Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
12 јануари 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
ИАм проблеми со брзина на нетот.
Проблемот ми се јавува кога да речеме ќе ставам некој торент на Уторент и поради тоа, ми се коци интернетот и страни отвара по 5-6 минути. И на мозила и на опера.
Што може да е проблем? Дали уторентот врши некакви пречки врз нетот?
Дали би се поправило ова доколку би ставил друг П2П програм?

И ај успат. ДА прашам за звукот. Дали ако поврзам ДВД со ПЦ преку аукс у делот Лајнд Аут, би добил 5,1 звук, бидејќи ДВД-то е такво? И дали има везе тоа што треб да се намести 2.1; 5.1; 7.1 во програмче за звукот. Пробав значи со 5.1 налин но кога ќе стиснам Тест, за звучниците да свират, свират односно вадат звук само Предните 2, односно лев и десен, а другите не вадат звук.
Околу звукот...влезот AUX на двд е стерео влез...значи во двд испракаш стерео сигнал (сигнал кој што го репрудуцира само два звучници во твојата ситуација предните два). Значи од стерео сигнал не можиш да добијаш репродукција на 5.1 сараунд систем.Во некои двд постои опција PRO LOGIC.Ако ја имаш таа опција тогаш можеш да добијаш некој вид на виртуелен сараунд.Тогаш ке ти работат сите звучници но ке биде далеку од TRUE Suround.Нема да го има истиот квалитет. За да довијаш 5.1 сараунд мора да внесиш и 5.1 влез.Тоа можеш да го изведиш ако и твојата звучна карта има таков излез,нормално и двд то ако има таков влез.На звучната карта и на двд означени се каналите 2предни 2 задни 1 центар и 1 вуфер. Со каблина мораш да ги поврзеш точно за да не се помешаат каналите.После од звучната мораш да смениш од стерео на 5.1.Дури така можеш да добијаш 5.1.И уште една работа за да репродуцираш 5.1 мораш да имаш и 5.1 запис.Се надевм ќе се снајдиш...позз:smir:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ако симнувам дирекно од страна, на пример како вчера шо симнав Драјвери за Нвидиа ми ги симнуваше со 800кб, а страните се отвараа нормално тој период. Што и да симнувам, и со колку и да иде се си е ОК, освен ако даунлоад е преку торент.
Кога симнуваш од страна пример nvidia симнуваш од нивниот сервер односно клиент-сервер конекција во тој случај симнуваш со твојата максимална брзина од провајдер, додека кај п2п торенти (клиент-клиент) зависат сидери (клиенти што завршиле и аплоадираат) и обично брзината кај п2п е помала освен ако не се работи за некој силен торент.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Кога симнуваш од страна пример nvidia симнуваш од нивниот сервер односно клиент-сервер конекција во тој случај симнуваш со твојата максимална брзина од провајдер, додека кај п2п торенти (клиент-клиент) зависат сидери (клиенти што завршиле и аплоадираат) и обично брзината кај п2п е помала освен ако не се работи за некој силен торент.
Знам за фајловите од страни кои се симнуваат од нивни сервери. Знам за тоа дека брзината на торентите, зависи од сидери и личери. Мене проблемот ми е шо Уторентот ми го успорува, да не речам ми го блокира нетот на 5-10 мин. Ме интересира како тоа да го фикснам.

Член од
12 јануари 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Здр...и јас имам еден проблем и неможам да најдам решение...Се работи за Acronis True Image...неможи да крени на сите компјутери само на одредени...кога ке го стартуваш било да е преку Akronis botabile disk или преку Acronis secure zone на одредени компјутери се затемнува сликата и стои затемнато...не сака да продолжи понатаму.Ги имам користено и двете верзии 8.0 и 10.0...дали некој има решение за овој проблем...однапред благодарам:smir:...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Знам за фајловите од страни кои се симнуваат од нивни сервери. Знам за тоа дека брзината на торентите, зависи од сидери и личери. Мене проблемот ми е шо Уторентот ми го успорува, да не речам ми го блокира нетот на 5-10 мин. Ме интересира како тоа да го фикснам.
Прочитај тука во врска со лимитирање на TCP конекциите

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Имам имсталирано dell windows home sp3 , ми поминаа 30 дена и сега ми бара активација.Помош ???????

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам имсталирано dell windows home sp3 , ми поминаа 30 дена и сега ми бара активација.Помош ???????
Е активирај го де...

А за илегално, треба да “!„“!%!„“„! и да симнеш &„*!&‘!‘@#*! и после ќе @&*^@!&^$!@*& и ќе биде активиран :)

Член од
15 јануари 2009
Мислења
92
Поени од реакции
13
Имам windows 7 веке 3месеци, и пред една недела почна да се рестартира компјутерот сам на 1-2 саати работа, дали може некој да помогне ЗОШТО е тоа така?

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Имам windows 7 веке 3месеци, и пред една недела почна да се рестартира компјутерот сам на 1-2 саати работа, дали може некој да помогне ЗОШТО е тоа така?
Имаш РЦ верзија на седмицата ( од тие првите ) , инсталирај си РТМ или понова.

а тоа што се рестартира сам, микрософт го направиле така само за РЦ верзијата.

M

marsovka

Гостин
не знам каде да го поставам прашањево ( нормало ко секое женско)

Али коа ќе кликнам во мојот потпис за да си го проверам блогот иде ова
Warning visiting this site may harm your computer... и дрн дрн јариња кликам ан еден од линковите ми дава некое образложение дека некој друг рандом блог имал вирус и сеа целиот блогер е опасен ( колку што сватив) како да го подесам гугл хромот ова да не ми го покажува ( иритира само )

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
не знам каде да го поставам прашањево ( нормало ко секое женско)

Али коа ќе кликнам во мојот потпис за да си го проверам блогот иде ова
Warning visiting this site may harm your computer... и дрн дрн јариња кликам ан еден од линковите ми дава некое образложение дека некој друг рандом блог имал вирус и сеа целиот блогер е опасен ( колку што сватив) како да го подесам гугл хромот ова да не ми го покажува ( иритира само )
Мислам дека антивирусната програма го прави тоа,го дава тоа известување (ако имаш инсталирано антивирус).Ако имаш расчепкај низ него,ама пожелно е да стои така пошо на секоја страна што ја отвораш,а има вирус,ке ти се појавува тоа,да бидеш информисана :)

Kajgana Shop

На врв Bottom