Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.261
Било што, не успева. Првин пробав папка една да ископирам, после слика, па линк копирав, нема Пејст, ништо не сака да се копира. Воопшто не ја прикажува како достапна таа опција.
Немаш спомнато кој ОС, претпоставувам windows xp.
Прво потсети се што имаш инсталирано и со што имаш работено пред да ти се појави овој проблем.
Второ пробај избриши ја содржината на клипбордот (место каде се чува инфо за копираните фајлови, текстови...) start>run>clipbrd во менито edit>delete.
Ова (или нешто што имаш инсталирано/променето во системот пред проблемот) би требало да помогне, ако не, ќе гледаме друго чаре.

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
ПЦ то ми има стигнато за формат дефинитивно! Не се отвара ни клипбордот. Којзнае што се му има направено брат ми.:toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.261
ПЦ то ми има стигнато за формат дефинитивно! Не се отвара ни клипбордот. Којзнае што се му има направено брат ми.:toe:
Во add remove programs>add/remove windows components>accessories>clipboard viewer дали ти е штиклирано-инсталирано. Пробај штиклирај/отштиклирај, само имај го инсталационото двд од windows-от. Ако е во прашање само копирањето. Макар и да не помогне, не бара многу време за да се испроба пред целосна преинсталација.
Инаку clipbrd.exe треба да го имаш у директориум C:\WINDOWS\system32

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Воопшто го нема clipboard viewer таму кај што се штиклирани/отштиклирани другите, значи нешто страшно му се има случено на компјутеров. Мислам дека формат му е мајката, не за друго, да не се мачам за џабе :) фала на помошта.

Член од
9 декември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
25
Од кога ти прави вака? Што имаш сменето пред да почне да ти се појавува ова?

Земи било кое програмче за конвертирање видео фајлови, земи го филмот и намали му квалитет на слика / квалитет на звук / големина на слика (резолуција) / тип на видео фајл.

Намали било што од овие (зависи која опција повеќе ти одговара) и ќе си стигнеш до саканата цел.
pred nekoj den barav genuine za windows 7 ultimate i simnuvav nekoi raboti laptopot sam mi se restartirase i pojavuva Stop: 0x000000F4 greska pobarav na google nekoi diskusii i velat deka e nekoi hardveri ne se podnesuvaat ama ne mi se veruva zosto nemam smeneto nisto na nego fabricki si se delovite :S

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Користете ја темата за софтверски проблеми и прашања. Споено.

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Зашто неможам да инсталирам windows Xp?? Имам Vista home premium, и кога ке го ставам Xp-то ми вика System did not find any hard drives instaled..... Имам тошиба лап-топ.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Зашто неможам да инсталирам windows Xp?? Имам Vista home premium, и кога ке го ставам Xp-то ми вика System did not find any hard drives instaled..... Имам тошиба лап-топ.
Предпоставувам дека ти треба Windows XP ЦД со интегрирани sata драјвери.

Член од
30 јуни 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Zdravo decki .Go formatirav kompjuterot i sega ne mozam da instaliram nitu eden antivirus ?
Site sajtovi mi gi otvara ,a koga ke prebaram nekoj antivirus i kliknam na sajtot ( pr. eset.com za NOD 32) ne go otvara
mi se otvara ova : NESTO MI GI BLOKURA ANTIVIRUSITE ,probav i moj sto gi imam na hard-disk i nikako ne moze da se instaliraat?

Серверот не е пронајден
Firefox не може да го пронајде серверот на www.eset.com.
* Проверете дали во адресата имате печатни грешки како
ww.example.com наместо
www.example.com

* Ако не можете да вчитате никакви страници, проверете ја мрежната врска на
Вашиот компјутер.

* Ако Вашиот компјутер или мрежа се заштитени со огнен ѕид или посредник,
проверете дали Firefox има дозвола да пристапи на Интернет.

DALI AKO GO ABDEJTUVAM WINDOWS-ot KE POMOGNE ili moram da pravam format od novo :nesvest:

?

..........

Гостин
pred nekoj den barav genuine za windows 7 ultimate i simnuvav nekoi raboti laptopot sam mi se restartirase i pojavuva Stop: 0x000000F4 greska pobarav na google nekoi diskusii i velat deka e nekoi hardveri ne se podnesuvaat ama ne mi se veruva zosto nemam smeneto nisto na nego fabricki si se delovite :S
Вируси, земи чисти или форматирај, не е хардверски проблем.
Не се инсталира Хп :)

--- надополнето ---

Zdravo decki .Go formatirav kompjuterot i sega ne mozam da instaliram nitu eden antivirus ?
Site sajtovi mi gi otvara ,a koga ke prebaram nekoj antivirus i kliknam na sajtot ( pr. eset.com za NOD 32) ne go otvara
mi se otvara ova : NESTO MI GI BLOKURA ANTIVIRUSITE ,probav i moj sto gi imam na hard-disk i nikako ne moze da se instaliraat?

Серверот не е пронајден
Firefox не може да го пронајде серверот на www.eset.com.
* Проверете дали во адресата имате печатни грешки како
ww.example.com наместо
www.example.com

* Ако не можете да вчитате никакви страници, проверете ја мрежната врска на
Вашиот компјутер.

* Ако Вашиот компјутер или мрежа се заштитени со огнен ѕид или посредник,
проверете дали Firefox има дозвола да пристапи на Интернет.

DALI AKO GO ABDEJTUVAM WINDOWS-ot KE POMOGNE ili moram da pravam format od novo :nesvest:
Исклучи perentral controls, инсталирај Microsoft Security Essential, и живеј среќно :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
А проба ли да инсталираш вин 98 или уште подобро вин 95:vozbud::kesa:....... не заебавај.... во 2010 година ќе инсталираш ОС од 2002 година....

.. инсталирај му вин 7....

Член од
30 јуни 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Вируси, земи чисти или форматирај, не е хардверски проблем.

Не се инсталира Хп :)

--- надополнето ---

Исклучи perentral controls, инсталирај Microsoft Security Essential, и живеј среќно :)
Drugar a kaj da go najdam toa MENI - PERENTAL CONTROLS ?

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
си спремам лифче за препишуење во Микрософт Офис и сеа у фонд осмиче незнам текстов како да го напраам ко у стихотворба да биде ..у поезија се разбираме нели како е у долж..така да го испечатам...ени хелп?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
си спремам лифче за препишуење во Микрософт Офис и сеа у фонд осмиче незнам текстов како да го напраам ко у стихотворба да биде ..у поезија се разбираме нели како е у долж..така да го испечатам...ени хелп?
1. Креирај колони на страницата со потребна широчина и остави текстот да тече
2. Креирај табела со повеќе колони и рачно распореди го текстот по колони
3. Смени го форматот на страницата и после во сетирањата на принтерот печати повеќе страници на една

... сите опции се независни, одбери која ти одговара ...

Kajgana Shop

На врв Bottom