Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Не знам дали е прашањево за тука... дали знае некој начин како би можел да ја избришам Мozilla, па потоа пак да ја инсталирам, но да ми останат подесувањата и сочуваните лозинки како предходно што сум ги имал?

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.275
Поени од реакции
8.411
Може има и друга тема ... и може многу пати е тупено и ќе ме пцуете :) ама ич немам среќа со македонскиве преводи за филмовиве(се појавуваат хиреоглифи ) ... да ми помогнете како да познаам дали фали некој фонт ми фали или има нешто за подесување? Користам БС плејер!

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Не знам дали е прашањево за тука... дали знае некој начин како би можел да ја избришам Мozilla, па потоа пак да ја инсталирам, но да ми останат подесувањата и сочуваните лозинки како предходно што сум ги имал?
Да!
згуглај, mozbackup, многу екстра пограмче, инсталирај го следи ги инструкциите и би требало да се снајдеш не е многу сложено(имаш ама буквално за се да штиклираш, што сакаш да ти зачува browsing history, passwordи итн)... на крај ќе ти зачува фајл
после кога ќе инсталираш новата мозила, уклучи го програмчето, барај restore profile или така нешо беше и само намести да го отвори тој фајлот што претходно го зачува

ако не можеш да се снајдеш или имаш проблеми слободно пиши

--- надополнето ---

Може има и друга тема ... и може многу пати е тупено и ќе ме пцуете :) ама ич немам среќа со македонскиве преводи за филмовиве(се појавуваат хиреоглифи ) ... да ми помогнете како да познаам дали фали некој фонт ми фали или има нешто за подесување? Користам БС плејер!
нема врска фонт монт... треба да бараш Cyrillic таму негде... не знам како се вика опцијата за bs player а и зависи која верзија..
што конкретно е проблемот?
дај скриншот од опциите што ги имаш за подесување преводи во bs playerот

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.275
Поени од реакции
8.411
Па кога ќе изберам фонт и од десна страна доле има да се избира Cyrillic ... Значи пробав така...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па кога ќе изберам фонт и од десна страна доле има да се избира Cyrillic ... Значи пробав така...
Не вака. Оди таму во ENCODING и намести да биде CENTRAL EUROPEAN.

Генерално на сите плеери вака некако се прави.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
да, зависи уствари од тоа кој како го праел преводот.. али ако е правен ко шо треба за македонски треба да е Cyrillic а за српски/хрватски Central European

ако не бива ни со central european закачи го тука преводот да го видам

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Абе што му е на лаптопов ке го треснам од земја,штом го оставам да работи така без програм упален (хром,мозила,некој фолдер) односно ако нема ништо отворено ,ми се блокира и ништо неможам да отворам ,стрелката мрда и ке кликнам на пример на Хромот и си се врти тоа на маусот ко демек лоадинг и нејке се блокира а ако има нешто отворено работи.Скенирав со Нод32 ,и MalwereByte's и двата програми апдејтовани и ништо генерално не се поправи :/ Инаку возам Windows 7 ,3gb RAM,Core2Duo 2.0GHz од поважните информации....чаре што може да му биде????

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Мислам дека поминав низ пеколот(ако не ти се чита, прочитај го само болдираното најдоле)
Што ѓавол ме натера да го инсталирам coreavc кодекот... на стариот комп со xpto си беше ок али сеа нешто се зезна ненормално. После инсталација на coreavc, explorer crashed. Си викам ќе го рестартирам процесот ќе се среди. Рестартирувам, пак одма крашд. Еј мамата... викам ај ќе рестартирам цел комп ваљда ќе биде ок... рестартирам комп ПАК крашд одма после една секунда од појавување на десктоп(не ми дава ни секунда да стиснам нешо на десктоп). Тука веќе почнаа мега паники... се смирувам и размислувам што да правам. Прво шо ми дое на памет, system restore... ама како да го пуштам кога не можам да мрднам? Среќа таск менаџерот си работи и преку него може се да се пушти.. пуштив мозила, згуглав open system restore from command line или нешо у тие црти и најдов дека се отвара system restore so rstrui.exe па ајде file, new task rstrui.exe и ете го system restore... кој е најблизок restore? пред 1 недела.. што се десил тогаш? сум избришал skype add-on

