Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Gamer OSD ... ??? тоа го иам со графичката заедно се инсталираше.... и неможам да го избришам... ми мава еррор ако сакам да го анинсталирам...
А да напраиш ти фул скен со Касперски (остај го цела ноќ да скенира, вака праи и НОД32, али скенира се до најмал фајл). Ако не, иди фул скен со Spybot Search & Destroy програмата. Може имаш фатено вирус од септември до сеа..

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Пред некое време приметив дека имам постојан даунлоад од околу 5,6 кб/сек. Значи само уклучен компјутер без бровсер без скајп или МСН, си тера од прилика 5,6 кб во секунда. Тоа иди над 500 мегабајти за 24 сати. Единствено паѓа на 0 (нула) кога ќе го исклучам модемот (кабловски интернет)
Имам Виндовс 7, Avira и Ad aware
Исклучив аплоади од виндовс од офис од адобе.... али не помага
Дали може да се пронајде кој процес кој програм ми го прави тој константен даунлоад?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Пред некое време приметив дека имам постојан даунлоад од околу 5,6 кб/сек. Значи само уклучен компјутер без бровсер без скајп или МСН, си тера од прилика 5,6 кб во секунда. Тоа иди над 500 мегабајти за 24 сати. Единствено паѓа на 0 (нула) кога ќе го исклучам модемот (кабловски интернет)
Имам Виндовс 7, Avira и Ad aware
Исклучив аплоади од виндовс од офис од адобе.... али не помага
Дали може да се пронајде кој процес кој програм ми го прави тој константен даунлоад?
Ај вака првен пробај направи оптимизација на интернетот со помош на TuneUp Utilities па види после ако не бива или ти е надминат лимитот или нешто од интернетот е

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Ај вака првен пробај направи оптимизација на интернетот со помош на TuneUp Utilities па види после ако не бива или ти е надминат лимитот или нешто од интернетот е
Спуштив и инсталирав tuneup (30 дена трајал) пуштив да направи оптимизции и чистења и ресетирав, се намали даунлодот на 2-4 Кб/с значи нешто успев. Е сега ти не ме разбра, јас немам проблем со лимит или некој бавен даунлоад, јас имам проблем што НОН СТОП нешто ми даунлодира компјутерот. Значи и да немам уклучено ни скајп ни бровсер ни МСН, bandwith monitor ми кажува дека константно има(в) околу 5-6 килобајти во секунда даунлоад па ко израчунав дека 5,5х60 секунди х 60 минути х 24 сати имам скоро 500 мегабајти некаков довнлоад од чисто мирно стоење што мислам дека е премногу и дека некој процес или програм нон стоп ми влечи нешто од интернет. Серга успеав да намалам на 2-4 (што е добро) али пак ме интересира што е тоа што на се исклучено влечи толку ?!?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Значи проблемов го имав во септември коа ми беше апла сјебан компјутерот и после 2 минути работа се гасеше... му направив и формат... и проблемот исчезна но не во целост... кога пуштам ВИДЕО ФАЈЛ.... сликата е ЗЕЛЕНА и за 3 секунди ми се укочува компјутерот ми се појавува плавиоt ekran и сеа незнам што пишува во целост но запамтив дека на крај пишува Dumping Psyhical Memory ( и број 1,2,3,.....)
Дали некој има претстава што е проблемот што не успеав да го решам ни со форамт... иначе во старт ап коа ке одам има програма што ја пушта и пишува вака..

Program: KernelFaultCheck File: %systemroot%\system32\dumper 0 -k

Дали е ова можеби поврзано со проблемот ? Иначе неможе да се исклучи чудово од старт ап.. ХЕЛП ?

И уште еден проблем.... Антивирусот ( касперски користам ) ми прави тоооооооооолку споро скан... што неможам да дочекам повеке од 2 % да помине...
Прво направи и анинстал на графичката преку Device Manager, после бриши ги драјверите од графичката преку Add/Remove, направи рестарт, па симни си ги најновите драјвери.

Бриши ги сите видео кодеци и симни го најновиот K-Lite Codec pack.

