Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Каква промена направи на пцто пред 2-3 недели?
- Го имаш сменето рутерот?
- Го имаш сменето интернет-пакетот?
- Инсталираше некоја програма која има веб подршка?
- Правеше ли дефрегмент на некој диск?
Или ако не сакаш многу да се замараш, едноставно јави се во т-home и објасни им во што ти е проблемот...
Па не верувам дека е од T-Home бидејќи кога немам ниедна друга програма отворено т.е. само Chrome и Skype, се е во ред, ама ако започнам некој процес како што спомнав погоре на пр. рендерирање видео, не ми отвора ниедна страна иако имам доволно RAM за да отвори и повеќе програми.

Инаку рутерот и интернет пакетот го немам сменето, програма што има веб поддршка тоа искрено не разбирам баш што значи :) а дефрагмент правев на еден диск но не на тој каде што е инсталиран оперативниот.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Имам 2 прашања
1.Зошто копмјутерот ми се уклучува секоја вечер во 00 00 доколку е исклучен,значи сам се пали.
2.Зошто брзината на Јутуб ми е мн послаба од онаа што ми е,значи сецкаат клиповите? ПОЗЗ чекам одговор
1) Провери ја опцијата Auto Power On во Биосот...
2) Провери (ако си во можност) да пробаш со друг модем/рутер или едноставно пробај со друг интернет пребарувач...

--- надополнето ---

Па не верувам дека е од T-Home бидејќи кога немам ниедна друга програма отворено т.е. само Chrome и Skype, се е во ред, ама ако започнам некој процес како што спомнав погоре на пр. рендерирање видео, не ми отвора ниедна страна иако имам доволно RAM за да отвори и повеќе програми.

Инаку рутерот и интернет пакетот го немам сменето, програма што има веб поддршка тоа искрено не разбирам баш што значи :) а дефрагмент правев на еден диск но не на тој каде што е инсталиран оперативниот.

Хмм... Ај направи слика од процесите на таск менаџерот (кога пробуваш да отвориш некоја веб страна то ест кога ти се појавува тој проблем..) и постирај ја сликата.

Воедно пробај да го исклучиш огнениот ѕид на рутерот/модемот и на самото пц...

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Ми треба драјвер SigmaTel 97 за XP. На интернет шо симанв 2 сите ERROR во инсталот ми даваат. Помош?
/однапред 10х/

--- надополнето ---

*Missing the Audio Device on HD Audio Bus* -тоа ми е проблемот :mad:!

П

Паган-др

Гостин
Кој според вас е најдобар софтвер да си го средам десктопот со календарите/саатите/иконите/времињата? Дајте повеќе предлози, па ќе видам јас што ќе искористам.

Инаку за XP ми е.

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Yes! Си го форматирав компот и сеа се е океееј. :)))

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Дали знае некој кај можам да најдам SERIAL NUMBER za DAEMONToolsPro или како да ја спуштам програмата да не е триал...?

T

Tetro

Гостин
Дали знае некој кај можам да најдам SERIAL NUMBER za DAEMONToolsPro или како да ја спуштам програмата да не е триал...?
Daemon Tools Lite ти е бесплатна. На форумов е забранета пиратерија.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Daemon Tools Lite ти е бесплатна. На форумов е забранета пиратерија.
Фала ти на одговорот иначе знам дека е забранета пиратеријата ама повеќе пати имам видено на форумов вакво или слично прашање па им било одговорено во приватна порака... Сепак се извинувам ако погрешив со прашањето :):):)

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Му правев формат на компјутерот и сега пуштам јутуб и не дава звук. Исто така и од плеерот нема звук.
Да не треба да се симнат тие аудио драјверите? И кои треба да се симнат како да проверам оти јас досега не сум инсталирал не знам.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Му правев формат на компјутерот и сега пуштам јутуб и не дава звук. Исто така и од плеерот нема звук.
Да не треба да се симнат тие аудио драјверите? И кои треба да се симнат како да проверам оти јас досега не сум инсталирал не знам.
Инсталирај најновата верзија на Adobe flash, а ако воопшто немаш звук,инсталирај ги саунд драјверите

--- надополнето ---

Дајте некој програм за снимање . пример за он-лајн телевизија,пуштам и да снимам, ама да е добра снимката со квалитетен звук, и то.. Мора да има некој програм,знам дека има :)

Kajgana Shop

На врв Bottom