Помош, софтверски проблеми и совети

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
дали ке ми прави проблеми ако ставам и Spyware Terminator имам Eset Nod32 антивирус дали ке си смеетаат еден на друг или не зошо едниот е антивирус другиот антиспајвер??
Ставај слободно добро ќе функционира:pipi:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
дали ке ми прави проблеми ако ставам и Spyware Terminator имам Eset Nod32 антивирус дали ке си смеетаат еден на друг или не зошо едниот е антивирус другиот антиспајвер??
Ако ти е NOD32 Antivirus, стави за да имаш и Anti-Spyware програм, а ако имаш NOD Smart Security, ништо други не ти треба.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Кога ќе го уклучам компјутерот, понекогаш ми излегува " Select a proper boot device, and press a key ", така нешто и компјутерот не ми се уклучува. И да го рестартираш повторно излегува истото. По 5-10 минути да го вклучиш пак, си се уклучува нормално, односно тоа не излегува ? Што може да биди ? :toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кога ќе го уклучам компјутерот, понекогаш ми излегува " Select a proper boot device, and press a key ", така нешто и компјутерот не ми се уклучува. И да го рестартираш повторно излегува истото. По 5-10 минути да го вклучиш пак, си се уклучува нормално, односно тоа не излегува ? Што може да биди ? :toe:
А имаш CD во компјутерот додека се уклучува? Пробај без CD.

И во BIOS намести First Boot Device да ти биде Хард Дискот (пробај најди го болдираново во BIOS и намести го)

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
А имаш CD во компјутерот додека се уклучува? Пробај без CD.

И во BIOS намести First Boot Device да ти биде Хард Дискот (пробај најди го болдираново во BIOS и намести го)
Некогаш излегува тоа кога има CD, кога сум го заборавил, но излегува некогаш и кога нема CD. Ај ќе пробам тоа, да го наместам Хард дискот и ќе видам што ќе биде.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Ај тука ќе прашам
Ако на филм ставам латиничен превод, буквите се ОК, но ако ставам кириличен буквите се никакви, ана ДВД ги чита као шо треба. ама пошо симнуем само МКВ филмови ставам и кириличен рпевод. Па дали и како можам да направам да ми биде преводот ОК?

V

Viktor g

Гостин
imam eden problem simnav nekoi klipovi no se ko winrar files e koa stiskam ekstakt hire mi bara pasvord probuvav so imeto na filot megutoa mi pisuva deka e pogresen barav nekoj drug program za otpakuvanje no istoto mi go pravi pomos

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
од кај ги најде линковите за Download таму и го пишува pass

I

InF3cTeD

Гостин
а можеби и самиот линк од кај шо си симнал да е пасвордот...пробај и така

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Ај тука ќе прашам
Ако на филм ставам латиничен превод, буквите се ОК, но ако ставам кириличен буквите се никакви, ана ДВД ги чита као шо треба. ама пошо симнуем само МКВ филмови ставам и кириличен рпевод. Па дали и како можам да направам да ми биде преводот ОК?
Ако гледаш со BS Player смени го фонтот во кириличен а тоа што не ти го читата на ДВДто тоа е до него:toe: ако добро те разбрав што е проблемот:pipi:

imam eden problem simnav nekoi klipovi no se ko winrar files e koa stiskam ekstakt hire mi bara pasvord probuvav so imeto na filot megutoa mi pisuva deka e pogresen barav nekoj drug program za otpakuvanje no istoto mi go pravi pomos
па оди таму на страната од каде што си ги симнал мора да го имам пасвордот:toe:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Ако гледаш со BS Player смени го фонтот во кириличен а тоа што не ти го читата на ДВДто тоа е до него:toe: ако добро те разбрав што е проблемот:pipi:
Како да го сменам фонтот? Иначе на ДВД кириличниот фонт го чита како што треба, пошо филмовите ми се МКВ, на ДВДПлеер не ги отвара, бидејќи не поддржува таков формат.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Наместо да одиш Extract Here иди на Open, се случува понекогаш да го пишат пасвордот внатре - од десна страна.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Како да го сменам фонтот? Иначе на ДВД кириличниот фонт го чита како што треба, пошо филмовите ми се МКВ, на ДВДПлеер не ги отвара, бидејќи не поддржува таков формат.
Ако гледаш со BS Player го пушташ филмот со преводот и десен клик Преводи>примарен>подесување на превод>Фонт и намести Cyrilic :)

Kajgana Shop

На врв Bottom