Спуштив и инсталирав tuneup (30 дена трајал) пуштив да направи оптимизции и чистења и ресетирав, се намали даунлодот на 2-4 Кб/с значи нешто успев. Е сега ти не ме разбра, јас немам проблем со лимит или некој бавен даунлоад, јас имам проблем што НОН СТОП нешто ми даунлодира компјутерот. Значи и да немам уклучено ни скајп ни бровсер ни МСН, bandwith monitor ми кажува дека константно има(в) околу 5-6 килобајти во секунда даунлоад па ко израчунав дека 5,5х60 секунди х 60 минути х 24 сати имам скоро 500 мегабајти некаков довнлоад од чисто мирно стоење што мислам дека е премногу и дека некој процес или програм нон стоп ми влечи нешто од интернет. Серга успеав да намалам на 2-4 (што е добро) али пак ме интересира што е тоа што на се исклучено влечи толку ?!?
Преку што/кој програм точно гледаш дека нешто ти прави Download.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Преку Bandwith monitor
http://www.bwmonitor.com/

A и се поклопува кога ќе проверам секој ден кај кабелскиот оператор на страната колку сум направил даунлоад.
Што Windows користиш?

Оди во Task Manager па во Performance и доле треба да имаш копче Resource Monitor (вака е на 7, на ХР не ми текнува).

Ќе ти отвори нов прозорец, таму имаш да одбереш Network и таму ти дава која апликација/процес колку (и дали) прави upload/download.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Let3 ај пробај со Du Meter, го имаш на замунда види дали и таму исто ти оди 2-4 кб/сек, може и нешто до bandwidth monitor да е!

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Прво направи и анинстал на графичката преку Device Manager, после бриши ги драјверите од графичката преку Add/Remove, направи рестарт, па симни си ги најновите драјвери.

Бриши ги сите видео кодеци и симни го најновиот K-Lite Codec pack.

Преку што/кој програм точно гледаш дека нешто ти прави Download.
а кај да ги симнам FREE Најновите драјвови ? гуглав нешо али ... слаба работа користам nvidia 8400gs

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
а кај да ги симнам FREE Најновите драјвови ? гуглав нешо али ... слаба работа користам nvidia 8400gs
А постојат и некои што се плаќаат????

Драјвери за било што се бараат на нивните официјални страни, во твојов случај www.nvidia.com

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Добро значи прашав многу пати, и пак ќе прашам да не знај некој да го реши овај проблем што ПРЕМНОГУ ме иритира:

Клиповите не ми се отвараат се дури не се лоадираат целосно (на youtube исл), и ова де се случува де не се случува, некогаш е океј, а некогаш ми прај проблем. Немам јак интернет за да чекам целосно лоадирање, и страшно е иритирачки. Користам Windows 7 со последен флеш плеер... И на секој прелистувач е исто.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
За 8400гс најновите драјвери од нвидиа не ти вршат работа....na stanicata na nVidia последни препорачани драјвери за неа се од 178.хх

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Добро значи прашав многу пати, и пак ќе прашам да не знај некој да го реши овај проблем што ПРЕМНОГУ ме иритира:

Клиповите не ми се отвараат се дури не се лоадираат целосно (на youtube исл), и ова де се случува де не се случува, некогаш е океј, а некогаш ми прај проблем. Немам јак интернет за да чекам целосно лоадирање, и страшно е иритирачки. Користам Windows 7 со последен флеш плеер... И на секој прелистувач е исто.
истата гомнарија ми се дешава и мене некад (често ).... чекам да се лоадира цел клип па да ми го пушти....

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Имам потреба да снимам од стриминг радио што го слушам на winamp директно на хард. Пробав со streamingreapper и Audio mid recorder ама постојано ми дава грешка као дека немам сетирано record device и никако не можам да го средам. Некој да има работено со слично нешто па да излезе во пресрет?:smir:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848

истата гомнарија ми се дешава и мене некад (често ).... чекам да се лоадира цел клип па да ми го пушти....
Избришете ги флеш плеерите што ги имате(преку Add or Remove Programs), исто избришете и Shockwave и Java. После тоа инсталиај го Adobe Flash Player 10, и инсталирај ги шоквејв и јава од поново. После рестартирај го компјутерот. Кај мене вака се поправи. Мене нејќеше ни да ми го лоад-не видеото.

Kajgana Shop

На врв Bottom