Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Зошто кога слевинам фајлови и не ми се отварат, погледнете каква е сликата и не бива да управам, ај некој нека ми каже, сега за кантер пачот сакам го v21 а го имам сега v36 .. сега го сакам v21 и погледнете што ми се појавува, каква е сликата ( фајлот )...
ПОМОШ ?

Имаш Winrar инсталирано у компјутерот ???

JocikA

The red one
Член од
24 јуни 2008
Мислења
109
Поени од реакции
28
Imam eden problem so komjuterov. Koga ke go startuvam posle zatvaranje na Nodot ako odma kliknam na bilo sto mi se otvara help support system ( okolu 40 prozorci ) koi potoa gi gasam, a ako pocekam 5 min se e ok. Stom se zakacam na internet po samo nekolku otvoreni strani pocnuva avtomatski da mi otvara eden kup tabovi od help support (bilo da e od mozila ili google chrome) bez razlika na koja strana sum bil, i potoa kompjuterot mi se blokira i mora restart i posle pak ista prikazna. Vekje nekolku pati go formatiram i sekoj pat koristev razlicen antivirus no sekogas istoto se slucuva. Se izvinuvam za koristenje latinica, nemam Mk poddrska vo momentov.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
прво ми треба едно разграничување помеѓу Freware i Free trial и добро објаснување?

друго каде може бесплатно да се симне Corel Video editor i Corel Photo shop?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
прво ми треба едно разграничување помеѓу Freware i Free trial и добро објаснување?

друго каде може бесплатно да се симне Corel Video editor i Corel Photo shop?
Freeware - Апсолутно бесплатно !
Free Trial - бесплатно само одреден временски период (недела, месец...) Обично служи за да ја испробаш програмата и потоа да ја купиш (во ЕУ :))

А од работиве шо ги бараш имаш само free trial ..... на официјалната страна на нет.
Или можеш да си бараш по торент страни :smir:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Freeware - Апсолутно бесплатно !
Free Trial - бесплатно само одреден временски период (недела, месец...) Обично служи за да ја испробаш програмата и потоа да ја купиш (во ЕУ :))

А од работиве шо ги бараш имаш само free trial ..... на официјалната страна на нет.
Или можеш да си бараш по торент страни :smir:
а да не знаеш колку чини таквиот програм лиценциран да се инсталира?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
а да не знаеш колку чини таквиот програм лиценциран да се инсталира?
Имаш на официјалната страна али во секој случај скапичко е...
Ако совеста не ти дозволува да користиш пиратски софтвер :) купи си го... иначе во секој друг случај симнувај битторент или уторент и сигурно ке го најдеш софтверот што ти треба кракнат или со лиценца на некоја торент страна... ако не си симнувалa торенти до сега ке ти треба помош од некој поискусен :smir:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Имаш на официјалната страна али во секој случај скапичко е...
Ако совеста не ти дозволува да користиш пиратски софтвер :) купи си го... иначе во секој друг случај симнувај битторент или уторент и сигурно ке го најдеш софтверот што ти треба кракнат или со лиценца на некоја торент страна... ако не си симнувалa торенти до сега ке ти треба помош од некој поискусен :smir:
имам уторент сум симнувала но ќе видам колку чини оригинал страв ми е преку торентот да не закачам вирус тоа ми е иако имам антивирус програм но сепак ми е шубе.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
имам уторент сум симнувала но ќе видам колку чини оригинал страв ми е преку торентот да не закачам вирус тоа ми е иако имам антивирус програм но сепак ми е шубе.

Попрво би дала пари за програмот одколку брзо безболно и лесно да го симнеш преку торент?

И не се плаши, не се фаќа така лесно вирус, башка и антивирус имаш. Ако ти е шубе, нека ти прати некој торент квалитетен и толку

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Како да го исклучам оваа да не ми излегува никогаш

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Како да го исклучам оваа да не ми излегува никогаш
На страните кај што не сакаш да ти се појавува,штиклирај го средното во options-never translate this sate

Пример,отвори кајгана,штиклирај го тоа и крај :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Aj nekoj da mi dade dobar antivirus za :
Ram : 512 MB
Grafika : GeForce FX 5200.
:Фала:

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
Eset nod 32, иди на www.isohunt.com пиши mara fix и симни го првото, имаш инструкции за инсталирање на фиксот..

Kajgana Shop

На врв Bottom