Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Извини, заборавив да кажам - 7-мица
Бутирај од цедето, оди на Repair your computer, и таму имаш Startup Repair.

Ако тоа не помогне, бутирај пак и направи system restore.

Aко ништо од ова не помогне, клик на Re-install Windows (ова НЕ Е исто со формат)

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
ПОМОШ

Сакам да го форматирам Виндоус 7-ца и да му ставам XP proffesional , ама кога ќе дојде ќе го ставам цд-то , по одредено време ми се појавува blue screen на кој ми пишува ... Tehnical information , STOP : 0x0000007b , иначе имам Адвент лап топ , ако може некој да помогне нека пише во најбрзо време ... Фала ви однапред

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ПОМОШ

Сакам да го форматирам Виндоус 7-ца и да му ставам XP proffesional , ама кога ќе дојде ќе го ставам цд-то , по одредено време ми се појавува blue screen на кој ми пишува ... Tehnical information , STOP : 0x0000007b , иначе имам Адвент лап топ , ако може некој да помогне нека пише во најбрзо време ... Фала ви однапред
Што му фали на 7ца?

Пробај со друго цд.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па нема соодветни хардвери друже , специфични се овие Адвент ... затоа највеќе му одговара XP , имаш ли некое чаре ?
Ти реков, пробај прво со друго ХР CD, некое средено, убаво срежано, ново, по можност да има SATA/RAID драјвери.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Ти реков, пробај прво со друго ХР CD, некое средено, убаво срежано, ново, по можност да има SATA/RAID драјвери.
Денес пробав со 3 дури ... нејќе пак тој ист проблем .... гуглав малце ама ништо не ми помогна тоа , сите зборат дека има некаков проблем со САТА ! ма да у тоа баш не се разбирам , така да изглеа ја неможам да најдам чаре

Член од
15 ноември 2008
Мислења
153
Поени од реакции
9
site mozni uredi koj ti se vo meni boot vo bios postavi gi da bidat CD-ROM !

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Денес пробав со 3 дури ... нејќе пак тој ист проблем .... гуглав малце ама ништо не ми помогна тоа , сите зборат дека има некаков проблем со САТА ! ма да у тоа баш не се разбирам , така да изглеа ја неможам да најдам чаре
Кога точно ти јавува BSOD? Ти го наоѓа ли воопшто хард дискот за да одбереш во која партиција да инсталираш?

Побарај такво со SATA драјвери и пробај со тоа.

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
@KORUN
Го знаеш оној графит во Лондон - Clapton is a GOD
Е сега - KORUN is a GOD.
Фала многу, милион thanks

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Не ми го наоѓа хард дискот , пред да одберам во која партиција да инсталирам ми се дешава тоа , кога пишува Starting Windows и во тој момент одма се појавува тоа ...

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Десен клик на My Computer, оди во MANAGE, двоклик на STOGARE па двоклик на Disk Menagment и види таму колку партиции имаш (и дај принт скрин еден тука)

Ако ја има таа партиција што ти фали, оди десен клик на неа, одбери CHANGE DRIVE LETTER и стави некоја буква од понудените.
Проблемот е што ја нема таа партиција. И со дуал боот е пробано, со 7ка и пак истиот случај го јавува. Целиот хард е 150 гига, "C" е 75 гига. Кога ќе се селектира C -> Properties, кажува 75 гига, кога ќе се одбери пр. C -> Format, (или преку Manage -> storage) кажува 150 гига. Едноставно втората партиција исчезна. Ја нема никаде. И со System Restore нема промена.
Сепак, фала за помошта.

Сега сум заинтересиран за некој добар Data Recovery софтвер. Ако имате некои сугестии, повелете.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Проблемот е што ја нема таа партиција. И со дуал боот е пробано, со 7ка и пак истиот случај го јавува. Целиот хард е 150 гига, "C" е 75 гига. Кога ќе се селектира C -> Properties, кажува 75 гига, кога ќе се одбери пр. C -> Format, (или преку Manage -> storage) кажува 150 гига. Едноставно втората партиција исчезна. Ја нема никаде. И со System Restore нема промена.
Сепак, фала за помошта.

Сега сум заинтересиран за некој добар Data Recovery софтвер. Ако имате некои сугестии, повелете.
Може ли да ставиш една слика (скриншот) тука од кога ќе влезеш во MANAGE - STORAGE - DISK MANAGMENT?

Отиди до таму и дај слика една тука. Изгледа си ја избришал партицијата и сега имаш некои 70 гига непартиципиран простор.

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Не се работи за мојот компјутер туку за компјутерот на едно другар. Затоа неможам принт скрин да аплоадирам сега но сигурно е дека партицијата не е избришана и нема непартициран простор (unallocated space).
Претходно во диск менаџмент ситуацијата беше ваква:

Значи имаше драјвови Ц и Д како на сликата само без тоа unallocated space (9mb)

Откако се случи тоа во диск менаџмент ситуацијата стана ваква:

Значи кажува една партиција низ целото, нема unallocated space.
Нејзината големина е Ц+Д

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
И јас го имам овој проблем на мојот лаптоп. Кога ќе се стави инсталационо цд и кога ќе стигне до делот каде се дефинира инсталацијата пишува порака No hard drive found! Гледав по интернетов и проблемот е со САТА и за да може да се инсталира требало некој драјвери на флопи да се инсталираат пред инсталацијата на windows само проблем е што лаптопите немаат флопи.

Kajgana Shop

На врв Bottom