Ви се случила некоја натприродна работа?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Како може телото да ти е заспано, ако мозокот ти е буден, кога тој го контролира телото?

Се работи за ментална болест која се вика нарколепсија.Телото манифестира сон,односно спиење, а сепак луѓето се свесни односно будни, слушаат и знаат што се случува околу нив , ама не можат да одговорат и да реагираат. Најчесто паѓаат во ,,сон’’ кога доживуваат емоции кои се поинтензивни но краткотрајни, на пример ако се исплашат или пак насмеат. Сонот може да трае од неколку секунди до неколку денови. Во минатото голем број нарколептичари биле закопувани живи, бидејќи спиеле и по неколку дена, а во текот на сонот пулсот е особено низок, не можел да се осети со рака, а бидејќи апарати немало се доаѓало до заклучокот дека се умрени.

Се работи за ментална болест која се вика нарколепсија.Телото манифестира сон,односно спиење, а сепак луѓето се свесни односно будни, слушаат и знаат што се случува околу нив , ама не можат да одговорат и да реагираат. Најчесто паѓаат во ,,сон’’ кога доживуваат емоции кои се поинтензивни но краткотрајни, на пример ако се исплашат или пак насмеат. Сонот може да трае од неколку секунди до неколку денови. Во минатото голем број нарколептичари биле закопувани живи, бидејќи спиеле и по неколку дена, а во текот на сонот пулсот е особено низок, не можел да се осети со рака, а бидејќи апарати немало се доаѓало до заклучокот дека се умрени.

Мене неколку пати ми се има десено да спијам а да сум свесна за се и да слушам се. Речиси се чувствував и како да гледам се а очите затворени. Последниот пат беше сега брзо и многу беше гадно затоа што цела ноќ не можев нити да се разбудам нити да заспијам а бев премногу заморна. Како кога многу ти се спие и едвај чекаш да легнеш да заспиеш, само со таа разлика што јас веќе спиев.
Ама се надевам дека ја немам оваа болест?

Мене неколку пати ми се има десено да спијам а да сум свесна за се и да слушам се. Речиси се чувствував и како да гледам се а очите затворени. Последниот пат беше сега брзо и многу беше гадно затоа што цела ноќ не можев нити да се разбудам нити да заспијам а бев премногу заморна. Како кога многу ти се спие и едвај чекаш да легнеш да заспиеш, само со таа разлика што јас веќе спиев.
Ама се надевам дека ја немам оваа болест?

Не верувам дека ја имаш оваа или било која друга слична болест, само си била преморена:smir:

Нарколепсија сигурно немаш , досега ќе приметеше .. Доколку имаш нарколепсија до сега ќе заспиеше на јавно место .. Често се случува кај нарколептичните личности , може сред виц кажување или пак сред пиење кафе да заспие..

Не верувам дека ја имаш оваа или било која друга слична болест, само си била преморена:smir:

Ух, Thank God :pipi: ме преплаши... Не знаев дека имало таква болест и кога прочитав... :kesa:

На сите ни се случиле чудни работи тоа е дел од природата.Може сме напредни суштества но никогаш нема да можеме да контролираме се, а сигурна сум дека за се има објаснување кое когаш тогаш ќе се најде.

Убаво би било секогаш да го има, ама цели религии се засновани на верување - чуда за кои не е најдено објаснување :)

Vo posledno vreme se slucuva i sekoja vecer da mi se slucat cudni raboti. Na pr. legnuvam navecer da spijam i sabajle se budam na rakata sum secen i krv mi tece, pak si legnuvam navecer i sabajle stanuvam gledam rakata mi izprskana so boja. Nemam poima sto e ama ponekogas i strav me faka da ne sum opsednat so nesto ili da ne sum nekoj mesecar.

И јас исто имав така проблеми. Кога станував сабајле цел бев во крв и јастукот и јорганот, на грбот имав големи резови што не е теоретски сам да ги дофатим.. исто така имав големи гребаници по рацете, нозете...

И јас исто имав така проблеми. Кога станував сабајле цел бев во крв и јастукот и јорганот, на грбот имав големи резови што не е теоретски сам да ги дофатим.. исто така имав големи гребаници по рацете, нозете...

Vo posledno vreme se slucuva i sekoja vecer da mi se slucat cudni raboti. Na pr. legnuvam navecer da spijam i sabajle se budam na rakata sum secen i krv mi tece, pak si legnuvam navecer i sabajle stanuvam gledam rakata mi izprskana so boja. Nemam poima sto e ama ponekogas i strav me faka da ne sum opsednat so nesto ili da ne sum nekoj mesecar.

Сериозни ли сте бе?

Чесен пионерски збор. :D:D

Стварно, најсериозен сум! Сепак мора да има нешто...

И мене ми се има случено нешто слично.Мислам дека ми е од што постојано мрдам кога спијам и се гребам.Завчера се разбудив со 2 огромни гребантинки на едната подлактица.

Се заебаваш.

Дај опиши подетално :smir:

Па тоа е најдетално што можем да опишем :D:D
Што може уште во детали да кажем. Имав бели пижами by the way :D:D
Можно е и мачката моја да се здивела па да почнала да ме гребе ...

Па тоа е најдетално што можем да опишем :D:D
Што може уште во детали да кажем. Имав бели пижами by the way :D:D
Можно е и мачката моја да се здивела па да почнала да ме гребе ...

Можно е ако не ја поштуваш мачката .. око за око враќат , мамата ..

не знам зашо , али тешко нешто да поверувам у ова .. скептик , шо да се прае ..мада на ладеж ми личи повеќе ..

Инаку бев сериозен за првите две причини кои ги пишав погоре .. скоро истите симптоми ги имаат и таквите луѓе, киднапирани од Е.Т , куќи опседнати од полтергаист итн..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom