Помош, софтверски проблеми и совети

T

Tetro

Гостин
laptopot pocna da mi gree pa verjatno se napolnil prasina.... sakam da prasam kako najdobro da go iscostam lap topot??? bez da go otvoram....
најдобро да го исчистиш,
прво отвори го,
ако се плашш дека ќе заебеш нешто,
дај да го отвори некој што разбира како.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.439
вака,имав Windows Vista и на куќиштето имав стандарден приклучок за звучници одпозади и кај што се USB портовите однапред исто така 2 приклучоци за слушалки и микрофон.Звучниците ми беа прклучени одпозади,а слушалките однапред и звукот во исто време одеше и преку слушалките и преку звучниците.Сега го однесов на преинсталација и ставив Windows 7 и приклучоците што се однапред не работат.Одпозади ги поврзав и слушалките и звучниците-работат,а од предните приклучоци не работат.:vozbud::vozbud::vozbud:
plssss кој може да ми помогне пошто ме мрзи секогаш да ги уклучувам и исклучувам звучниците и слушалките

Член од
24 март 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
помош

си купив лаптоп acer aspire 5740g-434g64mn ама нема windows7 има linox како да го избришам да стам win. имам ботвашто cd напрајв да тргвит од cd се пуштат win за инсталиране и после ко ке требит да одберам кај да се инсталира ми пиши дека нема NTFS дел и до тука пишете скајп ако мозе за полесно да ми помогните или еве мојот ivanninja18

T

Tetro

Гостин
си купив лаптоп acer aspire 5740g-434g64mn ама нема windows7 има linox како да го избришам да стам win. имам ботвашто cd напрајв да тргвит од cd се пуштат win за инсталиране и после ко ке требит да одберам кај да се инсталира ми пиши дека нема NTFS дел и до тука пишете скајп ако мозе за полесно да ми помогните или еве мојот ivanninja18
има и тема за ова, клик тука

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
мала пшомош вака јас сакам од персонален на лап топ да пренесам се што имам односно да копирам и сега стиганв до некаде имено на лап топот вика за да извршиш Window Easy trasver потребен е клуч од стариот компјутер незнам кој е. ај ако знаете или објаснете како се префрлуваат.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
мала пшомош вака јас сакам од персонален на лап топ да пренесам се што имам односно да копирам и сега стиганв до некаде имено на лап топот вика за да извршиш Window Easy trasver потребен е клуч од стариот компјутер незнам кој е. ај ако знаете или објаснете како се префрлуваат.
Зашто не позајмиш некој надворешен хард диск и префрли си се што ти треба многу лесно брзо и едноставно. Или па поврзи ги во мрежа, направи си Share на фолдерите, копирај ги, толку.

А тоа за Window Easy trasver, да не ти бара да го има на двата компјутера, па на едниот да направиш PASS за после на другиот да го внесеш истиот за да се конектираат?

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Зашто не позајмиш некој надворешен хард диск и префрли си се што ти треба многу лесно брзо и едноставно. Или па поврзи ги во мрежа, направи си Share на фолдерите, копирај ги, толку.

А тоа за Window Easy trasver, да не ти бара да го има на двата компјутера, па на едниот да направиш PASS за после на другиот да го внесеш истиот за да се конектираат?
како да се поврзат во мрежа? инаку незнам што точно бара вика потребен е клуч од стариот компјутер!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
како да се поврзат во мрежа? инаку незнам што точно бара вика потребен е клуч од стариот компјутер!
На оваа тема имаш се што ти е потребно за да ги поврзеш во мрежа.
И ти препорачувам да си викнеш некој поискусен да ти ги среди :)

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Неможам да отворам замунда со ниеден пребарувач. Со други страни немам проблем. Кој можи да биди проблемот?

T

Tetro

Гостин
Неможам да отворам замунда со ниеден пребарувач. Со други страни немам проблем. Кој можи да биди проблемот?
проба со друг пребарувач?
да не ти е блокиран сајтот од провајдерот?

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
dali postoi nekoja programa ili nachin da stavam moja programa na startup.. primer internet konekcijava i runonce.bat vo eggdrop. Pozdrav.

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
Дали ти ја има отворено воопшто? И само да знаеш дека замунда е достапна само за балканот, ти кажувам ова ако случајно не си во Македонија.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Zdravo na decki . Mi treba nekoja programa za da podelam iso file koj e 5.5 GB na 2 file za da gi reznam na DVD poso e mnogu golem file-ot. :toe:Potocno se raboto za igra PES 2010 koja e 5.5GB sakam da ja reznam i da ja instaliram na drug kompjuter.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
dali postoi nekoja programa ili nachin da stavam moja programa na startup.. primer internet konekcijava i runonce.bat vo eggdrop. Pozdrav.
Drag&drop функционира во Start менито на Windows ... значи фати ја со десен клик иконата која е кратенка кон програмата или самата програма и повлечи ја изнад копчето Start ... кога ќе се отвори менито оди изнад All Programs ... па Startup и во листата на Startup пушти ... одбери дали сакаш да копираш или да креираш кратенка.
Истото можеш да го направиш и ако ја отвориш локацијата C:\Documents and Settings\xxxkorisnikxxx\Start Menu\Programs\Startup која е еквивалент на она што го гледаш преку Start менито и тука да ја ископираш кратенката или програмата.

Zdravo na decki . Mi treba nekoja programa za da podelam iso file koj e 5.5 GB na 2 file za da gi reznam na DVD poso e mnogu golem file-ot. :toe:Potocno se raboto za igra PES 2010 koja e 5.5GB sakam da ja reznam i da ja instaliram na drug kompjuter.
WinRAR имаш? Кога креираш архива имаш опција за поделба на крајната датотека по разни големини (CD,DVD и сл.).

Kajgana Shop

На врв Bottom