренинзи имаше по 40 фудбалери на тренинг, а на него е последната, кој ќе бидат првите единаесетмина кои ќе ја започнат утрешната средба.

-Имам сознанија за сите фудбалери бидејќи со сите работев во есенскиот дел на сезоната, кога со тие фудбалери направивме вистинско изненадување во Лигата. Имавме одлична серија, а како реков претходно овие деца заслужуваа силен тренажен зимски процес, за да бидеме уште посилни. Мислам декла од ден на ден ќе бидеме подобри со оглед на тоа како се работи и како се подготвуваме за натпреварот со Тетекс и за останатите, вели Љамчевски.
За тоа со каков тим ќе излезе во Тетово, бидејќи од 40 треба да одбере 11, тој е на слатки маки.
-Има силна конкуренција на секое место во тимот. Малку бевме ослабени во нападот но сега и таму се работи турбо за место за нападот. Имам доста сознанија за фудбалерите, а го имам одредено костурот на екипаа која ќе му се спротистави на Тетекс. Последниот денешен тренинг можеби ќе ги реши дилемите за стартерите, или пак можеби за некои места ќе одлучам утре. Но, пак ќе повторам мислам дека сме подготвени за првото гостување оваа пролет. Знам дека ќе ме прашате за прогноза. Малку време бевме заедно, но сите сме договорени да одиграме максимално коректно, а резултатот сам ќе си дојде. Не можам да прогнозирам ништо, екипата на Тетекс е чекор пред нас, како домаќин, а ние ќе се обидеме да се наметнеме. Секој враќање од Тетово без пораз за нас во оваа фаза од првенството е успех

значи утре одиме на победа
напред ПЕЛИСТЕР ТИ СИ ЖИВОТ НАШ...

Z

ziko bt

Гостин
ке ги скичмиме денес тетовчани :) ке ги победиме како шо ги победивме во Битола

110%ЗеленоБел

Слобода за навивачите!
Член од
26 декември 2009
Мислења
638
Поени од реакции
33
Многу ми е жал шо вака од дома мора да го следам натпреварот, ама тое...

ОДИМЕ НА ПОБЕДА ! ! !

Пелистер е име наше, Пелистер е живот наш!

Kajgana Shop

На врв Bottom