Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Ми треба програма со која при скенирање на ворд документ може да се менува содржината (текстот). Да не ми го дава како слика.
Ај ако користел некој нешто такво да предложи

Фала
Abbyy fine Reader Работи екстра има и поддршка за кирилица. Мислам дека е бесплатно побарај на нет. Јас имам верзија 6 но има и понови но тие ги немам пробано

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Abbyy fine Reader Работи екстра има и поддршка за кирилица. Мислам дека е бесплатно побарај на нет. Јас имам верзија 6 но има и понови но тие ги немам пробано

ABBYY Fine Reader 10
Price: Free to try (15-day trial/50-page output limit); $399.99 to buy

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
У биосот ке го исклучиш Ако е за Windows XP ,ако е за Windows Vista/7 тогаш така ке ти остане бидејки Vista чита се што имаш на матичната и да немаш флопи ако ти е извадено она ке ти го чита дека има
Кај мене сеуште го покажува во XP и покрај тоа што го избришав од БИОС.

Мислам кој SHIT е кога одам со стрелките надолу по дисковите и ако го трефнам А: ...

ABBYY Fine Reader 10
Price: Free to try (15-day trial/50-page output limit); $399.99 to buy
едитирано модератор

Еве го бесплатно :)))

Зошто ми го отвара open with кога ќе кликнам двоен клик на C или D:toe:

Ова е ептен едноставно!

Значи отвори го C и D некако. Мислам преку My Computer или напиши некаде пример My Documents во address: C: или D:

После тоа во Options - одбери Show Hidden Files and Folders.

Ќе најдеш autorun.inf мислам е (не .ini) и ќе го отвориш во Notepad.

Ќе избришиш се што пишува од текст и ќе направиш Save, внимвај да биди во inf формат а не txt.

И ќе ги отвораш без проблем!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Отвори конзола со администратосрки права. Десен клик на command prompt и Run as admin.
И напиши (пишувај ред по ред). Наместо X, пиши ја буквата која треба. Другото, копи пасте
Код:
X:
cd \
takeown /F "System Volume Information" /a
cacls "System Volume Information" /E /G Administrators:F
rmdir /S /Q "System Volume Information"
Можно е да не работи, го немам пробано. И немој по грешка ова да го направиш на дискот од активниот ОС.
Со оваа метода успеав, фала на помош. :)

ABBYY Fine Reader 10

Јас сум презадоволен од A4Tech, имам и 5.1 слушалки, ласерски маус, тастатура и маус пад од A5Tech.

Се ми работи безпрекорно.
Тоа е зашто немаш пари за Logitech. :vozbud:
Се шалам, и јас имам слушнато само фини зборови за A4Tech, само не сум се одлучил да земам нешто од нив, бидејќи премногу ги почитувам Logitech, досега се земено од нив е коска, навистина ем квалитетно, ем најдобро во перформанси.

Затоа што имаш вирус. Прво направи тоа што вика Волксваген, а потоа со антивирусот апдејтувај дефиниции, па направи fullscan.

Член од
28 јануари 2008
Мислења
298
Поени од реакции
68
мене ми треба програм за од pdf во word и да може да се едитира ( да не го дава како слика )
дали може со оваа програма?/??
пробав со различни програми како на пример adobe professional, pdf editor но нејќе :D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
мене ми треба програм за од pdf во word и да може да се едитира ( да не го дава како слика )
пробав со различни програми како на пример adobe professional, pdf editor но нејќе :D
Пробај вака.

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
значи имам еден мал проблем: Долу со десниот ќош каде ми кажува дали сум мрежно поврзан кока го вклучам компјутерот се е ОК но по некое време истата икона се смени во 2 монитора еден познади друг со жолт триаголник и во него извичник и на иконката пишува дека статусот е limited or no conectivity значи дали некои знае како да го решам овој проблем ( windows XP )

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846

Може 100%. Јас имам така едитирано многу пати. А за цената незнам 10 дали е бесплатна или не. Јас што ја имам 6 беше бесплатна а имам сретнато 7 со скенер ја даваја. Али мислим дека и да не е бесплатна ќе ја најдеш. Поздрав

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
значи имам еден мал проблем: Долу со десниот ќош каде ми кажува дали сум мрежно поврзан кока го вклучам компјутерот се е ОК но по некое време истата икона се смени во 2 монитора еден познади друг со жолт триаголник и во него извичник и на иконката пишува дека статусот е limited or no conectivity значи дали некои знае како да го решам овој проблем ( windows XP )
дали ова кога ке се појави имаш интернет? ако да, таа конекција ти е вишок, и треба да и направиш disable во network connections (start->settings->network connections)...

иначе, ја иам нов проблем...
Search assistant-от ми е бел (blank) Празен.. :|

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Еден друг член имаше ист проблем. [post=3271776]Еве го решението[/post].

епа така ги најдов одговорите за сo кои програми може :D
и кога ќе го конвертирам ми дава како слика
ABBYY FineReader 10 - препознава текст на (скенирана) слика. (сѐ што се скенира се внесува како слика, па со оваа програма со претвара во текс)

ABBYY PDF Transformer 3.0 - претвара ПДФ (со текст, слики и останато што има во него) во други формати вклучувајќи го и Word, и обратно. Што имам гледано, работи одлично (јас лично немам работено со ниеден).

И двете се купуваат. Пробни верзии имаш од нивниот сајт.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
ABBYY FineReader 10 - препознава текст на (скенирана) слика. (сѐ што се скенира се внесува како слика, па со оваа програма со претвара во текс).
Дополнение!

ABBYY FineReader 10 препознава текст директно и од документ ставен во скенер......не мора да го зачуваш како слика .....само ..save as word document и завршена работа

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
А зошто толку да се комплицира кога може преку самиот Адобе ридер:

На сликава кај што е стрелката, ќе избереш тоа Selekt. Ќе го селектираш она што ти треба од пдф докуметот, ќе го копираш и ќе пастираш во Ворд. После само малку ќе го уредиш и готово!

Kajgana Shop

На врв Bottom