Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
28 февруари 2009
Мислења
284
Поени од реакции
138
Проблем со батерија на лап топ

Користам Acer лап топ. користев прво виста па после сменив на виндоус 7.. по некое време забележав дека батеријата не држи воопшто па мислев дека е нешто расипана.. но има х кај иконата кај батеријата и пишува дека уствари батеријата не се полни.. се разбарав по компјутеров и сватив дека нема коректни драјвери за батеријата. Ај ако знае некој што драјвер да симнам и како да ја направам нека пише ке му бидам многу благодарна.. Позз

P

Princ

Гостин
Користам Acer лаптоп модел ХХХХХХ.
Го имам купено пред ХХХ време, од ХХХХ место...

Ти кажувам како вообичаено се почнуваат теми во кои бараш техничка помош :)

Член од
28 февруари 2009
Мислења
284
Поени од реакции
138
Acer aspire 7730z
го купив пред 2 години. од продавница во Кавадарци..

знаеш како да го решам проблемов или онака те интересираше само ?

P

Princ

Гостин
Не, не ме интересираше онака само, имам многу попаметни работи. Мислев да ти помогнам.
А погорниве податоци се многу важни за да го решиме проблемов, и било кој ќе те прашаше истото пред да може да ти помогне. Затоа ти препорачав (тебе и на другите што го читаат ова) кога барате техничка помош, да дадете максимум можни технички информации за проблемот. Затоашто во спротивно наредните 20 поста ќе бидат "што модел е?", "кога го зема?".... и ќе трошевме време џабе.

Како и да е, одиме понатаму.
Ги имаш сите драјвери инсталирано? Доколку не знаеш, десен клик на My Computer, кликни на Properties на менито. Во новиот прозорец лево-горе треба да имаш опција Device Manager. Кликни ја. Во (нај)новиот прозорец, дали имаш нешто со жолт триаголник пред уредот? Добро би било да направиш скриншот од Device Manager-от, ама доволно ќе биде и да ги напишеш уредите за кои немаш инсталирано драјвери.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Споено во главната тема за помош. Истакнато е и во посебна тема која е поставена за важна, дека е важно да се дадат што е можно повеќе информации за проблеми така ќе очекувате побрзо и посуштинско решение. Исто така имајте на ум дека не е возможно да се отвора тема за секој проблем и прашање затоа користете ја официјалната тема за помош!

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
После некое време на компјутер, на пример 2-3 часа и почнува некако да се губи. Без притиснат caps-lock ми пишува големи букви, а со притиснат ми ги пишува мали. Исто така кога ќе кликнам на некој линк од некоја страна наместо во new tab ми го отвора во new window. Знае некој што може да е?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
После некое време на компјутер, на пример 2-3 часа и почнува некако да се губи. Без притиснат caps-lock ми пишува големи букви, а со притиснат ми ги пишува мали. Исто така кога ќе кликнам на некој линк од некоја страна наместо во new tab ми го отвора во new window. Знае некој што може да е?
Испостискај ги SHIFT - CTRL - ALT - CAPS LOCK копчињата од тастатурата (на празно) и пробај пак дали се ќе си биде нормално. И/или направи рестарт на РС.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Пробав да инсталирам една игра..завршив тоа и кога да ја отворам ми се јавува
Failed to create Direct3D device

Помош,брзо , ако има некој :)??

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Пробав да инсталирам една игра..завршив тоа и кога да ја отворам ми се јавува
Failed to create Direct3D device

Помош,брзо , ако има некој :)??
Мислам дека треба да направиш апдејт на драјверот за графичката :)

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Испостискај ги SHIFT - CTRL - ALT - CAPS LOCK копчињата од тастатурата (на празно) и пробај пак дали се ќе си биде нормално. И/или направи рестарт на РС.
Пробав со копчињата, но не сака, повторно е исто. А откако ќе се рестартира не прави така, но повторно после некое време, 2-3 часа, пак се јавуваат истите проблеми.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Пробав со копчињата, но не сака, повторно е исто. А откако ќе се рестартира не прави така, но повторно после некое време, 2-3 часа, пак се јавуваат истите проблеми.
Смени си тастатура.

Член од
13 април 2010
Мислења
17
Поени од реакции
1
Help!!!
Денес купив лап топ Dell N5010, (windows 7) no не можам да се поврзам со wlan, пребарував по интернет и изгледа имаат проблем со драјвери за графичка и wlan.
Ако знае некој нешто молам за помош! :salut:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Help!!!
Денес купив лап топ Dell N5010, (windows 7) no не можам да се поврзам со wlan, пребарував по интернет и изгледа имаат проблем со драјвери за графичка и wlan.
Па инсталирај ги сите драјвери што ти дошле со лаптопот (на CD)

Или оди на официјалниот сајт на Dell, најди си го точниот модел и симни си ги драјверите.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Help!!!
http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&ServiceTag=&SystemID=INSPIRON_N5010&os=W764&osl=en&catid=&impid=

--- надополнето ---

Steam напиша:
или влан кард првото или тоа интел доле, немам ваков лаптоп така да незнам шо користи.

Kajgana Shop

На врв Bottom