Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Ниеден антивирус не ти го блокира компјутерот туку тоа се вирусите кои ги закачуваш поради слабиот антивирус :)
Иначе со секој антивирус е можно и сигурно ќе закачиш некој вирус или нешто слично, значи 100% заштита не е возможна.
Јас го користам Eset Smart Security Centar и сум презадоволен од него. Ако сакаш пиши ПП ќе ти дадам/објаснам се што е потребно.

Ми го блокира кога скенира,ништо друго не можам да отворам.
Ги имам користено сите овие,ама морам да инсталирам некој пак,па нека биде најдобриот :) Ако имаш торент за целата верзија прати ми го по ПП.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Дали има некоја програма со која може да се отвора блокирана веб-страна. Најдов преку една страна ама јутуб отвора а фб пак не сака.....па секоја помош ми е добредојдена

T

Tetro

Гостин
Дали има некоја програма со која може да се отвора блокирана веб-страна. Најдов преку една страна ама јутуб отвора а фб пак не сака.....па секоја помош ми е добредојдена
На кој начин ти е блокирана? Што ти кажува кога сакаш да отвориш?

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
абе во студентските домови што ги имаат блокирано ако си во тек со тоа. има нет во секоја соба ама мотика, јутуб и фб се блокирани. затоа да не има некоја финта..?

T

Tetro

Гостин
абе во студентските домови што ги имаат блокирано ако си во тек со тоа. има нет во секоја соба ама мотика, јутуб и фб се блокирани. затоа да не има некоја финта..?
Да. Стави за ДНС сервер 195.26.152.19 и терај :)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
пратив порака да проверат пошто не сум таму :) фала во секој случај-имаш зеленко предвреме :)))

--- надополнето ---

патем ако не оди ова има некој си план б? :)

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Кога би симнал Windows 7ца на пр., истиот file го режам со Nero како bootable cd? (бидејќи сакам да го форматирам pc-то, а и да го инсталирам напоменатиов ОС)

T

Tetro

Гостин
Кога би симнал Windows 7ца на пр., истиот file го режам со Nero како bootable cd? (бидејќи сакам да го форматирам pc-то, а и да го инсталирам напоменатиов ОС)
не, викни некој што се разбира, оти вака ќе заебеш нешто :)

--- надополнето ---

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
На тој принцип оди, или не?

--- надополнето ---

Ај уште еднаш да прашам. Значи.. симињам сетап од Windows 7ца, сакам истиот да го изрежам на це-де (како bootable CD ли треба?) и истиот после сакам да го употребам при форматирање на компјутерот..

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
случајно да не немаш Флеш Плејер или Јава?
не сум сигурен кое точно треба ама инсталирај ги двете и пробај пак да ауплоудираш :wink:
Ги инсталирав и двете, ама пак истото.:toe:

T

Tetro

Гостин
Ај уште еднаш да прашам. Значи.. симињам сетап од Windows 7ца, сакам истиот да го изрежам на це-де (како bootable CD ли треба?) и истиот после сакам да го употребам при форматирање на компјутерот..
Да, го режеш на цд-де, како бутабилно,
после го рестартираш пи-си-то и правиш да бутира од це-де-то,
форматираш.

**предупреден си од моја страна да внимаваш, формат не е мала работа и се прави на одговорност на форматирачот :)

--- надополнето ---

Да, го режеш на цд-де, како бутабилно,
после го рестартираш пи-си-то и правиш да бутира од це-де-то,
форматираш.

**предупреден си од моја страна да внимаваш, формат не е мала работа и се прави на одговорност на форматирачот :)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Проблемче
Имам и посебен микрофон а и на слушалките арно ама неќат да работаат се додека не отидам во Control Panel-> Sound, speech and audio devices-> Sound and audio devices- после бирам Voice и на крај кај микрофонот што е треба да стиснам Test hardware-Next-next-next
Ова треба да го повторувам после секој Restart/ Turn Off
има некоја "финта" ова да не морам да го правам??

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Проблемче
Имам и посебен микрофон а и на слушалките арно ама неќат да работаат се додека не отидам во Control Panel-> Sound, speech and audio devices-> Sound and audio devices- после бирам Voice и на крај кај микрофонот што е треба да стиснам Test hardware-Next-next-next
Ова треба да го повторувам после секој Restart/ Turn Off
има некоја "финта" ова да не морам да го правам??
Пробај инсталирај најнови драјвери за звучната.

mikki

FeRRuM
Член од
15 мај 2009
Мислења
74
Поени од реакции
0

Kajgana Shop

На врв Bottom