haCk0r
Customization Windows OS
- Член од
- 8 јануари 2009
- Мислења
- 4.291
- Поени од реакции
- 1.583
А админски јузер? (име само..)
Profesor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А админски јузер? (име само..)
xp користам и веројатно е 32 бит штом не пишуе![]()
32 bit е тогаш
А можеш и на друг начин да провериш отвори Run пиши cmd во cmd ке пишеш systeminfo таму го пишува x86 (32 bit)
не може, треба пассЗдраво,
Може ли да ми помогнете,во училиштето ни се блокирани некои сајтови (facebook,youtube...).Блокирани се преку опен.днс.дали знае некој како може да се одблокират сајтовите .
Фала однапред
pass za da se logiras kako SEFХаха каков пасс треба бе![]()
kako profesor mozes samo na profesorskiot pc da se logiras ama pak imas ednakov pristap kako ucenik01 taka da ne ti vrsi ni toa rabota. Dzabe se obiduvate nema nacin...Profesor
pass za da se logiras kako SEFama nazalost ni so toa ne se trga OpenDns
vo koe skolo e toa da ne sme od isto skolo i kako e lozinkata za netadmin ama pisi mi pmЗатоа и го прашав тоа, пошто нема ништо за блокираните сајтови. Иначе ја имам лозинка од sysadmin и netadmin. Кернелот кај нас у школо не е апдејтиран од кога се инсталирани и лесно беше да најдеме експлоит и да го смениме. Низ повеќето школи има направено апдејт и подобро се поставени пермисиите за обичните јузери т.е ucenikX, али толку си ја гледа работата нашиот „шеф“. То е, јеби га.
Хаха каков пасс треба бе![]()
pass za da se logiras kako SEFama nazalost ni so toa ne se trga OpenDns
--- надополнето ---
kako profesor mozes samo na profesorskiot pc da se logiras ama pak imas ednakov pristap kako ucenik01 taka da ne ti vrsi ni toa rabota. Dzabe se obiduvate nema nacin...
Затоа и го прашав тоа, пошто нема ништо за блокираните сајтови. Иначе ја имам лозинка од sysadmin и netadmin. Кернелот кај нас у школо не е апдејтиран од кога се инсталирани и лесно беше да најдеме експлоит и да го смениме. Низ повеќето школи има направено апдејт и подобро се поставени пермисиите за обичните јузери т.е ucenikX, али толку си ја гледа работата нашиот „шеф“. То е, јеби га.
vo koe skolo e toa da ne sme od isto skolo i kako e lozinkata za netadmin ama pisi mi pm
Значи вака. На кој начин се блокирани страните ? Иде еден „Администратор„ кај нас у школо веројатно по сеите школи иде различен, и сега они ја користат страната OpenDNS за да блокираат одредени страни. Тоа го прават со вметнување на некои домени, така да после автоматски секоја страна со тој домен не ја отвара. Друго имаат акаунт преку кој го вршат тоа, и таму имаат пасворд. Така да ако го знаеш акаунт и пасворд од твоето школо бујрум најави си се и одблокирај си![]()
Ако ти прави проблем и на Винампот и на Медија плеерот тогаш можеби е проблемот до драјверите од звучната карта, реинсталирај ги и пробај пак, ако нејќе кажи да бараме друго чаре.ај ако може некој да ми помогне.. пред некој ден прекина да ми функционира винампот го избришав и го инсталирав пак наново и пак некеше, ми се појавува едно квадратче горе во кое пишува дека има грешка во скриптата..![]()
почна да ми се појавува и на медија плеерот, па ако знае некој нека помогне.. позз