Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
13 ноември 2009
Мислења
29
Поени од реакции
0
Помош! Ми се рестартира сам компјутерот

Кога имам пустено некоја игра, видео или анимација на интернет ми се рестартира компјутерот. И кога сметнувам филм истото го прави. Дали е вирус или нешто до Plugin-от ?
Или е нешто друго ?
:salut:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мене последен пат ми се рестартираше кога имав вируси, го скенирав, го исчистив и не прави веќе така :smir:

Член од
5 октомври 2010
Мислења
976
Поени од реакции
308
Ми се рестартираше многу одамна, па си научив да си преинсталирам виндовс и си го решив проблемот. Затоа подитно преинсталирај виндоусот, ако повторно ти се случи тогаш 101 % имаш хардверски проблеми или проблеми со напојувањето.

T

Tetro

Гостин
1. Грее нешто, па се исклучува системот за да го заштити хардверот.
2. Вируфчичи, и слични компјутерски животинчиња.
3. Напојувањето е слабо (доколку имате вметнато дополнителен хардвер).
4. Градската мрежа, која знае да биде доста нестабилна.

Толку ми текна, толку набројав. Секако дека има уште. :)

Janev

2.856
Поени од реакции
58
Кога ќе отворам некое видео на youtube не ми покажува слика во видеото... само зелена слика има, и по неколку секунди browserot ми закочува... инсталирав shockwave player, adobe flash player, java... И пак ми прави така... користам мозила, но отворив со гугл хром исто и таму, го инсталирав од ново гугл хром и сеуште ми прави така... Некој чаре???

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
А проба ли да инсталираш вин 98 или уште подобро вин 95:vozbud::kesa:....... не заебавај.... во 2010 година ќе инсталираш ОС од 2002 година....

.. инсталирај му вин 7....
:icon_lol: znam deka e postar xp-to, ama imam 1 gb ram, i zatoa sakam da go inst,bidejki vistata mi zema 700-800mb od ramot i koci ponekogas.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
825
1.PC-то ти е полно со вируси,стави си двојна заштита.Мој предлог се: Avira Antivir personal и Malwarebytes Antimalware заедно во комбинација
2.Напојувањето ти е при крај,слабо е за хардверот или е неквалитетно(кинески крш од типот на Delux).
3.Преинсталирај го Windows-от,ако пак се рестартира пробај под точка 2.
Чао и поздрав,се надевам помогнав

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кога ќе отворам некое видео на youtube не ми покажува слика во видеото... само зелена слика има, и по неколку секунди browserot ми закочува... инсталирав shockwave player, adobe flash player, java... И пак ми прави така... користам мозила, но отворив со гугл хром исто и таму, го инсталирав од ново гугл хром и сеуште ми прави така... Некој чаре???
Бриши ги сите кодеци и драјвери за графичката и инсталирај најнови кодеци и најнови драјвери за графичка

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
може да ми помогнете околу google chrome...вчера стварно незнам што му се деси... али од вчера не го отвара home page...т.е нели оние неколку мали прозорчиња на претходните отворени страни...исто така преку chrome неможам да отворам ниту една страна...од време на време се отвара едно прозорче и вика демек kill or wait the page??? Значи ништо неможам да отворам, ниту една страна...го избришав и пак го снимив дјабе...? HELP!?!

Член од
13 ноември 2009
Мислења
29
Поени од реакции
0
Ви Благодарам за предлозите.
Го направив тоа како што кажа Џену најде еден вирус и го исчистив. Потоа го ставив да се сметнува филмот, не ми се рестартира компјутерот филмот цел се сметна. Да видам денеска дали ќе се рестартира. Вчера од кога го исчистив вирусот не ми направи така. Ако го прави истото ќе пробам со другите ваши предлози.
Уште еднаш фала.

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
Дали е можно .mdf фајл да се зипува на два или повеќе делови?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.043
Поени од реакции
6.070
Зоштокога ќе пробам да снимам било која игра која е RePack ми го дава следниов е*ан error?!

Почнувам да снимам со двд 1, потоа ставам двд 2, и на крај бара пак двд 1 и откако ќе го наместам и стиснам ОК ми го дава долново
Прегледај го приврзокот 36912

Ист проблем имав и со GTA EFLC repack

7-ца 32битен, ако е битно тоа, а на ХР ваков проблем немав.

Kajgana Shop

На врв Bottom