Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Абдејтите ги направив , но не најде ни еден абдејт за графичката .

драјверите на страната од ДЕЛЛ ги барав според моделот на графичката , но ме чуди тоа што кажува како да има некоја си интегрирана графичка и е инсталирана .. :toe:

>>RaZoR<<

Ако можеш да ми кажиш кој драјвери ги симна ?
http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=ca&cs=cadhs1&l=en&s=dhs&ServiceTag=&SystemID=INSPIRON_N5010&os=W764&osl=en&catid=&impid=

Баш од сабајле инсталирав ваков модел само со послаб процесор и графичка, ти ќе си го симнеш драјверот за графичка Ati Mobility Radeon HD 550v штом е таа.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Абдејтите ги направив , но не најде ни еден абдејт за графичката .

драјверите на страната од ДЕЛЛ ги барав според моделот на графичката , но ме чуди тоа што кажува како да има некоја си интегрирана графичка и е инсталирана .. :toe:

>>RaZoR<<

Ако можеш да ми кажиш кој драјвери ги симна ?
Убаво ти кажа корун, кај шо се одбира кој модел на лаптоп, на сајтот од делл, ќе одбериш точно кој е твојот модел и после треба да ти ги даде сите драјвери, за секој уред, за тој модел.

Ај види на ЛИНКОВ дали овој го инсталира. Ако не, симни го, инсталирај и кажи шо ќе биди.

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=ca&cs=cadhs1&l=en&s=dhs&ServiceTag=&SystemID=INSPIRON_N5010&os=W764&osl=en&catid=&impid=

Баш од сабајле инсталирав ваков модел само со послаб процесор и графичка, ти ќе си го симнеш драјверот за графичка Ati Mobility Radeon HD 550v штом е таа.
На линков што ми го даде нема 32-бит има само 64-бит .

--- надополнето ---

Убаво ти кажа корун, кај шо се одбира кој модел на лаптоп, на сајтот од делл, ќе одбериш точно кој е твојот модел и после треба да ти ги даде сите драјвери, за секој уред, за тој модел.

Ај види на ЛИНКОВ дали овој го инсталира. Ако не, симни го, инсталирај и кажи шо ќе биди.
Ќе го симнам сега овај драјвер па ке пишам што бидна .

Фала ти RaZoR се среди со драјверов што ми го даде

ФАЛА Многу
:smir:

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
За ова проблемо со ИЕ пребарувачот. Сакам да прашам дали има некој што го симнал тоа надградбата (крпенката) на проблемот со МХТМЛ документите.
Да не прај некој проблем дека не ми е лиценциран Window Xp SP3?

ПС. Не сакам вејќе да експериментирам со ништо од Мајкрософт. бидејќи последниот пат кога им дозволив да се апдејтува, имав сериозни проблеми па морав цел систем да го преинсталирам. :toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
За ова проблемо со ИЕ пребарувачот. Сакам да прашам дали има некој што го симнал тоа надградбата (крпенката) на проблемот со МХТМЛ документите.
Да не прај некој проблем дека не ми е лиценциран Window Xp SP3?

ПС. Не сакам вејќе да експериментирам со ништо од Мајкрософт. бидејќи последниот пат кога им дозволив да се апдејтува, имав сериозни проблеми па морав цел систем да го преинсталирам. :toe:
Ако си на ХР, можеш слободно да ги исклучиш апдејтите. Само стај си SP3 и доста ти е.
А на Windows 7 да ги исклучиш апдејтите.... тогаш си во загуба :)

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Ако си на ХР, можеш слободно да ги исклучиш апдејтите. Само стај си SP3 и доста ти е.
А на Windows 7 да ги исклучиш апдејтите.... тогаш си во загуба :)
Така и ми е направено, Фала на советот.

A

apidrone

Гостин
И со новите драјвери истоит проблем???? а кога се појавува, може секаде да се појави, во игра?? интернет??? или се појавува на некое специфично место??? се појавува BSOD (син екран)? , некој звук да не јавува од кучиште нешто од напојување???
Било кога може да се јави. Што и да правам. Да не има некој проблем со инсталацијата на драјверот? Пошо ја само го инсталирав, и reboot. Да не треба нешто да се сетира? :toe:

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Било кога може да се јави. Што и да правам. Да не има некој проблем со инсталацијата на драјверот? Пошо ја само го инсталирав, и reboot. Да не треба нешто да се сетира? :toe:
Па не треба, ама јас да ти кажам конкретно за случајов, јас ваков проблем ист имав само со АТИ графичка, и неколку секунди пред да се замрзни се слушаше звук на зуење од напојувањето, и испадна дека е заебано тоа....

A

apidrone

Гостин
Па не треба, ама јас да ти кажам конкретно за случајов, јас ваков проблем ист имав само со АТИ графичка, и неколку секунди пред да се замрзни се слушаше звук на зуење од напојувањето, и испадна дека е заебано тоа....
А дали е неопходно во safe mode да се инсталира драјверот, пошо ја не го напраив тоа :)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Знае некој, како да го Update- рам ESS4 ама верзија, ете мојата е 4.2.67.10 , а најновата е 4.2.71.2, нема никаде за Update-ирање на пакетот, само за антивирусните дефиниции. Ако случајно има, мада не верувам оти со ова и порано се бавеви ништо не најдов....позз :smir:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Знае некој, како да го Update- рам ESS4 ама верзија, ете мојата е 4.2.67.10 , а најновата е 4.2.71.2, нема никаде за Update-ирање на пакетот, само за антивирусните дефиниции. Ако случајно има, мада не верувам оти со ова и порано се бавеви ништо не најдов....позз :smir:
ти сакаш product update
на авирава моја си има посебно product update и обичен update(за дефиниции)
ама за есетов ко шо глеам, нивните product update-и не може да се прават директно од антивирусот туку треба да отидеш на нивната страна... ама таму па ќе ти бара usernamе и password кои најверојатно ги немаш пошо ти е кракнат

така да едино шо ти преостанува е да си ја најдеш кракната најновата верзија... друг начин, не верувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom