Помош, софтверски проблеми и совети

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
едитирав горе, проба?

колку често ти се дешава?

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Во последните 1-2 недели воопште не се појави, предходно и сега, секој рестарт нема ни 5 мин и почнува.

--- надополнето ---

Тоа значи дека ти се загрева матичната, и за да не се рестарира комјутерот се ресетира графичката.
Па божем ставив еден програм за гледање на температурата, и немаше никакви проблеми. Зашто на пример не се загрева кога сум без дравери за графичка. Пуштив и така тестови, оптеретив меморија и процесор, али се е во ред

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Јас ова го добивав на Radeon графичка, од 100 ноќи непроспиени во преинсталирање на секакви оперативни системи, и пак и пак се појавуваше , за на крај кога го сменав напојувањето да се направи проблемот......:toe:

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Јас ова го добивав на Radeon графичка, од 100 ноќи непроспиени во преинсталирање на секакви оперативни системи, и пак и пак се појавуваше , за на крај кога го сменав напојувањето да се направи проблемот......:toe:
Па може и тоа да е проблемот, едноставн напојувањето не му дава доволна струја на матичната, или пак некоја нестабилна и матичната прави парче. Треба да одам значи и да купам ново напојување.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Па може и тоа да е проблемот, едноставн напојувањето не му дава доволна струја на матичната, или пак некоја нестабилна и матичната прави парче. Треба да одам значи и да купам ново напојување.
Незнам само не избрзувај ко мене, затоа што јас дури да го направам проблемот, сменав купив и матична пред тоа мислејќи дека е до неа, за на крај да биди напојувањето, дадов пари за џабе...Затоа најубаво види на сервис што ке ти кажат, само НИКАКО немој таму да им кажуваш што мислиш дека е проблемот, затоа што ако им речеш Абе мислам дека е до напојувањето, и тие за да ти земат што повеќе пари и да не е до напојувањето тие ќе го сменат.....Затоа на сервис не се кажува што е проблемот, најубаво кажи им што ти прави да не можеш нормално да работиш а тие се за тоа ставени таму - да го пронајдат и решат проблемот.......:smir:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Да не имаш случајно правено оверклок на нешто?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака ти прави и со драјверите од Windows 7 што ти ги инсталира?

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Вака ми прави со сите драјвери. Иначе видов со HWMonitor програмот што е, дека таму каде што треба да ми дава 12V ми дава само 7. Сега ќе пробам со друго напојување, ако е се во ред, одам да купам некое.

ПС. дај препорачајте што да земам, од каде да земам, и која е цената од прилика. Јас сакав да земам од СЕТ Cooler Master Elite 460W PFC
Иначе еве ми ја конфигурацијата:
CPU: Inter Core 2 Duo E6750
VGA: GeForce 8600GT
RAM: 2GB A4
HDD: Seagage 160GB
MB: Asus P5K-E Delux

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака ми прави со сите драјвери. Иначе видов со HWMonitor програмот што е, дека таму каде што треба да ми дава 12V ми дава само 7. Сега ќе пробам со друго напојување, ако е се во ред, одам да купам некое.

ПС. дај препорачајте што да земам, од каде да земам, и која е цената од прилика. Јас сакав да земам од СЕТ Cooler Master Elite 460W PFC
Иначе еве ми ја конфигурацијата:
CPU: Inter Core 2 Duo E6750
VGA: GeForce 8600GT
RAM: 2GB A4
HDD: Seagage 160GB
MB: Asus P5K-E Delux
Колку пари ти се даваат?

Земи си Cooler Master M520 Real Power за некои 5000 и ќе ти трае доживотно чудото :)

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Многу пари ми се тоа :S:S,
До кај 3000 можам да дадам

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Епа тогаш утре ќе одам да земам. Па ќе пишам дали тоа е проблемот

--- надополнето ---

Ставив друго напојување, ми дадоа божем поквалитетно, ама проблемот пак е тука. Е тек сега незнам што да правам

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Дај земи форматирај го, Стави XP или 7ца- што сакаш...ако прави пак проблем .... Хардверски е проблемот.....

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Тоа е сега за сега најдобра опција. Ако нешто направам ќе пишам

--- надополнето ---

Направив формат, ставив друг Win 7, и проблемот пак се појавува. Што значи нешто хардверски е. Од тоа што можам да кажам е дека напојувањето не е, останува изгледа да ги тестирам другите компоненти.

Kajgana Shop

На врв Bottom