Си викам топ враќам до оваа дата се ќе биде у ред. Идам restore блабла, си работи тоа 2-3 минути, се рестартира компјутерот и ја целиот среќен дека проблемот е решен, ТАП system restore could not been complete because it cannot access a file probably because an anti virus is blocking it.
Ах мамата тука веќе вријам.. чим anti virusot го блокира, ај disable на anti virusot ама како кога не ми работи explorerот? :D
од таск менаџер не може да се изгаси анти вирусот...

Смири се, размисли што следно... ДА, сејф моуд!
Палам сејф мод, се уклучуе, ме пушта на десктоп и ја целиот среќен за после 2 секунди пак explorer да крашне, дури и во сејф мод! Е ТУКА ЗБРЛАВЕВ. Откако се смирив си викам ај ерор ерор ама барем не работи у сејф моуд анти вирусов ваљда ќе бидне system restore, бап буп system restore, restart и КОНЕЧНО се system restore-на и сега не го дава еророт.

НО ЗА ДА БИДЕ УШТЕ ПОИНТЕРЕСНО чичковците од мајкрософт ми викаат чек не те пуштаме така лесно ќе ти напраиме нов проблем што нема никаква врска со ова што ти се случуваше.

Снемав звук на компјутерот! ЛОЛ!

tl;dr После system restore, снемав звук.

Што да праам сеа?

--- надополнето ---

проблемот е решен благодарение на псајсад
брее овја човек злато вредит мор, да го чувате џоа очите а не да ми го нервирате тука на форум...

p.s. also thank you to mettalhammer

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
[/COLOR]проблемот е решен благодарение на псајсад
брее овја човек злато вредит мор, да го чувате џоа очите а не да ми го нервирате тука на форум...

p.s. also thank you to mettalhammer
Хахах np :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Драјвери од стрaната на производителот на матична, chipset/realtek :)

--- надополнето ---

Некој да не знае каде да најдам сериaл за Hitman Pro 64bit (лиценца)? одговор по пп фала однапред :)

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.275
Поени од реакции
8.411
Не вака. Оди таму во ENCODING и намести да биде CENTRAL EUROPEAN.

Генерално на сите плеери вака некако се прави.
Незнам каде да го најдам тоа...

да, зависи уствари од тоа кој како го праел преводот.. али ако е правен ко шо треба за македонски треба да е Cyrillic а за српски/хрватски Central European

ако не бива ни со central european закачи го тука преводот да го видам
Па преводот го симнав преку она автоматско барање преку BS-то .. иначе еве го прикачив ... можно е да е до преводот? Зошто цело време ми прави така кога ќе убацам македонски превод...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483

Па преводот го симнав преку она автоматско барање преку BS-то .. иначе еве го прикачив ... можно е да е до преводот? Зошто цело време ми прави така кога ќе убацам македонски превод...
Пушти го истиот филм но наместо со Bsplayer со VLC!! чита Кирлица без проблем.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Драјвери од стрaната на производителот на матична, chipset/realtek :)

Со кој плеер гледаш? Јас користам GOM Player.

Тоа што ги го кажав, обично го има на плеериве во SETTINGS таму негде кај SUBTITLES, побарај ќе го најдеш.

--- надополнето ---

Некој да не знае каде да најдам сериaл за Hitman Pro 64bit (лиценца)? одговор по пп фала однапред :)
Добра игра беше Hitman, сега гледам извадиле 64 битна верзија :pos::pos::pos:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
можно е да е до преводот?
Дап, заебан е преводот сеа го видов. Секогаш ги бараш така со bs player? Очигледно се дешава некој fail и се зезнуваат преводите или ги наоѓа зезнати :)
Ќе си симињаш преводи од тука

Kajgana Shop

На врв Bottom