Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Iso 4000, за шо ќе го користиш жити се? За бактерии во вселената фотографирани навечер?

Не се летајте по такви опции.

kekeke друже, ако имаш 25.000 да пукнеш за апарат, за тие пари (или евентуално некое иљадарче плус) зимај Nikon d40 кој е dSLR, барем вистински апарат ќе имаш.

Е ајде де јас никогаш немам ни ставено, а ISO над 400 се појавуа многу ноис. Има некој забегани опции :) сега што гледав последно на еден до 6500 :toe:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Зависи за што користиш. Ја имам шибано и до 3200 исо. Кога пробував како изгледа тоа. Иначе 100 е топ. Јест да на олимпусот до 800 нема ноиз. Сум приметил, многу зависи од леќата ноисот. Со про леќа има помалце ноис него со топ про.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Шумот не зависи од леќата (објективот), туку од тоа како апаратот пост-процесира.

filip_247

сељак...
Член од
30 септември 2007
Мислења
0
Поени од реакции
6
Момци само што го купив дигиталното апаратче (Sony DSC-W55) црна боја .
Cyber-shot W55 - компактен и стилски дизајн, 7.2 ефективни милиони точки, висока чувствителност за снимање во услови на недоволна осветленост, ZEISS леќи со 3x оптички зум, голем 2.5-инчен LCD екран, STAMINA издржливост на батеријата и предна страна од брусен алуминиум.

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Шумот не зависи од леќата (објективот), туку од тоа како апаратот пост-процесира.
баш затоа кажав дека е чудно. Дека добивам различен шум со различни објективи.

kekeke

HELP PLZ WHAT IS 1+1 !?
Член од
13 март 2008
Мислења
12
Поени од реакции
1
Iso 4000, за шо ќе го користиш жити се? За бактерии во вселената фотографирани навечер?

Не се летајте по такви опции.

kekeke друже, ако имаш 25.000 да пукнеш за апарат, за тие пари (или евентуално некое иљадарче плус) зимај Nikon d40 кој е dSLR, барем вистински апарат ќе имаш.
Уффф...таман се одлучив за канонот. Беља ми напрај сеа :) А кај можам да го најдам Nikon d40 и од прилика колку иљадарчина плус?

Точкест, имам некој фотки со еден Самсунг. Ќе ги поставам на форумов денојве ;)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Уффф...таман се одлучив за канонот. Беља ми напрај сеа :) А кај можам да го најдам Nikon d40 и од прилика колку иљадарчина плус?

Мислам дека има во трговскиот само не знам точно кај беше продавницата, ке ти кажи мистичен а негде 30 000 до 32 000 мислам беше.

Момци само што го купив дигиталното апаратче (Sony DSC-W55) црна боја .
Cyber-shot W55 - компактен и стилски дизајн, 7.2 ефективни милиони точки, висока чувствителност за снимање во услови на недоволна осветленост, ZEISS леќи со 3x оптички зум, голем 2.5-инчен LCD екран, STAMINA издржливост на батеријата и предна страна од брусен алуминиум.

Создравје да си го кориситс супер избор, ај чекаме фотки.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458

Никон d40 има во германос 32 и нешто е. Ама мене ни тој не ми се свиѓа, според ревјусите што се на интернетов сум претерано разочаран.
али ти си знаеш ваљда не си мал чим даваш толку кеш за апарат

Член од
6 септември 2007
Мислења
190
Поени од реакции
49

Еве каде можеш нај евтино да го купиш

http://www.pixplus.com.mk/index.aspx?tabindex=0&tabid=1&productid=437&directoryid=+155&ctrl=productdetails

јас го имам овој апарат и да ти кажам дека е екстра не се думај земај го нема да зажалиш од лично искуство ти кажувам.

kekeke

HELP PLZ WHAT IS 1+1 !?
Член од
13 март 2008
Мислења
12
Поени од реакции
1
Дечки, фала за сугестиите. Вторник-среда ќе имам можност да го испробам Nikon d40, па ќе одлучам :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Точкест напиша:
И која цена е тука??

41 000, скапичок е, ама сега за сега само тој ми е во листата на посакувани фотоапарати.:)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
41 000, скапичок е, ама сега за сега само тој ми е во листата на посакувани фотоапарати.:)
Уф.....со најдобри намери ти препорачувам да го заборавиш апаратот:)
Како прво ќе добиеш деформација на рамото на кое ќе го носиш, ЕЕЕЕЈ 800 грама е тежок бе ц ц ц и тоа без батерии
Очите ќе ги фрлиш у канта, зашто дисплејот е толку многу мал шо за џабе е ставен, јас кога сликав со тој апарат низ окуларот ми изгледаше се поголемо:)
Макрото е срање т.е. и ко да го нема

Moj предлог за тебе тука
25 799денари во пиксплус е

Член од
6 септември 2007
Мислења
190
Поени од реакции
49
Ај и јас ќе бидам малку офтопик но ќе кажам дека Fuji s9600 e добар просумер фотоапарат , незнам од каде се тие констатации дека нема добро исо вреднос ,како и овај така и неговиот да го наречам помал "брат" Fuji s6500 имаат меѓу подобрите исо вредности на повисоко ниво од многу други просумер фотоапарати ,и како може да се каже дека скоро како да нема макро, ко супер макро модот навистина добро функционира
зумот му е механички исто како и кај DSLR фотоапаратите ,што придонесува за помалку трошење на батериите, а исто може зумот да се користи и додека се снима видео,што таа опција други фотоапарати ја немаат, единствена мана му е што нема оптичка стабилизација.Но мој предлог пред се е DSLR па макар и најслабиот DSLR е подобар и од кој било компактен или просумер фотоапарат.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Уствари ти и викаш да си купи NIKON D40

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Уф.....со најдобри намери ти препорачувам да го заборавиш апаратот:)
Како прво ќе добиеш деформација на рамото на кое ќе го носиш, ЕЕЕЕЈ 800 грама е тежок бе ц ц ц и тоа без батерии
Очите ќе ги фрлиш у канта, зашто дисплејот е толку многу мал шо за џабе е ставен, јас кога сликав со тој апарат низ окуларот ми изгледаше се поголемо:)
Макрото е срање т.е. и ко да го нема

Moj предлог за тебе тука
25 799денари во пиксплус е
За тоа дека ќе ми се деформира рамото немам гајле, се додека го бива апаратот ( Зенитот што го имам е претежок, ама му се дивам на фокусот кој го има и сликите што ги вади ).
За дисплејот, не ми треба кој знае колкав дисплеј да има, само колку да видам од прилика како испаднала сликата, ради ориентација. :)

А болдираниот дел... маркото ми е омилена опција на апаратот, па мислев споредбено со Fujifilm Finepix S5100 ( со кој сум сликала ) има каде каде подобро макро бидејќи е понов модел, ама сега се разочарав.

И викаш дека за тие пари нема нешто многу да понуди апаратов, а? :(

Инаку и овој предлогов твој не е лош:).

Kajgana Shop

На врв Bottom