Помош, софтверски проблеми и совети

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.417
Поени од реакции
16.694
Дечки, иам проблем со операта. Не можам да се логирам на фејсбук и на една др страна, не ми го чита пасвордот, на Кајганава коа ќе стиснам нови мислења не ми ги дава новите мислења, туку си остануваат темите исто ко и претходно.
На фејсбук коа ќе го пишам пасот ми вика дека има нешо проблем со колачињатa.
Има некој некаква идеја што конкретно би можело да биде?
Majстори, пак јас.
Вчера исчистив со тоа што ми кажа металхамер, денес еве го пак. Па шо му е више упм :(

?

..........

Гостин
Majстори, пак јас.
Вчера исчистив со тоа што ми кажа металхамер, денес еве го пак. Па шо му е више упм :(
Опера има и македонска подршка, така да ако малку почепкаш по опциите и се заинтересираш ке го најдеш решението, а исто може и на англиски зако знаете, а и ке си знаеш за друг пат..
На твое место јас би прочепкал се околу Опера, дури не го најдам решението не се помирувам земи чисти регистри преинсталирај, пробај нешто, а ако е хорс го ставам во карантин, во решетки и го мачам без вода и леб!! мразам хемија :)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.417
Поени од реакции
16.694
Опера има и македонска подршка, така да ако малку почепкаш по опциите и се заинтересираш ке го најдеш решението, а исто може и на англиски зако знаете, а и ке си знаеш за друг пат..
На твое место јас би прочепкал се околу Опера, дури не го најдам решението не се помирувам земи чисти регистри преинсталирај, пробај нешто, а ако е хорс го ставам во карантин, во решетки и го мачам без вода и леб!! мразам хемија :)
Фала ти многу за исцрпното објаснување на мојот проблем, ми помогна многу.
Или сепак не.
Ако јас знаев како сам да го решам ова, верувај дека ќе го решев и немаше да барам помош од некој кој знае повеќе од мене.
Еве ако не те мрзи побарај по темава и види колку пати јас сум пишал некој пост овде. И на крај на краиштата, ако сакаш да помогнеш, помогни ако не не ме цитирај воопшто. Па за софтверски проблеми е темава, не за мрчење.

?

..........

Гостин
[/COLOR]
Фала ти многу за исцрпното објаснување на мојот проблем, ми помогна многу.
Или сепак не.
Ако јас знаев како сам да го решам ова, верувај дека ќе го решев и немаше да барам помош од некој кој знае повеќе од мене.
Еве ако не те мрзи побарај по темава и види колку пати јас сум пишал некој пост овде. И на крај на краиштата, ако сакаш да помогнеш, помогни ако не не ме цитирај воопшто. Па за софтверски проблеми е темава, не за мрчење.
Погрешно си ме сватил, твојот проблем може да ти го каже некој кој веке се справувал со таков проблем и знае каде е проблемот, меѓутоа колку и да е голем проблем сепак се работи за browser, во краен случај комплетен uninstall и проблемот ке се реши, комплетно бришење да не остане ни „о“ од опера во компјутерот, потоа инсталирање по ново

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Како да намалам видео клип од 75 мегабајти на 25 мегабајти?

Член од
30 јуни 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Zdravo na site ,ke moze li nekoj da mi pomogne :
preku USB dojdov do fajl so ekstenzija .exe i sega celiot pc site particii mi se polni so word fajlovi so ekstenzija .exe.
Pr. Vleguvam vo folder IGRI (vnatre se pojavuvat dva fajla igri.exe i windows.exe), vleguvam vo druga papka i vnatre pak se pojavuvaat drugi fajlovi
obicno kako imeto na folderot.
Koristam Avast 5 Pro go skenirav cel pc i nisto ne najde .
STO DA NAPRAVAM IMAM MNOGU PODATOCI :toe: NEKAKO DA SE SPASAM OD FORMAT ILI ???

T

Tetro

Гостин
Zdravo na site ,ke moze li nekoj da mi pomogne :
preku USB dojdov do fajl so ekstenzija .exe i sega celiot pc site particii mi se polni so word fajlovi so ekstenzija .exe.
Pr. Vleguvam vo folder IGRI (vnatre se pojavuvat dva fajla igri.exe i windows.exe), vleguvam vo druga papka i vnatre pak se pojavuvaat drugi fajlovi
obicno kako imeto na folderot.
Koristam Avast 5 Pro go skenirav cel pc i nisto ne najde .
STO DA NAPRAVAM IMAM MNOGU PODATOCI :toe: NEKAKO DA SE SPASAM OD FORMAT ILI ???
Апдејт на антивирусот напрај си и скенирај цело писи.

Ако не сака, симни си аваст 4.8, јас го користам, навремено апдејтувам и веќе 5-6 години сум немал поголеми проблеми со вируси.

S

smart ass

Гостин
Warning Serious problems might occur if you modify the registry incorrectly by using Registry Editor or by using another method. These problems might require that you reinstall your operating system. Microsoft cannot guarantee that these problems can be solved. Modify the registry at your own risk.

To this hotfix, follow these steps:
Quit PowerPoint 2003.
Click Start, click Run, type regedit, and then click OK.
Locate and then click to select the following registry key:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\PowerPoint\Options
After you select the key that is specified in step 3, point to New on the Edit menu, and then click DWORD Value.
Type Hotfix12394, and then press ENTER.
Right-click Hotfix12394, and then click Modify.
In the Value data box, type 1, and then click OK.
On the File menu, click Exit to quit Registry Editor

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
nemozam da procitam bluescreenot trae mn kratko zosto ima tajmer sto odbrojuva dole i se restartira a pred toa simnuvav genuine za windows7 ultimate :S
Од кога ти прави вака? Што имаш сменето пред да почне да ти се појавува ова?

Како да намалам видео клип од 75 мегабајти на 25 мегабајти?
Земи било кое програмче за конвертирање видео фајлови, земи го филмот и намали му квалитет на слика / квалитет на звук / големина на слика (резолуција) / тип на видео фајл.

Намали било што од овие (зависи која опција повеќе ти одговара) и ќе си стигнеш до саканата цел.

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Што е проблемот со мојот ПЦ ама никиако не сака Paste да оди. Кога ке копирам нешто после не ми ја дава опцијата Paste. Пробав и со скратениците ctrl+c и ctrl+v ама не сака. Помош?

A

apidrone

Гостин
Што е проблемот со мојот ПЦ ама никиако не сака Paste да оди. Кога ке копирам нешто после не ми ја дава опцијата Paste. Пробав и со скратениците ctrl+c и ctrl+v ама не сака. Помош?
А што пробуваш да копираш?

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
А што пробуваш да копираш?
Било што, не успева. Првин пробав папка една да ископирам, после слика, па линк копирав, нема Пејст, ништо не сака да се копира. Воопшто не ја прикажува како достапна таа опција.

Kajgana Shop

На врв Bottom