Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Не се работи за мојот компјутер туку за компјутерот на едно другар. Затоа неможам принт скрин да аплоадирам сега но сигурно е дека партицијата не е избришана и нема непартициран простор (unallocated space).
Претходно во диск менаџмент ситуацијата беше ваква:
iforic.png

Значи имаше драјвови Ц и Д како на сликата само без тоа unallocated space (9mb)

Откако се случи тоа во диск менаџмент ситуацијата стана ваква:
change-drive-letters-windows-xp-1.2-800X800.jpg

Значи кажува една партиција низ целото, нема unallocated space.
Нејзината големина е Ц+Д

Симни си HDD Regenerator, стави го на CD/USB (имаш упатство како), бутирај од него и остај нека бара, види што се ќе најде.

И јас го имам овој проблем на мојот лаптоп. Кога ќе се стави инсталационо цд и кога ќе стигне до делот каде се дефинира инсталацијата пишува порака No hard drive found! Гледав по интернетов и проблемот е со САТА и за да може да се инсталира требало некој драјвери на флопи да се инсталираат пред инсталацијата на windows само проблем е што лаптопите немаат флопи.

Не ти треба флопи, туку ти треба инсталационо цеде кое веќе ги содржи SATA/RAID драјверите. А можно е и да треба да се прочепка во биос. Види таму дали може хард дискот да го гледа како IDE.

Каде можам да најдам Wi-Fi USB адаптери низ Скопје?По можност тестирани на линукс.

Anhoch, SET, Riversoft, EMI-Media, FORNET.... и сите други продавници што продаваат компјутерски делови.

Сигурен сум дека си ги прошетал сите во Скопјево и никаде немало, па последна опција ти било ова тука да прашаш :)

Ве молам некој да ми помогне..
Вчера го уклучувам компјутеров на мој акаунт (user) и гледам позадината од ХР со зелената ливада, син таскбар и recycle bin.. ништо друго,а си имав тема од Windows Blinds, object dock и неколку битни фолдери.. Кога ќе видам во C:\Documents and Settings\user\Desktop ги има..
и ми се појавува ова нешто..
Прегледај го приврзокот 37303

ПОМОШ

Незнаев дали темава е за тукаа ама немав идеја каде на друго место да ја ставам, па морав тука..и ако можете помогнете ми :)
Вака
од десктопот сите икони skype, modzilla, google chrome, od antivirusot одеднаш ми се појавија само како икона modziila и тоа сите до една.
е сега јас немам поима како да си ги повратам старите икони па молам за помош.
а вака неможам да отворам ниту една икона

Ако тоа сега ти се направи, а нешто си прочепкал можно е , затоа што само од себе не може да се појави , земи направи SYSTEM RESTORE, ако си на Windows XP тоа ќе го направиш вака.....
http://support.microsoft.com/kb/306084
Значи го враќаш комјутерот во фаза каква што бил пред одредено време, тоа можеш да го направи како Пр. Вчера 01.12.2010...

Клик долу на START копчето, ќе си најдеш таму папки и иконки.... Десен клик на икончето кое ти треба и Send to Desktop (Create Shortcut)

сеа само што се направи..

--- надополнето ---

а имам windows 7

--- надополнето ---

Клик долу на START копчето, ќе си најдеш таму папки и иконки.... Десен клик на икончето кое ти треба и Send to Desktop (Create Shortcut)

pa i tamu site papki i ikoni mi se kako shortcut- modzilla

Имам windows 7, а за факултет ми треба една програма што работи само на XP ... е сега ме интересира како да имам и XP и 7ца?

Имам windows 7, а за факултет ми треба една програма што работи само на XP ... е сега ме интересира како да имам и XP и 7ца?

Која е таа програма?

Можеш ако сакаш да си инсталираш виртуелна машина на 7ца што ќе користи ХР и ќе имаш компјутер во компјутер :)

ми требаат драјвери за епсон печатач со фотокопир и скенер. epson dx4450 спуштив нешто али не функционира...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom