Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам дали ме разбра. Кога го стартувам ком. не излегува ништо, црн екран.:nesum:

На екран нема ништо......
....куќиштето си работи?
...на мониторот да не има она...но сигнал?
....пишти ли нешто од куќиштето
.......ја провери ли графичката
...извади ја батеријата од МП и пак вратија после минутка
........провери кабли и останати курци палци...
..отвори куќиште, зачисти малку , пререди ги наново компонентите...
...ако не бива носи во сервис..

тоа што си исклучил некој процес и нема врска со твојот проблем.....можда само случајност е

Епа изгледа првин треба да го ресетираш БИОС-от,штом не можеш да стигнеш до него :)
Како?

На екран нема ништо......
....куќиштето си работи?
...на мониторот да не има она...но сигнал?
....пишти ли нешто од куќиштето
.......ја провери ли графичката
...извади ја батеријата од МП и пак вратија после минутка
........провери кабли и останати курци палци...
..отвори куќиште, зачисти малку , пререди ги наново компонентите...
...ако не бива носи во сервис..

тоа што си исклучил некој процес и нема врска со твојот проблем.....можда само случајност е

Да куќиштето си работи без проблем. На мониторот не покажува ништо. Црн екран. Кабли проверив се е во ред. Треба да пробам со прередување на компонентите. Само не знам каде стои батеријата од МП.
Фала за помошта :smir:

Ама таа линија ја има само на мојот компјутер. Пробавме кај еден другар и кај него ја немаше таа линија

Нз другар.. чудно ми е овој
1. Само на тој филм ти прави така, другите се ок.
2. На секој плеер истата линија ја покажува.
3. Кај другар ти се е во ред.
Стварно немам идеја дека може да е грешката. :toe:

Imam problem so igra

Ja instalirav edna igra na kompjuterot ama nesto me zezna pri instalacija i ja izbrisav, ama pri povtorna instalacija mi dava deka igrata e uste instalirana. Ima nesto negde mi pamti deka uste stoi igrata i ne mozam da najdam. Najdov nekoi fajlovi vo wondows i gi trgnav i od program files ama pak mi dava nesto od 1 MB ( barem tolku sto vo Add/Remove programs ).
Ima li nekoja programa da instaliram za da ocistam toa fajlovite sto se ostanati

Како?

Да куќиштето си работи без проблем. На мониторот не покажува ништо. Црн екран. Кабли проверив се е во ред. Треба да пробам со прередување на компонентите. Само не знам каде стои батеријата од МП.

Лесно ќе ја видиш......загледај ја матичната плоча и ќе приметиш едно кружно светло метално.....1.5 до 2 цм во пречник...слободно извади ја!
Само немој ептен да силуваш!

за проверка ни остана уште мониторот.....имаш ли можност компјутерот да го пуштиш на друг монитор или мониторот на друг компјутер....зависи што ти е поизводливо.

Лесно ќе ја видиш......загледај ја матичната плоча и ќе приметиш едно кружно светло метално.....1.5 до 2 цм во пречник...слободно извади ја!
Само немој ептен да силуваш!

за проверка ни остана уште мониторот.....имаш ли можност компјутерот да го пуштиш на друг монитор или мониторот на друг компјутер....зависи што ти е поизводливо.

Сега немам можност, ама утре ќе пробам секако и ќе пишам што сум направил. :wink:

Имам нов компијутер без инсталиран Windows.И сега кога го уклучувам на екранот ми пишува no video signal, сега прашањето ми е како да инсталирам windows кога нема на екранот ништо не покаува, т,е нема ни биос ?
п.с екранот си работи , проверен на друг компијутер.

Имам нов компијутер без инсталиран Windows.И сега кога го уклучувам на екранот ми пишува no video signal, сега прашањето ми е како да инсталирам windows кога нема на екранот ништо не покаува, т,е нема ни биос ?
п.с екранот си работи , проверен на друг компијутер.

Провери ги убаво каблите дали се споени. Ако не тогаш можно е проблемот да биде до видео картицата и би требало да провериш на сервис.

Сега немам можност, ама утре ќе пробам секако и ќе пишам што сум направил. :wink:

100% графичката си го изела лебот! Истото ми се случи на компјутер пред 1 недела, сменив графичка и се е во ред!

А, каква графичка имаш онборд или посебна(АГП/ПЦИ)?

Како?

каква графичка користиш?

Пробај вака: исклучи го мониторот рачно т.е. од копчето што е за исклучување, потоа стартувај го компјутерот па после тоа уклучи го мониторот.

Јас имав проблем со првиот компјутер. Имав АТИ графичка и LITE ON монитор. При секое палење или рестарт мораше рачно да го гасам мониторот, затпоа што ако не го изгасам имаше само црн екран т.е. конмпјутерот си работеше а екранот беше црн. Интересно беше што ако мониторот го приклучам на друг компјутер или пак друг монитор на компјутерот си работеше се без пробле. Проблемот ми кажаа (кога го продавав старо за ново) дека е во Plug and Play пинот, т.е. тој монитор не се препознава со таа графичка.

100% графичката си го изела лебот! Истото ми се случи на компјутер пред 1 недела, сменив графичка и се е во ред!

А, каква графичка имаш онборд или посебна(АГП/ПЦИ)?

каква графичка користиш?

Пробај вака: исклучи го мониторот рачно т.е. од копчето што е за исклучување, потоа стартувај го компјутерот па после тоа уклучи го мониторот.

Јас имав проблем со првиот компјутер. Имав АТИ графичка и LITE ON монитор. При секое палење или рестарт мораше рачно да го гасам мониторот, затпоа што ако не го изгасам имаше само црн екран т.е. конмпјутерот си работеше а екранот беше црн. Интересно беше што ако мониторот го приклучам на друг компјутер или пак друг монитор на компјутерот си работеше се без пробле. Проблемот ми кажаа (кога го продавав старо за ново) дека е во Plug and Play пинот, т.е. тој монитор не се препознава со таа графичка.

ATI Radeon X1950 е графичката. Ај ќе пробам сега.

ДоН ЏеЛаТиМуС напиша:
ATI Radeon X1950 е графичката. Ај ќе пробам сега.

edit: исто. не дава никаков знак.
Го закачив мониторот на друг компјутер, си работи. Значи нешто до куќиштето е проблемот... :S

Не е до куќиштето, до графичката е :helou: А убава графичка имаш, вреди да се проба да се поправи, носи го на сервис и ако имаш гаранција на графичката уште поубаво!

Едит: Колку ја зеде(графичката)? И мене ми треба една?

Aj pomos.

Instalirav Linux i sega igrive gi instalirav so wine.Cs 1.6 i gta sa.I instalirav drajveri za graficka i se dr i sega ko ke se pustat mn kocat.CARE?

Зошто служи овој процес?:tapp:

Wlcomm.exe Description :

Windows Live Communications Platform. Background task spawned by Windows Live Messenger when you have Windows Live Contacts (also called Windows Live People) enabled. "Windows Live Contacts" is the ability of your Windows Live address book to be updated in realtime when your friends update their own Windows Live information (ie. they've changed their cell phone number, or they've moved home, etc...), and vice versa when you update your own Windows Live profile and you have configured some or all of your friends to automatically receive your updated details.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom