Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Ниеден антивирус не ти го блокира компјутерот туку тоа се вирусите кои ги закачуваш поради слабиот антивирус :)
Иначе со секој антивирус е можно и сигурно ќе закачиш некој вирус или нешто слично, значи 100% заштита не е возможна.
Јас го користам Eset Smart Security Centar и сум презадоволен од него. Ако сакаш пиши ПП ќе ти дадам/објаснам се што е потребно.

Ми го блокира кога скенира,ништо друго не можам да отворам.
Ги имам користено сите овие,ама морам да инсталирам некој пак,па нека биде најдобриот :) Ако имаш торент за целата верзија прати ми го по ПП.

Дали има некоја програма со која може да се отвора блокирана веб-страна. Најдов преку една страна ама јутуб отвора а фб пак не сака.....па секоја помош ми е добредојдена

Дали има некоја програма со која може да се отвора блокирана веб-страна. Најдов преку една страна ама јутуб отвора а фб пак не сака.....па секоја помош ми е добредојдена

На кој начин ти е блокирана? Што ти кажува кога сакаш да отвориш?

абе во студентските домови што ги имаат блокирано ако си во тек со тоа. има нет во секоја соба ама мотика, јутуб и фб се блокирани. затоа да не има некоја финта..?

абе во студентските домови што ги имаат блокирано ако си во тек со тоа. има нет во секоја соба ама мотика, јутуб и фб се блокирани. затоа да не има некоја финта..?

Да. Стави за ДНС сервер 195.26.152.19 и терај :)

пратив порака да проверат пошто не сум таму :) фала во секој случај-имаш зеленко предвреме :)))

--- надополнето ---

патем ако не оди ова има некој си план б? :)

Кога би симнал Windows 7ца на пр., истиот file го режам со Nero како bootable cd? (бидејќи сакам да го форматирам pc-то, а и да го инсталирам напоменатиов ОС)

Кога би симнал Windows 7ца на пр., истиот file го режам со Nero како bootable cd? (бидејќи сакам да го форматирам pc-то, а и да го инсталирам напоменатиов ОС)

не, викни некој што се разбира, оти вака ќе заебеш нешто :)

--- надополнето ---

На тој принцип оди, или не?

--- надополнето ---

Ај уште еднаш да прашам. Значи.. симињам сетап од Windows 7ца, сакам истиот да го изрежам на це-де (како bootable CD ли треба?) и истиот после сакам да го употребам при форматирање на компјутерот..

случајно да не немаш Флеш Плејер или Јава?
не сум сигурен кое точно треба ама инсталирај ги двете и пробај пак да ауплоудираш :wink:

Ги инсталирав и двете, ама пак истото.:toe:

Ај уште еднаш да прашам. Значи.. симињам сетап од Windows 7ца, сакам истиот да го изрежам на це-де (како bootable CD ли треба?) и истиот после сакам да го употребам при форматирање на компјутерот..

Да, го режеш на цд-де, како бутабилно,
после го рестартираш пи-си-то и правиш да бутира од це-де-то,
форматираш.

**предупреден си од моја страна да внимаваш, формат не е мала работа и се прави на одговорност на форматирачот :)

--- надополнето ---

Да, го режеш на цд-де, како бутабилно,
после го рестартираш пи-си-то и правиш да бутира од це-де-то,
форматираш.

**предупреден си од моја страна да внимаваш, формат не е мала работа и се прави на одговорност на форматирачот :)

Проблемче
Имам и посебен микрофон а и на слушалките арно ама неќат да работаат се додека не отидам во Control Panel-> Sound, speech and audio devices-> Sound and audio devices- после бирам Voice и на крај кај микрофонот што е треба да стиснам Test hardware-Next-next-next
Ова треба да го повторувам после секој Restart/ Turn Off
има некоја "финта" ова да не морам да го правам??

Проблемче
Имам и посебен микрофон а и на слушалките арно ама неќат да работаат се додека не отидам во Control Panel-> Sound, speech and audio devices-> Sound and audio devices- после бирам Voice и на крај кај микрофонот што е треба да стиснам Test hardware-Next-next-next
Ова треба да го повторувам после секој Restart/ Turn Off
има некоја "финта" ова да не морам да го правам??

Пробај инсталирај најнови драјвери за звучната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom